canlı yayın

ORTAK AKIL BİRLİKTE HAREKET

21 Ekim 2013 Pazartesi 09:27
ortak-akil-birlikte-hareket

Malatya Akçadağ belediye Başkanlığına AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Dr.İbrahim Meral, projelerini tanıttı. HABERİN VİDEOSU;

bakisgazetesi.web.tv/video/pfb1rl6v0ui
DR. İBRAHİM MERAL;

     10 Ocak 1961 tarihinde Akçadağ /Malatya'da doğdum.İlkokul ve ortaokulu aynı ilçede okudum. Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesi Matematik Bölümü'nden 1977 yılında mezun oldum.
Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandım.08 Mart 1981 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri Fakülte Yüksek Okullar Komutanlığı'na intisab ettim.23 Haziran 1981 tarihinde mezun oldum,30 Haziran 1981 tarihinde öğretmen teğmen olarak nasb edilerek 17 Ekim 1981'de Işıklar Askeri Lisesi tarih öğretmenliğine atandım.
    17 Ekim 1981-15 Temmuz 1991 tarihleri arasında Işıklar Askeri Lisesinde Tarih ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri öğretmenliği yaptım.Aynı zamanda Tuzla Piyade Okulu Temel Eğitim (Mart-Mayıs 1984) ve Kıt'a Eğitimi ( 1984 yılı Haziran-Aralık aylarında, 97’nci Piyade Alayı 2’nci Tabur Karargah Destek Bölük Takım Komutanı)ni tamamladım.
    30 Ağustos 1984 tarihinde Üstteğmenlik rütbesine nasb edildim.1985 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın açtığı Güreş Antrenörlük Kursu’nu başarı ile tamamladım.30 Ağustos 1990 Tarihinde Yüzbaşılık rütbesine nasb edildim.
    16 Temmuz 1991-21 Temmuz 1994 tarihleri arasında Balıkesir Teknik Astsubay Hazırlama Okulu T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Öğretmenliği yaptım.
    1991-1994 yıllarında İstanbul Üniversitesi T.C İnkılap Tarihi Enstitüsü Yüksek Lisans eğitimini 'Mütareke Dönemi Balıkesir Basını ve Etkileri' tez çalışması ile tamamladım.
     21 Temmuz 1994-18 Mart 1997 tarihlerinde yeni ihdas edilen bir kadro ile 28.Tugay Harekat Eğitim Subay Yardımcılığı kadrosunda görev yaptım.İkiz görev olarak Bosna Hersek İkmal Ünitesi Komutanlığı ve K.K.K.lığı Yurt dışı mutemetliği görevlerini birlikte ifa ettim.
    30 Ağustos 1996 tarihinde Binbaşılık rütbesine nasb edildim.
    1994 Eylül-1998 Şubat tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi T.C. İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde,'Mütareke'den Cumhuriyet'e ( 30 Ekim 1918-29 Ekim 1923) Azınlıkların Sosyal,Ekonomik,Demografik Yapısı ve Dış Ülkelerle Olan İlişkileri' konulu tez çalışmasıyla doktorayı tamamladım.
    18 Mart 1997-26 Mayıs 1997 tarihlari arasında 6.Kolordu Harekat Subay Yardımcılığı görevlerinde bulundum.   
   26 Mayıs 1997 tarihinde özel olarak yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında 'Disiplinsizlik' gerekçesiyle res'en emekliye sevk edildim.
   Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev süremde çeşitli kademe komutanlıklarında (Kuvvet Komutanı,OrduKomutanı,Okullar Daire Başkanı,OkulKomutanı,Öğretim Başkanı, Bölüm Başkanı ) 21 adet teşekkür,taktir ve şerit rozet beratları aldım.
   Branşımla ilgili makale,konferans,panel,halka açık konuşma (Bursa,Balıkesir kurtuluş günleri)lar yaptım.  Yayımlanmış Ö.S.S ve Ö.Y.S ye dönük 2 kitabım mevcuttur.
   TSK'dan ayrıldıktan sonra Malatya'da Seçenek,Sınav ve Odak Dershaneleri'nde branşımla ilgili öğretmenlik yaptım.
   23 Haziran 2000 yılında Kombassan Holding Afra AVM Malatya Mağaza Müdürlüğü,15 Temmuz 2003 İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğü,12 Şubat 2006 23 Şubat 2007 tarihlerinde Genel Müdürlük görevlerinde bulundum.

 

Dr. İBRAHİM MERAL'İN AKÇADAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN HAZIRLANACAK PROJELER



TEMEL PAROLA:

ORTAK AKIL BİRLİKTE YÖNETİM

 Her hafta Cuma günü öğleden sonra halka açık söyleşi. Halkın istekleri, şikayetleri , önerilerinin dinlenmesi ve halkı yönetime ortak etme. Akçadağ’ı tekrar cazibe merkezi yaparak,göçün tersine dönüşümü sağlamak.

 

YÖNETİM ANLAYIŞI

Vizyon,Misyon ve Amaçları belirlenmiş,kurum kültürü oluşmuş,marka bir belediyecilik. Bilim ve teknolojinin gereklerine, modern çağın icaplarına göre hareket edecek, hizmet ehli bir kadro.

Ekip bilinci oluşmuş, ben sen olgusundan arınmış ‘BİZ’ birlikteliğinde olan yönetim birliği.

Her fikre açık, hür düşünceye sahip, birleştirici ve tamamlayıcı özellikleri esas alan bir çalışma eksenli birliktelik.

Bireyin ve Devletin hak ve hukukunu her şeyin üzerinde tutan, bu maksatla da maksimum çalışma ve verimlilik esaslı çalışarak, personelin optimal performansta çalışmasını sağlayan bir anlayış olacaktır.

 

SOSYAL PROJELER

 

.Belediye kültür merkezi açmak.Nikah-Düğün-Toplantı salonunun açılması

.İlçe Kent Konseyi,Kadın Konseyi ve Gençlik Konseylerinin kurulması ve organizeli olarak çalışmalarının sağlanması. Bu konseylerin alacakları makul mantıklı ,bilimsel ve hukuki kararların uygulanmasının sağlanması.

.Her mahalleye ‘Muhtar evi’ kurularak, uygun hizmet ortamı sağlanması.

.Mevsimlik işçiler için,’Konteynır Kent’ merkezleri kurulması.

.Her mahalleye, nüfus sayıları dikkate alınarak, çocuk oyun alanları kurulması.

.Belediyeye ait ‘Konukevi’ kurulması.

.Ulusal Nitelikli Başpınar Şiir Dinletisi’nin her yıl bir şaire ithafen düzenlenmesi.

.Başyurt yayla şenliklerinin düzenlenmesi

.Akçadağ Armut festivalinin kültür şenlikleri şeklinde düzenlenmesi

.Akçadağ Gazetesinin günlük olarak çıkartılması.

.Sodes destekli projelerle öncelikle,2015’te ‘Akçadağlılar Çanakkale’de’ etkinliğinin düzenlenmesi. Aynı kaynaktan tarihi, kültürel gezi-etkinliklerin her yaş grubuna özgü olarak programlanması.

.Kız-Erkek orta ve yüksek öğretim öğrenci yurtlarının kurulması

.Belediyeye ait Hamam açılması.

 

EĞİTİM/KÜLTÜR

.Ar-Ge danışmanlık birimi oluşturmak.

.Meslek edindirme kursları açmak. El sanatları kaybolmaya yüz tutan yöresel ürünlerin canlandırılması. Ören halı ve kürecik kilimlerinin marka patenti alınarak ekonomiye kazandırılması. Bu maksatla atölye ve işletmeler açmak. Bu atölyelerde üretilen ürünler için özellikli kooperatif kuruluşlarına öncülük yapmak. Kayseri-Bünyan halıcılık kooperatifi gibi.

.Akçadağ Meslek Yüksek Okulu’nun Akçadağ’da acilen konuşlanmasını sağlamak.

.TİGEM’e ait 25.852 dönüm arazi üzerinde; İnönü Üniversitesi veya yeni bir üniversiteye ait olmak üzere, Veteriner - Ziraat Fakülteleri ile Hayvancılık-Ziraat Araştırma Merkezleri ve Hayvan Hastanesinin bölgeye kazandırılmasına öncülük yapmak. Bunun yanısıra bölgenin ihtiyacı olan hipodrom ve jokey eğitim merkezi açılması.

.Kurulacak bu eğitim merkezlerinin personel ve öğrencileri Akçadağ’da iskan edilmeli ve ilçenin ekonomik/Kültürel gelişimine katkı sağlanmalıdır.

.Kapatılan Sağlık Meslek Lisesi’nin tekrar açılması

.Öğretmen okuluna ait 3.000 dönüm arazinin bölgenin özelliklerine uygun ürünler için araştırma merkezi olarak değerlendirilmesi..

 

TURİZM

.Levent Vadisi’nin tanıtım ve broşürlerinin güncelleştirilerek, profesyonel yerli/yabancı turizm acenteleri ile anlaşmalar yaparak,yerli-yabancı turistlerin bölgeye gelmesini sağlamak.

.Levent Vadisi bölgesinde gelecek turistlerin konaklaması ve bölgenin tanıtılması için sosyal tesislerin kurulması.

.Bölgede kontrollü olarak yaban domuzları sürek avcılığı turları düzenlenmesi.

.Levent Vadisinden Harun Uşağı Köyü-Başyurt Yaylası istikametindeki kaya mezarları, küp evler kalıntıları turizme kazandırılması.

.Akçadağ, Ören, İkinciler Höyüklerinin Üniversitelerle yapılacak görüşmelerle arkeolojik değerlerinin kazandırılması ve turizm alanlarına açılması.

.Tohma Çayı üzerinde Batıdan-Doğuya rafting sporları organize edilmesi.

 

GENÇLİK VE SPOR

.İlçemizde sporun her türünde, sporcu yetiştirebilmek için spor alanları ve yaz okulları açmak.

.Futbol,güreş,hentbol,basketbol,voleybol vd.tüm birey ve kolektif sporların yapılması için turnuvalar düzenlemek ve sporcuları motive ederek başarılarını sağlamak. Başarıları ödüllendirmek.

.Gençlerin fiziksel olduğu kadar zihinsel gelişimlerini sağlamak için,kişisel gelişim uzmanlarının ilçemizde misafir edilmeleri ve gençliğin birlik ve beraberliğinin sağlanmasını gerçekleştirilmesi

.Teşvik edici, sporu özendirici müsabaka ve turnuvalar düzenlemek. Bölgenin kendine özgü yerel sporlarına canlılık kazandırmak.

 

YATIRIMLAR

.Akçadağ merkez başta olmak üzere, kanalizasyon sorunu kökten çözümlenecek ve arıtma tesisi mutlaka kurulacaktır.

.Su kaynakları rehabilite edilecek,aspastli borular devre dışı bırakılarak,sağlıklı su içimi sağlanacaktır.

.Modern yaşantının vazgeçilmezlerinden olan Doğalgaz kullanımının ilçe merkezine ve yakın bölgelerimize kazandırmak.

.Akçadağ’ın güneyinden kuzeyine,Karataşlık mevkiinin batı istikametinden geçen sürgü barajı sulama kanalı S-4 ün Ankara karayoluna kadar olan bölgede yeni imar planlamasıyla 18.000 dönüm arazide,sosyal alanlar,park ve bahçeler,ibadet yerleri,resmi kurum ve kuruluşların yerlerinden sonra kalan 4.800 dönüm yatay yoğunluklu olmak üzere yapıya ayrılacaktır.Bu alanın dışında 1.200 dönüm alan hobi bahçelerine ayrılacaktır.

   4.800 dönüm arazi alt yapısı tamamlandıktan sonra özel şahıslara,yapılacak plan dahilindeki projelere uygun olarak konut yapmak üzere satışı gerçekleştirilecektir. Tahmini 120-150 milyon lira belediyeye gelir sağlanacaktır. Ayrıca çeşitli metrajlardaki hobi bahçeleri kiraya verilerek,yıllık 600 bin lira kazanım her yıl sağlanacaktır.

.Yeni planlanan S-4 su kanalı bölgesinde sosyal destek projesi kapsamında 200 kişilik Huzurevi ve aynı bölgede 200 kişilik Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ile ihtiyaç kadar Şehit Aileleri, Harp Malulü Gaziler ve Engelliler için konut üretilerek, belediyenin sosyal olma vasıfları ortaya çıkartılacaktır.

.Sultansuyu Baraj bölgesinde ıslah çalışmaları yapılarak, mevzi imar planlaması ve biyolojik arıtma sistemi kurularak prototip konut projelendirmesi yapılması sağlanacaktır. Belediye bu projede yaklaşık 18-20 milyon gelir elde edebilecektir.

.Akçadağ’ın en önemli tarım girdisi kayısı. Malatya’nın %36 üretimini gerçekleştiriyor. Kayısı çok olduğunda ekonomik bir değer oluşturmuyor, olmadığında ise çiftçi o yılı borçlu geçiriyor. Belediye iştirakli kurulacak ve müstahsillerin ortak olduğu bir anonim şirket kurulacak. Temel kuruluşu kayısı ve tarım ürünlerinin ambalaj, paketleme, iç/dış satımı ve çiftçilerin temel ihtiyaçları olan tarım teknolojilerinin gerektirdiği ürün,ilaç,gübre,sulama ekipmanları vd.lerinin temin ve tedarikini içermektedir.

   Bu şirket aldığı her ürünü yapılması gereken kontrolleri teknolojik olarak yapacaktır. Örneğin;5.000 kg. kayısı getiren müstahsilin ürünün nemi makineden ölçülecek,kalibre elekten geçerek,hangi kalibrede kaç kg.lık ürünü var ise kayıtlara geçecek ve satış sonrası her kalibredeki ürün fiyat farklılığına göre,masraflar düşürüldükten %10 sermaye katkısı alındıktan sonra ödemesi yapılacaktır.

   İkinci ve diğer yıllar ürün getiren her ortağa,alınacak kurul kararına göre,ürün alındığında avans nitelikli ödeme yapılacaktır.

   Aynı şirket,kayısı pulp ve işleme fabrikası,konsantre,reçel,marmelat,pestil işletmeleri ve ihtiyaç ölçeğinde soğuk hava tesisi kurulacaktır.

   Bölgede yetişen doğal ürünler ile özellikli ürünlerin değerlendirilmesi sağlanacaktır.

   Bölge iklimine uyum sağlayan tarım ürünleri deneme alanları oluşturulacak ve alınan ekonomik değerlere bağlı olarak teşvik edilecektir. Örneğin;Belçika Çileği

.Sebze ekim alanları ve seracılık uygulama sahaları ile yapılacak ürünler,bölgenin ihtiyaçları ve dış satım bağlantıları sağlanacaktır.

.Her mahallede,bölgenin özelliklerinde ve üretim biçimlerine bağlı olarak,kültür mantarı,seracılık,kanatlı hayvancılık yapılacak ve ürünler için Pazar oluşturulacaktır.

.Akçadağ bölgesinde orman vasfını yitirmiş ve ormanlık özellikli alanların haritalarından hareketle,,yaklaşık 150.000 dönüm özel orman statüsünde değerlendirilecek alan bulunmaktadır. Özel orman arazisinde badem yada ceviz yetiştirmek isteyenlere,devletin vermiş olduğu 3 yıllık destek sağlanarak,kısa sürede bölgenin ormanlaştırılması ve ekonomik ürünlerle çiftçiye destek verilerek köylerimizin ekonomik sorunlarının mikro düzeyde çözümlenmesi sağlanacaktır.

.Proje aşamasında olan ‘Mermer Organize Sanayi’ çalışmaları kısa zamanda tamamlanarak bölge ekonomisine büyük bir destek ve istihdam alanı oluşturacaktır. Ayrıca bu sanayi bölgesi uhdesinde mermercilik meslek okulu kurularak,kalifiye eleman temini sağlanacaktır.

.Ekonomik işletmelerin en büyük girdisi enerji. Akçadağ’ın rüzgar ve güneş enerjilerinde verimlilik noktasında bulunmaktadır. Bu maksatla yapılacak bir rüzgar santralleri ve güneş panelleri,3 yıl içerisinde amorti olabilmektedir.Bu tür enerjilere dünyanın her tarafında kredi desteği sağlanmaktadır. Kendi tükettiği enerjiyi elde eden ve sanayicilere yatırım için ucuz enerji verebilen bir ilçe ne kadar kısa sürede kalkınabilir? Ve insanlarına iş alanları oluşturabilir?

.Köylere içme için bölgemizdeki su kaynaklarını toparlarken,aynı zamanda Başyurt Yaylasındaki kaliteli suyu kepez mahallesine kadar hijyen borularla getirip,şişeleme ve paketleme ile satış organizasyonu yapılabilecektir.Yaklaşık 80-90 kişilik çalışma ve yıllık 2-3 milyon net gelir sağlanacaktır.

.Aynı şekilde ikinci olarak, Develi köyünün eski yerleşim yerindeki su kaynakları kalite ve paketlemeye uygun vasıflardadır. Buradaki artan su ile de Akçadağ’da yapılacak imar planlaması sonrasında oluşacak konutların su ihtiyacı karşılanacaktır.

.Başyurt yaylasında,geç ürün veren bodur kiraz ve diğer grup ürünler bölgede ekimi sağlanarak,yaylada ortak kullanımı olan mahalle sakinlerinin de desteğiyle eylül-ekim aylarında dış satımla ekonomik girdi sağlanacaktır. Aynı uygulama Konya-Hadim Toros Dağı eteklerinde yapılmaktadır.

Tavukçuluk alanında ilçemiz, ülkemizdeki üretim alanları açısında ilk 10 a girdi. Ancak çok dağınık olmaları, bulundukları bölgelerde aşırı koku ve çevre kirliliğine yol açmaktadır. Belediye kontrolünde tavukçuluk ihtisas bölgesi yapılarak, bir dizi çevre sorunlarının çözümleneceği gibi,modern bir mezbahana ve markalaşmış bir pazarlama ile kendi ürünün satışını sağlayan bir birliktelik sağlanacaktır. Mutlak surette bir arıtma sistemi oluşturulması gerekmekte ve başıboşluk önlenmelidir. Beklenmedik bir salgın hastalık için kontrol ve tedbir alınması gereklidir. Tavukçulukta marka bir ilçe olunması için gerekli planlama ve organizasyon yapılması halinde, ekonomik girdiler açısından kaysıdan daha çok getirisi olacaktır. Mudurnu ilçesindeki tavuk ve yumurtacılık örneği modernize edilerek alınabilir.

.Bölgemizde bulunan ve genetiği değiştirilmemiş tek ürün olan dut ağaçları dikimi yaygınlaştırılacaktır. Pekmez, dut kurusu, pestil ve özelliklede ipek böceği kozacılığı yaygınlaştırılarak, ekonomik kaynaklar çeşitlendirilecektir.

.Akçadağ’ın ürettiği tüm ürün grupları, mamul ve yarı mamul ürünler için patent alınacak, markalaştırılacak ve bu ürünler tek merkezli iç/dış pazarlara arz edilecektir

.Hayvancılık alanında, belediye öncülüğünde 18.yüzyıl Hollanda örneği gibi bir yapılanma yaparak,kısa sürede bölgenin et,süt ve hayvansal ürün gruplarının markalı merkezi olması sağlanacaktır.

.Tohma ve Sultansuyu’nda kum eleme ve yıkama merkezleri ile mobilize konkasörlerle ihtiyaç duyulan malzemeler temin edilerek, beton santrali kurulumu sağlanacaktır. Belediye tarafından sosyal tesisler ve konutlar ekonomik ve kaliteli üretimler sağlanacaktır. G.Antep Şahinbey Bld.örneği.

.Ulaşım bir bölgenin can damarıdır. Yazıhan-Ilıcak Mahallesi-Güzyurdu Mahallesi-Ankara yolu ile bu istikametten gelen araçlar 54 km yolları kısalacak. Aynı güzergahtan Akçadağ-Ören-Polat-Doğanşehir istikametinden Adana’ya gidecek araçlar 78 km kazanım elde edeceklerdir.

.Doğanşehir ve Akçadağ’ın can damarı 1969 dan beri tarım alanlarını açık sistemle sulayan Sürgü Barajı nın acilen rehabilite edilmesi gerekmektedir. Yapılacak kapalı sistem sulama ve teknik sulama sistemleriyle (damlama-sprint) su sorunları kökten çözümleneceği gibi yeni sulama alanlarına da su artabilmektedir. DSİ yetkililerinin verdiği bilgiye göre ,bu sistemle su sıkıntısının olması bir tarafa 50.000 dönüm ilave tarım alanı sulanabileceği belirtilmektedir.

.Akçadağ sınırları içerisinde bulunan 3 adet kurulmuş Sulama Birliğinin (Akçadağ-Suçatı-Sultansuyu) su dağıtım organizasyonundan oluşan bozuklukların giderilmesi, sulama aralığının 45 günden 20 güne düşürülmesi; bu amaçla idari ve teknik tedbirler alınacaktır.

Akçadağ sınırları içerisinde bulunan tüm su kaynaklarının tamamı kontrol edilerek, gölet projelerine uygun olup olmadıkları araştırılacak, uygunsa gölet projeleriyle susuz bölgelerin ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır.

.Seracılık, ikincil ürünlerin ekim-dikimi teşvik edilecek. Bu maksatla Adana-Antalya Tarım İl Md.lerinin Akçadağlı olmaları nedeniyle öncelikle teknolojik bilgi desteği sağlanacaktır.

.Avrupa Birliğ ülkelerinden, Japonya,Çin ve Türki Cumhuriyetlerden kardeş ilçe olma yollarını arayarak, sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmelerde ittifaklar oluşturulacak. Bölgedeki eğitim–öğretimin kalitesinin artması için dünya ile entegre olunmasına çalışılacaktır.

.Sodes, Abigem, Kosgeb, Fırat Kalkınma Ajansı vd tüm yatırım-danışmanlık hizmetleri veren kurum ve kuruluşları ile kontak kurarak, ilçemize uygunluğu olan her özellikli yatırımları, insanımızla buluşturmak ve katma değer üretmesine öncülük yapmak gerekmektedir.

 

KISACA;

 Şehirlere ekonomik sebeplerle göç eden insanımıza ve hali hazırda yaşayan insanımıza yaşanabilir cazibe merkezi oluşturarak, birlik ve beraberlik içerisinde duyarlı vatandaşlar olmamıza katkı sağlayacağız.

 



Haber Kaynağı: BAKIŞ



Haber okunma sayısı: 4126

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER