canlı yayın

TOPRAKLARIMIZ ELİMİZDEN GİDİYOR

23 Ekim 2012 Salı 10:02
topraklarimiz-elimizden-gidiyor

Saadet Partisi AKP hükümetinin Tapu ve Kadastro Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören 6302 sayılı yasa ile yabancıya toprak satışının artırılmasını gündemde tutmaya devam ediyor

Bu düzenleme Anayasaya aykırıdır

 Toprak bir devletin egemenlik ve bağımsızlığının sembolüdür. Diyen Tokat Saadet Partisi İl Başkanı Bilal Aydın,“Yabancıların arazi ve emlak edinmesi salt mülkiyet sorunu gibi değerlendirilemez. Toprak, devletin vazgeçilmesi olanaksız temel unsuru ve bağımsızlık simgesidir” ifadesiyle Anayasa Mahkemesi kararlarında yer almıştır vurgusunu yaptı.

    Yabancılara toprak satışını düzenlenen kanunla birlikte 25 dönümden 300 dönüme çıkarıldığını belirten Aydın açıklamasını şu şekilde sürdürdü; Çıkarılan kanunun ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Ocak 2012 verilerine göre Hatay'da 1974 yabancıya, 1320 parselde toplam 3 milyon 722 bin 824 metrekare toprak satıldı. 5 milyon 556 bin metrekare bir alan sahip olan Hatay'ın bu satışlarla birlikte yarıdan fazlası yabancıların eline geçmiş oldu. Hatay'ın yarıdan fazlasının yabancılara satılması tesadüf değil. Bölgede yaşanan sıcak gelişmeler sürerken, toprak alımlarının devam ettiği belirtiliyor. Benzer bir durumun Urfa için de geçerli... 

   Satılan bu toprakları geri alamayız

   Hükümet bu kanunu “Aldıkları toprakları sırtlarına alıp götürmeyecekler ya” gibi sığ bir yaklaşımla savunmaya çalışmaktadır. Evet, elbette sırtlarına alıp götürmeyecekler; ancak Devletimiz de sattığı toprağı geri alamayacak ve hak iddia edemeyecektir.  

Yabancı ülkelerdeki durum

   Yabancı ülkeler toprak satışına ciddi sınırlamalar ve yasaklamalar getirmiştir. Örneğin ekonomik krizle boğuşan Yunanistan bile tarım arazisi satmamakta, sadece kullanım hakkı vermektedir. Bu durum ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere ve İsrail gibi ülkeler için de geçerlidir.  

Bu yasa hıyanet yasasıdır.

   Başkan Aydın açıklamasının sonunda, Küçük İsrail Devleti, Theodor Herlz’e “Şehid kanıyla sulanmış vatan toprağı para ile satılamaz” diyen Abdülhamid Han’ın yolunu kesen talebeleri kullanılarak kuruldu. Şimdi hedefleri Büyük İsrail Devleti. Bugün de Erbakan Hoca’nın talebelerini kullanmak suretiyle Büyük İsrail Devleti’ni kurmak istiyorlar. Nil’den Fırat’a kadar olan toprakları aşırı fiyatla satacaklardır. Bu sebeple bu kanun Hıyanet Yasası’dır. Kabul edilemez bir durumdur. Ecdadımız, mübarek kanlarını “bu topraklar satılsın da para kazanılsın” diye dökmedi.

Ve son olarak sesleniyoruz diyen Aydın;  Satma dünyaları alsan da bu Cennet Vatanı…

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ



Haber okunma sayısı: 3379

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER