canlı yayın

EĞİTİM 2023 İLE MEB NEREYE, TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM NEREYE?

26 Mart 2019 Salı 17:12
-egitim-2023-ile-meb-nereye-tokat-il-milli-egitim-nereye

Amacımız kişileri ve kurumları itibarsızlaştırmak değil, aksine kurumlarımızın itibarını zedeleyecek davranışlara engel olmaktır.

EBS Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan, Bizler, bugün burada, bir haksızlık karşısında sessiz kalmamak, bir haksızlığa karşı çıkmak ve bir haksızlığı duyurmak için toplandık.
 
 Ceylan, yapmış olduğu basın açıklamsına şu şekilde devam etti;Çünkü biz, doğru kimden ve nerden gelirse gelsin hep yanında olan, yanlış ise kimden ve nerden gelirse gelsin karşısında olan, kadim bir geleneği temsil ediyoruz.
Amacımız kişileri ve kurumları itibarsızlaştırmak değil, aksine kurumlarımızın itibarını zedeleyecek davranışlara engel olmaktır diyen Ceylan
Şöyle ki 2017 yılında Turhal Mimar Sinan Anaokuluna bir şahıs müdür yardımcısı olarak atanmış ve müdürlüğe vekalet etmiştir. Eşi de aynı kurumda öğretmen olan bu şahıs, atandığı günden itibaren okul personeline kelimenin tam anlamıyla kan kusturmuştur. Yaptığı her yanlış uygulamada personelden kendisini devamlı övmesini istemiş ve personeli mobbing, dayatma ve psikolojik tacizlerle görevini yapamaz hale getirmiştir. Mağdurlar, bu baskı ve usulsüzlükleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sıralı yöneticilere aktarmışlardır. Lakin her türlü yıldırma, baskı ve zorbalık artarak devam etmiştir. Açılan soruşturmada muhakkik olarak görevlendirilen İlçe Şube Müdürüne verilen ifadeler, bu şahsın eline geçmiş ve bu şahısta verdikleri ifadeler dolayısıyla “ Verdiğiniz ifadeler elimizde ne söylediğinizi biliyoruz” diyerek aleyhinde ifade veren okul personelini korkutmuş tehdit ve baskı altına alarak sindirmeye çalışmıştır. Muhakkike, yemekli ortamlarda güya ifade veren bu şahıs, aymazlıklarını doruk noktasına çıkartmıştır. Neticede bu şahıs sebebini bilmediğimiz bir şekilde kollanmış ve soruşturmaya konu olan deliller örtbas edilerek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü tarafından yapılan soruşturma şahsın lehine sonuçlandığını belirtti.

​2018 Ekim ayı sonlarında okula yeni müdür vekili görevlendirilince okul personeli bir nebze olsun nefes almış ve görevlerini icra etmeye başlayabilmiştir. Ancak bu da çok uzun sürmemiş müdür yardımcısı olan bu şahıs baskı ve zorbalıklarına devam etmiştir. Şöyle ki Müdür Vekilini daha göreve başlamadan tanımadığı halde okulun WhatsApp grubunda rencide etmiştir. Göreve başladığı günden itibaren de malum şahıs, eşiyle birlikte öğretmenlere ve personellere saldırmaya, iftira atmaya küfür ve tehditlerine devam etmiştir. Okul Müdür Vekili ile velileri sık sık karşı karşıya getirmiş, okulun huzur ve güvenliğine zarar vermiştir. Personeline karaktersizliğin en uç örneğini göstererek namus iftirası atmış, yasa dışı suçlar işlemiş, sahte deliller üretmiş, özel hayatın gizliliğini ihlal etmiş, tehdit etmiş ve kişisel hak ve hürriyetleri yok saymıştır. Tüm bunların neticesinde, adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuş olmasına rağmen, açılan soruşturmada bu şahsın yaptığı hukuksuzluklar göz ardı edilerek mahkemelerce suç sayılan konular, soruşturmayı yürüten görevliler, teftiş kurulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tarafından görmezden gelinmiş, adeta yok sayılmıştır. Şahsın verdiği hukuksuz, sahte belgeler soruşturma esnasında mağdurlara gösterilmemiş ve kendilerini savunmalarına imkan sağlanmamıştır. Malum şahsa göstermelik bir ceza verilmiş, gönlü olsun diye de kendisini şikayet eden, bir devlet kurumundaki usulsüzlüğü ifşa eden arkadaşlarımıza da cezalar yağdırılmıştır.


Dini duyguları istismar eden, suçlarını örtbas eden bu şahıs, kimler tarafından ve neden korunmaktadır. Arkadaşlarımızın günahı nedir ki kurban edilmişler ve tüm kapılar yüzlerine kapatılmıştır. Dile getirdiğimiz bu konu İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanlış uygulamalarından sadece bir tanesi. Biz burada hangi birisini sayalım.

​Arkadaşlarımızın, bu kendini bilmez, kural tanımaz yönetim arızalarıyla kurban edilmesini kabul etmiyoruz. Bu kurumlar kimsenin babasının çiftliği değildir. Kimse keyfine göre hareket etme hakkına da lüksüne de sahip değildir. Çok başarısız, sorumsuz ve hatalı yürütülen bu soruşturmanın sonucuna göre, Çalışan, haksız ve yolsuzluğa, mobbinge, komploya boyun eğmeyip üstlerine bildiren insanlara cezalar çıkmış, mağdur edilmişlerdir. Okulun Vekil Müdiresi ve öğretmenlerimiz, bu şahıs gibi insanlık garibi, izan yoksunu bir tipe karşı savcılık ve idari boyutlarda mücadele etmektedir. İlçe yöneticileri, zamanında ve uygun müdahaleler yapmadıkları için bu durum İl’e yansımış, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu işi eline yüzüne bulaştırmıştır. İl Maarif Müfettişleri son derece lakayt ve isabetsiz kararlar vererek, devlet itibarını ve çalışanları küçük düşürmüş, mağdurların mahrumiyetine ve mahkûmiyetine sebep olmuştur. Üstelik İl Milli Eğitim Müdürlüğünün basiretsiz müfettişlerinin tuttuğu yanlış raporların düzeltilmesi yönündeki beklentilerimiz de dikkate alınmamıştır. Ve böylece Turhal’daki haksızlık il Milli Eğitim Müdürlüğünce resmileştirilmiş, devletin itibarını, hukukunu koruyan kişiler anlamsızca cezalandırılmıştır. 

Kurunun yanında yaş da yanmamalı, bu utanç verici yanlışlık acilen düzeltilmelidir. Bu konuyu ilgili makamlarla görüşerek ısrarla düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Ama gördük ki İL MEM çalışmalarında esas olanı değil, dedikoducu geleneğin etkisinde karar verme iradesi göstererek büyük bir hata yapmıştır. Bu ne biçim bir iradedir. Devletin verdiği hassas görevlerin sorumsuzca kullanılması ve makamın gücünün giyotin gibi çalıştırılması, Derebeylik zamanlarından kalma ilkel bir uygulamadır. Ve Dünyadaki adaletsizliklere karşı nam salmış bir ülkenin ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’nın duruşuna da söylemine de hakarettir.

Hakkın, hukukun, adaletin, devletin yanında olanlara, devletimiz sahip çıkmalıdır. 
Biz Eğitim Bir Sen olarak, Haklı olanların mağdur edildiği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu kararını protesto ediyoruz. Tokat Valiliğinden, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, Cumhurbaşkanlığından ve yargıdan böyle bir karara karşı devlet reflekslerini çalıştırmalarını istiyoruz. Eğitim çalışanlarının sahipsiz olmadığını ifade ederek bu sorumsuzluğun her aşamasında görev icra edenlerden hesap soracağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz.
EBS Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan,Basın açıklamamıza katılan bütün arkadaşlarımıza, Öğretmenlerine sahip çıkan velilerimize ve basın mensuplarımıza teşekkür ederek son verdi.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Şaban, Ceylan, Bakışgazetesi, Basın


Haber okunma sayısı: 5562

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER