AKP
AKP

YAZILANLAR DOĞRUYSA!

13 Mart 2015 Cuma 19:51
yazilanlar-dogruysa

Tokat Eğitim Bir-Sen şube Başkanı Şaban Ceylan açıklama da bulundu Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir. (Montesquieu)

İki gündür Tokatta ;Yazılanlar dogruysa…. iddialar dogruysa…. Diye başlayan haberler okuyoruz ve işitiyoruz. Seyrederiz.Sorgula(ya)mayan hastalıklarımızla hırslarımızla…Heyhaaat !Defalarca yuttuk bu zokayı toplu(m) olarak. Toplum mühendisliği bizim uzmanlık alanımız. 
Kim mi ? Sen ben o…
Hoyratça yaparız hem de hesabını düşünmeden.
kin ve nefretle, önyargılarla, intikam duygularıyla, zulümle hayat inşa edilemez, adalet sağlanamaz. Haksızlıklar, hukuksuzluklar, zulüm, sadece bugünü cehenneme çevirmekle kalmaz yarınları da zehirler.
Her şahıs -kurum, ne kadar hizmet ederse etsin, ne kadar çok iş yapmış olursa olsun, en sonunda insan hakları, hukuk ve adalet alanlarındaki uygulamalarla değerlendirilecektir.
Genç bir Bayan öğretmen hakkında ki iddialar sarmalında yapılmak istenen nedir?
Kimileri bu işten çok ekmek yedi bu ülkenin çıkmaz sokaklarında .Ara rejim dönemi beslemelerini unut(a)madık. 
Değiliz Kardeş biz onlardan değiliz.Başı açık olunca tecavüz meşru olurmuş diyenlerden değiliz.Dedirtmeyiz de kimseye öyle.
İddia sahibi 13 yaşında ailesinin zoruyla Seçmeli ders olarak Kuran-ı Kerim alan bir kız çocuğu.

Çocuk Annesine anlatıyor Sınıfta olanları.Anne de basına.
Kuran-ı Kerim dersinde Başınızı örtün; kurana saygı gösterin.Özgecan için de Kuran okuyarak ona bir iyilik yapın diyen bir öğretmen var o sınıfta. Ve o öğretmenin asıl derdi ise; Kuran-ı kerim doğru anlaşılsaydı Özgecanlar bu gün aramızda olacaktı vurgusu var. Çocuklara “ Özgecan açık saçık giyiniyordu da onun için başına bu iş geldi Böyle giyinenlere kötülük mubah tır şeklinde bir açıklamanın bu dinle bir alakası yoktur” diyen öğretmen. Şu Linç etmeye kalktığınız öğretmen. 
Varsayalım çocuk yanlış anladı zaten Kuran-ı Kerim dersine girmek istemiyordu. Varsayalım annede çocuğunu yanlış anladı.Varsayalım basın da aynı yanlışı yaptı dinledi anneyi ve çocuğunu.Kabul. Yahu sizde hiç mi insaf yok. Hocam siz ne dediniz bir yanlışlık mı var bu işte acaba diye hiç kimse sormuyor bu öğretmene.
Yaklaşım şu ; LİNÇ.
Bir Eğitim sendikası “Başörtülülerin Başı açıklar üzerinde baskı kurmasına karşıyız derhal cezalandırılsın bu öğretmen”.
Bir başka eğitim sendikası “bu ögretmenin akıl sağlığı bozulmuş derhal görevden alınsın”. 
Bir diğeri ise “buna öğretmen bile derken utanıyoruz”.
Tabii esas mesajı devamında veriyorlar mendeburca.”İktidarın yaratmak istediği düzenin bir göstergesidir bu olay” devamla “Tokat'ta yaşanan bu vahim olay kadınların yarın hiç sokağa çıkmaması için yapılacak çağrıların ilk adımıdır”
Bu sözler bir öğretmene hem de eğitim sendikaları tarafından nasıl söylenir ? Bu sendikalar hangi karanlık güç odaklarına uşaklık yapıyorlar ve işbirliği yapıyorlar.
Ana Sınıf ve Üst sınıflarda yemek duası yapılmasına karşı çıkanlar değimliydi bunlar.
Çanakkale anma programında Diyanetin Meb le yaptığı sabah namazı camii de buluşalım kampanyasına karşı çıkanlar,
Seçmeli Kuran-Siyer dersine itiraz edenler.Katsayı engelinin kalkmasını istemeyenler.Başörtüsüne takanlar.İHL ve şimdilerde İHO nun her geçen gün artmasına kuduranlar . Daha neler neler.
Eylemciler…Kim mi? Çogu kadrolu il dışı. Pankartları da var önceki eylemlerden kalma.Birleşik Haziran Hareketi.ÖDP CHP de varmış dediklerine göre.Martta Kızıştılar.Kokana tipler.Dedik ya Ara rejim beslemeleri.Sos olarak Biraz da öğrenci velisi .
GEZİciler bunlar.11-Mart Berkin le tutturamayanlar. 12 Mart ta belki tuttururuz diye.Atlıyorlar balıklama.Tokatta tutmaz.Başka kapıya hadi kış kış. 
Sendikacılık adına söyleyecek sözleri kalmayanların varlık sebebimiz olan din ve değerler üzerinden dine de, değerlere de zarar verecek tarzda salyaları ile saldıranlar ,bırakın kahramanlık öykülerini biz sizin cemaziyel evvelinizi de biliriz 
Öğretmenler bilir.Sınıf mahremiyeti denen bir şey vardır.Aynı sınıfın öğrencileri çok sevdikleri öğretmenlerine atılan bu iftiradan rahatsız.
Bu hanım Branşında en iyi öğretmenlerden.İlahiyat mezunu.Yüksek lisans yapmış.Çalışmaları ile okulunda fark yaratmış.
Kimse taktir etmemiş.Onca iyiliklerini.Bulmuşlar bir kıvılcım samanlıktaki yangına körüklerini almış koşmuşlar.
Yerel medya ulaşabilirdi.Ulaşmamış.
Öğretmen vermiş dilekçeyi beni bu okuldan alın diye.
İnsanların büyük bir kısmı, adaleti kendilerini zulümlerden koruyacak diye severler.Ya zulmeden biz olunca!? Zalimler geceleri nasıl uyuyor, sabahları aynada kendi yüzlerine nasıl bakıyor…Şaşıyorum.

Ne yazık ki eski Türkiye’nin alışkanlıklarını sürdüren bir kısım medya , sözde sendika ve sivil toplum örgütleri olayları kınamak adına öğretmenin branşından ve kimliğinden toplumun değerlerine hakaret etmeyi,küçümsemeyi,Öğretmenin şahsına hakaretler yağdırmaya ve bir kısım STK’nın 28 şubat sürecinin ve darbe dönemlerinin beşli çetesi gibi ortak basın metni imzalayarak ve bu metinde 28 şubatın dilini kullanarak toplumu tehdit etmelerini bizlere hiç yapancı gelmemektedir.

Biz Eğitim Bir Sen olarak kullandığımız dil kardeşlik dilidir. Büyük Türkiye’nin, bölgesel ve küresel vizyonunun yeni ufku olan Anadolu’nun birliğini ve dirliğini bozulmaması için çalışıyoruz. Şehrimizde estirilen dil toplumsal çatışmayı ,gezi olayları gibi kökü dışarıda olan ama figüranlarının içimizde olduğuna bir kez daha şahit olduk. Post modern sömürgecilerin bu kirli emellerine ulaşmalarına asla müsade etmeyeceğiz. Onların yenilenmiş yöntemlerine, planlarına, tuzaklarına ve komplolarına karşı tek ses, tek yürek, tek bilek olacağız.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat Eğitim-Bir-Sen, Şaban, Ceylan


Haber okunma sayısı: 3362

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • sessiz çığlık

    Misafir doğruları savunan başkana teşekkür ediyoruz... hep yanınızdayız başkanım... iftiraya maruz kalan kızımıza da metanetli olmasını tavsiye ederiz... 15 Mart 2015 20:59

DİĞER HABERLER