AKP
AKP

Vali Gül, “Gaziantep, dijital dönüşüme hazır”

25 Ekim 2019 Cuma 22:05
-vali-gul-gaziantep-dijital-donusume-hazir

Gaziantep Valisi Davut Gül, Genç Profesyoneller Sertifika Ödül Töreni’nde Gaziantep’in dijital dönüşüme hazır olduğunu söyledi.

SAP Türkiye Firması, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde yeni mezun gençlere yönelik düzenlenen “Genç Profesyoneller Programı Sertifika Töreni düzenlendi.

2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSOMEM) gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Vali Gül, şu an dünyada kullanılan bilginin yaklaşık %70’inin son otuz yılda üretilen bilgi olduğunu kaydederek dünya genelinde çok hızlı bir dönüşümün bulunduğunu dile getirdi.


Başkanlık sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin dijital dönüşüme hazırlandığını aktaran Gül, “Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi bu açıdan çok önemli. Kısa veya orta vadede Türkiye’yi Dünya’nın gittiği bu yere taşır. Gaziantep’in bu dönüşüme hazır olduğunu her fırsatta dile getirdik, özellikle sanayide yüksek teknolojiye geçişte birbirinden farklı konuları çalışıyoruz. Gaziantep bu dönüşüme hazır. Böyle bir potansiyeli var. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin çizdiği yol haritasında biz de üzerimize düşeni yerine getirmiş olacağız” dedi.


Gül, “Bugün gerçekleştirilen bu programın Gaziantep’te düzenlenmiş olması bile bir yenilikçilik. Programın 3.’üncüsü Gaziantep’te yapılıyor. Konuşulanlara baktığımızda bizlere yabancı gelen pek çok kavram duyuyoruz. Kamuda olağanüstü bir dönüşüm var. İleriki zamanlarda kamu kurumlarında yapılan iş ve işlemler evden yapılabilecek aşamaya gelecek. Kamu görevlileri evinde o işi yapabilecek. Buna hazırlıklı olmak lazım. Sadece pazar değil üreten çok genç nüfusumuz var. Hazır olmalıyız” diye konuştu.

Dönüşüm çağında olunduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Büyük bir ekosistem var. Siz bu işin uzmanlarısınız. Bize düşen bu ekosistemi iyi anlamak doğru kararlar almak. Artık dönüşüm zamanı. Bizim çocukluğumuzda bize öğretilenin tam tersini yapma zamanı. Bize, ‘icat çıkartmayın’ dediler. Şimdi çocuklarımıza bunun tam tersini söylüyoruz. Aslında toplumda çok ciddi bir zihinsel dönüşümle karşı karşıyayız. Çağa baktığımızda bunun ruhunu iyi anlamak gerek. Elimizdeki en büyük gücümüz beşeri sermaye. 1 milyon genç nüfusumuz var. Dünya yaşlanıyor. Avrupa ve Amerika’da en akıllı gençleri içinde barındırma trendi var. Ama bu gibi çoğu ülkede en büyük sorun beşeri sermayenin azalmasıdır. Biz büyük bir milletiz ve büyük millet olmak büyük hayaller, büyük mücadeleler gerektirir. Hayaliniz ve mücadele ruhunuz varsa kendimize güvenmemiz kendi insanımıza güvenmemiz gerekir. Doğalgaz, petrol, altın hepsi kısıtlı. Artık kas dönemi bitti kafa dönemindeyiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç “Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisi olarak teknolojik yetkinlik kazandırmak amacıyla İstanbul, Ankara’dan sonra Gaziantep’te başlatılan bu programa emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dijital Dönüşüm Ofisi olarak Bir mottomuz var. ‘Bakış Açımızı Değiştiriyoruz’ dijital bir evrende yaşıyoruz. Bazı şeylere farklı bakmamız ve kabuğumuzu kırmamız gerekiyor. İçtiğimiz su bile dijitalleşen dünyamızın bir ürünü. El değmeden kimsenin dokunmadığı ve kaynağından bize ulaşan bir su. Hayatımızın her alanında artık makineleşme ve beraberinde gelen yenilikçi teknolojiler hâkim. Finans sektöründe artık verilerin daha iyi analiz edildiği, otonom araçların daha güvenli sürüş sağladığı, tıbbi doktorların daha iyi ameliyatlar ve operasyonlar yaptığı bir dünyadayız. Oyunun kuralları değişiyor. Bu anlamda malumunuz olduğu üzere 2020 yılına baktığımızda Dünya genelinde yeni teknolojileri bilen yaklaşık 40 milyon yeni bireylere ihtiyacımız var. Sizler bu nitelikli insan olmaya adaysınız. Çok daha iyi olacaksınız. Ülkemizde nitelikli iş gücü ihtiyacı artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in tarihi İpek Yoluyla Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı olduğunu kaydederek, şunları aktardı: “Üretim ve ihracat bakımından Türkiye’nin 6’nci sırada yer alan şehrimiz, ihracatta geçen yıl 7 milyar dolar bu yıl ise 7,5 milyar dolar hedeflemektedir. 6 organize sanayi bölgesini bünyesinde barındıran kentimizin gelişen teknolojiye ayak uydurarak bizim de artık klasik üretimden çıkarak yeni üretim modellerine adapte olmamız gerekiyor” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Edibe Sözen de 2 ay süren 25 katılımlı programda iki Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencisinin bu global sertifikayı almayı hak kazandığını söyleyerek, dijital dönüşümü sağladıktan sonra Gaziantep’in 14 milyar dolar ihracata ulaşabileceğini dile getirdi.

SAP Genel Müdürü Uğur Candan ise, şöyle konuştu: “Yeni meslektaşlarım olarak bundan sonra yeni dijital projelerde hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Hızla dünya değişiyor ve bizi biz yapan değerler ne bildiğimiz değil neyi daha hızlı öğrenebildiğimiz. Bugün geçen aylar boyunca çok önemli yere ve yurtdışından gelen eğitimcilerle birlikte inceleme fırsatı oldu. Tek bilmenizi istediğim bu öğrendiklerinizi kullanacaksınız ama her 6 ayda 9 ayda her gün bir şey öğrenmek gerekiyor. 20 sene önceki kullandığımız bilgilerin hiçbirini arkadaşlarımız kullanmadı. Çok modern bilgiler kullanılıyor. İstanbul’da yapılan eğitimlerin daha iyi ve kalitelisi burada yapma fırsatımız oldu. Bu atılan bir tohumdur. Bunu yeşertmek için de yolculuğa devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Genç Profesyoneller Programı’nda sertifika almayı hak kazananlara sertifikası verildi.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Gaziantep, Vali, Proje


Haber okunma sayısı: 1819

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ