AKP
AKP

FETÖ yemi AKTARILDI?

14 Ekim 2016 Cuma 16:12
feto-yemi-aktarildi

MOTAŞ’ın başıboş ve denetimsiz biçimde faaliyet gösterdiğini iddia ediyoruz, şirketin yolsuzluk, usulsüzlük zimmet ve hırsızlığa açık bir yönetim anlayışı ile yönetildiğini ileri sürüyoruz,

 MALATYA BELEDİYESİNİ KORUMAYA ALAN SAVCI FETÖ ÜYESİ OLMAKTAN DOLAYI AÇIĞA ALINDI..


MOTAŞ ta zimmete para geçiren personel  M.A hakkında hangi nedenle yargıya gidilmedi?

Oysaki; M.A. adlı MOTAŞ personeli market dolum hasılatından 90 bin TL’yi zimmetine geçirip olay ortaya çıktıktan sonra zimmet suçundan dolayı yargıya bildirilmesi yerine M.A.’dan 90 bin TL’lik senet alındığı iddia edilip. Müteakip zaman sonra M.A. 90 bin TL’yi nakit olarak ödediği iddia edildi. Bir müddet sonra ise MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı ve dönemin MOTAŞ.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı M. Fatih Güven tarafından M.A.’ya zimmetine geçirdiği para nedeniyle işine son verildiği bildirildi”.

“Zimmete Geçirildikten Sonra Tahsil Edilen 90 Bin TL’nin MOTAŞ Kasasına Girdi mi?

 

“Akıllı Kart dolumundaki 25 bin TL’lik zimmet ve yargıdan gizleme” iddiası

 10 Ekim 2011 tarihinde yapılan denetimde Z.T. adlı MOTAŞ personeli akıllı kart dolum hâsılatından 25 bin 557 TL’yi zimmetine geçirdiği iddiası üzerine, Şirket yetkilileri Z.T. ile yaptıkları görüşmede söz konusu miktarda şirket parasını zimmetine geçirdiğini itiraf ediyor. Z.T.  şirkete 25 bin 557 TL’lik senet vererek, zimmetine geçirdiği parayı en kısa sürede ödeyeceğini beyan ediyor. Bir süre sonra zimmetine geçirdiği 25 bin 557 TL’yi nakit olarak ödeyip ve şirket yetkililerine verdiği senedi geri alıyor. MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı ve dönemin MOTAŞ.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı M. Fatih Güven tarafından gönderilen ihtarname ile M.A.’ya zimmetine geçirdiği para nedeniyle işine son veriliyor.


MOTAŞ ta zimmete para geçiren personel Z.T hakkında hangi nedenle yargıya gidilmedi?


*MOTAŞ tarafından verilen öğrenci, aile, serbest, indirimli ve emekli kart teslimatında alınan nakit bedel karşılığı perakende satış fişi verilmeyerek vergi kaçakçılığı yapılmasına göz yumuluyor.


*MOTAŞ’ın kart dolum gişelerindeki yapılan işlemlerde kullanılan post cihazları vatandaşı aldatıyor mu? Dolum esnasındaki vatandaşın verdiği para karşılığı tam olarak kayıtlara geçiriliyor mu?


*MOTAŞ dolum gişelerinde Kredi kartı ile ödeme yapana perakende satış fişi veriliyor ama nakit ödeme yapana perakende satış fişi verilmiyor.


*MOTAŞ tarafından düzenlenen aylık hasılat raporlarında belirtilen miktar maliyeye gelir beyanı olarak bildirilmiyor. Oysa MOTAŞ maliyeye beyan edilen defterlerin dışında  elektronik sistemde ikinci olarak tutulan kayıt bildiriliyor..


*MOTAŞ tarafından belli dönemlerde toplu fatura kesilmektedir. İnceleme yapılacak olursa ortaya çıkacak sonuçta Toplu kesilen faturalar MOTAŞ tarafından usulsüzlük yapıp gider gösterilmektedir.


*MOTAŞ tarafından personel, muhtar, gazeteci, emekli ve Vb. Kişilerden kart bedeli olarak peşin aldığı paralar maliyeye gelir beyanı olarak bildirilmiyor.


*MOTAŞ validatöre okutulan kart bedeli olarak alınan ücretler maliyeye gelir olarak bildirilmeyip vergi kaçırılmasına neden olmaktadır.


FETÖ üyesi olduğu iddiası ile açığa alınan dönemin savcısı S.Y tarafından ve kamu davası açılmasına müsaade edilmemsi üzerine ; Devleti milyonlarca lira zarara uğratan yetkililer hakkındaki iddiamızı tekrar gündeme taşıyoruz..


Elimizdeki belge ve bilgiler doğrultusunda SORUYORUZ?


*FETÖ üyesi olduğu iddia edilen Savcı ve diğer kamu çalışanları Malatya belediyesi hakkında açılan davayı görmezden gelerek elde edilen haksız geliri FETÖ yemi aktardı?


*Zimmetine para geçirilen personel hangi sebep yargıya bildirilmedi?


*MOTAŞ ın yıllardır zarar ettiği evrak üzerinden göstererek aradaki milyonlarca lira FETÖ yemi aktarıldı?


MOTAŞ’ın başıboş ve denetimsiz biçimde faaliyet gösterdiğini iddia ediyoruz, şirketin yolsuzluk, usulsüzlük zimmet ve hırsızlığa açık bir yönetim anlayışı ile yönetildiğini ileri sürüyoruz, MOTAŞ ve yetkililer hakkında soruşturma başlatılmasını, ‘Aramalı, el koymalı, incelemeli, hasılat tespitinin sağlanmasını’ ve şirketin zarara uğratılmasında kusuru olan tüm yetkililer hakkında incelemenin SİYASİ KORUMA KALKANINDAN KURTULUP başlatılmasını bekliyoruz...

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

MOTAŞ, FETÖ, MALATYA, BELEDİYE


Haber okunma sayısı: 4141

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ