canlı yayın

Tüketen değil üreten olmalıyız!

25 Mart 2019 Pazartesi 18:45
-tuketen-degil-ureten-olmaliyiz

Ben kapı çalıyorum ama yasaklarla karşı karşıya kaldım onlarca erkek aday karşısında neden kadın aday olmasın diye tepkiler rağmen aday olduğunu belirten Özlem Toraman; ‘ Medya para almadan haber yapmam diyor.

Sosyal medyada tepkisini dile getiren Kadın muhtar adayı Özlem Toraman ile görüşüp sorunlarını dinleyip kamuoyu il paylaşıyoruz.


Ben kapı çalıyorum ama yasaklarla karşı karşıya kaldım onlarca erkek aday karşısında neden kadın aday olmasın diye tepkiler rağmen aday olduğunu belirten Özlem Toraman; ‘ Medya para almadan haber yapmam diyor. Haber yaptıramıyorum. Üç aydır çaba sarf ettim küçük çocuğumu yalnız bıraktım ama bunlar benim muhtar olmama mani değil. İşi olan neden muhtarlığa aday oluyor. İşi muhtarlık olmalı insanın. Adaylıktan çekildi diyorlar benim için hayır çekilmedim sadece medyada sesimi duyuramıyorum’ ifadelerini kullandı.

Malatya Aslanbey Mahallesi muhtar adayı Özlem Toraman, 1990 doğumlu olup altı yıldır mahallede oturmaktayım evli ve bir çocuk annesiyim. Mahallenin refahı, düzeni için bir kadın olarak ileri görüşlü modern bakış açısına sahip biri olarak seçilirsem görevimi layıkı ile yerine getireceğim

Malatya Aslanbey Mahallesi kadın muhtar adayı Özlem Toraman almış olduğu olumsuz ve olumlu tepkilere rağmen aday olduğunu belirtti.


Bir kadın elinin mahalleye değmesi fikri olumlu olarak karşılandı ve doğru yolda olduğumu anladım diyen Toraman, ‘bir anne olarak eksiklikleri empati yaparak tespit ettiğim için mahallemizin olumlu yönde beğenisini aldım’ diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü.


Mahallemizde çocuklarımızı oynatacağımız bir çocuk parkı yok, ilk hedeflerimden biri çocuk parkı. Ayrıca kadınlarımızın tüketen değil üreten biri olmaları için kermesler düzenleyebileceği ve ayrıyeten mevlit, taziye,nişan ve günlerini düzenleyebileceği bir konuk evi yaptıracağım, bayanlar için spor slonu açmayı belirten Aday Toraman açıklamasında bu saydıklarımın daha fazlasını yapıp muhtarın sadece muhtarlık hizmeti yapması gerektiğini düşünüyorum. İhtiyaç duyulduğunda bir kapı, bir birim olmalıdır. En önemlisi muhtar mahallede olmalıdır.


İşyerinden mahalle yönetilemeyeceğini söyleyen Toraman bu yüzde üstüne basarak söylüyorum ki ev hanımından muhtarmı olur demeyin. Aksin ev hanımından muhtar olur ve muhtarlık kadının tek işi olur.


Muhtar adayı Toraman, Bir kadın olarak gelin hep birlikte mahallemizi güzelleştirelim el birliği ile muhtarlığı beraber yürütelim çağrısında bulundu.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Toraman, Muhtar, Aday, Kadın, Malaty, Bakışgazetesi


Haber okunma sayısı: 2449

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER