canlı yayın

Haydi Topyekün Tatile…!

30 Aralık 2019 Pazartesi 12:14
haydi-topyekun-tatile

Bizim takımın futbolcuları sanırım Beşiktaş maçından sonra tatile çıkmışlar. Sonra bir baktık Rize bize kendi sahamızda demli bir çay içiriverdi. Başımız döndü. Akabinde Antep. Ve puan kayıpları ardı ardına geldi. Sergen hocanın 90 dakika katlandığı futbolcular, oyuncu değişikliklerinde saç baş yoldurtan değişikler de ardı ardına gelince puan kayıpları da kaçınılmaz oldu.

Nihayetinde ilk yarıyı kazasız belasız bitirdik diyelim. Nitekim ikinci yarı bambaşka bir lig izleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yeni Malatyaspor ilk yarına oynadığı 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 6 beraberlik, 5 mağlubiyet ile ligde 24 puanla 8.sırada tamamlamış oldu. İlk yarı rakip fileleri 32 kez havalandırırken 22 gole de engel olamadık.Antep karşılaşmasında vasatın üzerine çıkamadığımız gibi , 90 dakika oyunda kalan varlığı yokluğu belli olmayan futbolculara da ses etmedik. Sergen hoca candır dedik nitekim futbolcular üzerinden oynama hobisini bir türlü yenemedi. Donald gibi sahada gezinen bir futbolcuya 90 dakika dayanabilen ve akabinde Guılherme gibi asist kralını saha kenarına çeken bir zihniyet ile karşılaştık. Rakip takımın gazına çabuk geldik ve sakin olmadık. Hakem faciası hep vardı Varol mayada devam etmekte. VAR denilen teknoloji bile hakem hatalarını azaltmadığı gibi bilakis daha fazlalaştırdı.

Gaziantep karşılaşmasında pozisyonları cömertçe harcadık. Yani Antep’in oyunu soğutma vasat futboluna ayak uydurduk. Acemice yenilen golden sonra Antep oyunu soğutma adına elinden geleni yaptı. Yerden kalkmadı. Kırmızı kart gören Antep, bunun karşılığında sakin olamayan Yeni Malatya’dan Jahovic’e kırmızı kartı göstererek durumu eşitlemiş oldu. Zaten oyun hakimiyetini kaybeden hakem, Jahovic’in hareketini kırmızı kart ile cezalandırması başlı başlına sorundu. VAR denilen teknoloji’de zaten varlığı ve yokluğu belli olmadı.

Aquah, Gökhan Töre, Mina , Chabeake ve Erenden yoksun Antep karşılaşmasına çıkıldı. İkinci yarı şartlar ne olursa olsun iki kulvarda mücadele edeceğimize göre sağlam atmalıyız adımlarımızı. Süper lig de ikinci yarı bu futbol anlayışımız ile sahadan siler atarlar bizleri. Süper lig ‘de zor bir fikstür bizleri beklemekte. Bakıp seyir edeceğiz hep birlikte….

saidyalcin@hotmail.com 



Haber okunma sayısı: 4184

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER