canlı yayın

TOKAT EĞİTİM-BİR-SEN CEYLAN, DEDİ

04 Kasım 2014 Salı 07:37
tokat-egitim-bir-sen-ceylan-dedi

Bizim millet olarak bir medeniyetimiz,bir tarihsel geçmişimiz vardır.YENİ OSMANLICILIK. Eksen kayması diyenler ne derlerse desinler bizler bu duruşu destekliyoruz.

Tokat Eğitim Bir Sen şube Başkanı Şaban Ceylan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.  5.Olağan Kongremizi 1-Kasım-2014 tarihinde yaptık. Kongremize tek liste ile gidilerek Asil ve Yedek 34 kişiden oluşan yönetimimiz katılanların tamamının oyunu almıştır diyen Ceylan, 162 delegenin 150 sinin katılımı ile yapılan bu kongremizde; Eğitim Bir Sen gibi bir teşkilatın tüm unsurları ile Eğitim Öğretim başta olmak üzere ülkemiz ve dünya üzerinde ne denli düzgün söylem ve duruşu olduğu, Milli ve manevi değerlerimiz ışığında oturtmaya çalıştığımız barış ve kardeşlik duruşumuz-Medeniyet algımızın Eğitim camiasındaki kabul görmüşlüğü kongremizde de gözlendiğini belirtti.


Ceylan, Kongremize Katılan AK Parti İl Başkanı Sayın Adem Çelik Beye ve Yön Kurulu üyelerine , Saadet Partisi İl Başkanı Sayın Gökhan Aydın a ve Yönetim Kuruluna, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Sayın Ahmet Bay a, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Metin POLAT a ,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müd.Cemil Çağlar a,SGK İl Müd.Salih Yanar a Başçiflik Belediye Başkanı Murat Tuncer e, Esnaf Kefalet Koop.Başkanı A.Hamdi Aydoğan Bey e,Memursen Ve Sağlıksen Başkanı Suat Mantar a,Turhal Belediye Başkan Yard.Muzaffer Eyimaya ya,Erbaa Milli Eğt.Müd Bekir ASLAN a,Turhal Milli Eğitim Müd.Mehmet YILDIZ a Artova Milli Eğitim Müd.Nuri Aksoy a Zile Milli Eğitim Müd.Murat Küçükali ye Sulusaray Milli Eğitim Müd.Zakir ALMA ya,Almus milli Eğt. Müd Nuri Yıldız a,Bembirsen Başkanı Kadir İşbilire,Toç Bir sen Başkanı Mustafa Pelit e, Diyanet Sen Başkanı Mürşit Yılmaz a,Büro Memursen Başkanı İrfan Kucur a,Kültür Memursen Başkanı Ceyhun Koyuncu ya ayrıca katılamayıp Mesaj gönderen Ak Parti Gen.Başk Yardımcıları Abdülhamit Gül ,Süleyman Soylu,Yasin Aktay Beylere,Millet vekillerimiz Zeyid Aslan,Şükrü Ayalan Dilek Yüksel ve Orhan Düzgün e,Başbakan Danışmanı Prof.Dr.Vedat Bilgin e,Başbakan Doktoru Celil Göçer e teşekkür ederim ifadelerini kullandı.

     
Kongremiz de Eğitim çalışanlarının tamamının sesi olma çabamız üzerine vurgular yapılmıştır.Diğer sendikaların eğitim- öğretim ortamlarında barışık durum oluşturma gayretleri olmadığı ideolojik ve sorumsuz davranışlar sergiledikleri eğitimcilerin gözünden kaçmamıştır.Bu halin sürdürülebilirliği yoktur.Eğitim ortamlarının tüm problemleri ortada iken çözülse de çözülmese de tu kaka anlayışlı duruşlar samimiyetten uzak duruşlardır.Biz sorunlardan beslenmiyoruz.Çözümlerle güçleniyoruz.Sorunları alt alta sıralayarak insanları şarj etmek kolaydır.Doğru olan çözümleri sıralamaktır.Biz kolay olanı değil,doğru olanı yapıyoruz.Tüm doğallığı ile bu da eğitim çalışanlarının bizi tercih etmesi sonucunu doğuruyor.

                Şube Başkanı Şaban Ceylan ın Kongre de ki en önemli vurguları şu şekilde oldu;

Eğitim Bir Sen olarak bizler,daha çok millet,daha az devlet anlayışını temsil ediyoruz Doğru işler yapmak kadar Doğru yerde durmayı önemsiyoruz.


Bizim millet olarak bir medeniyetimiz,bir tarihsel geçmişimiz vardır.YENİ OSMANLICILIK. Eksen kayması diyenler ne derlerse desinler bizler bu duruşu destekliyoruz.


Eğitim çalışanlarının mali durumlarının güçlendirilmesi,sorunlarının çözülmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.Hedefimiz de bir öğretmenin aylık gelirinin 5.000 tl olması.


Çalışan emek veren, fikir çilesi çeken,yoklukta sabır,varlıkta şükür eden bizleriz.Cefa çekme vaktinde ortada olmayanların sefa sürme vaktinde ortada olmayanların,sefa sürme vaktinde bizleri kapı dışarıda bırakmasına asla müsaade etmeyeceğiz.


Destekleyici ve Eğitici kursların ortaya çıkarttığı olumsuzluklara müdahil olduk.Görev alan öğretmen ve idarecilerin ücretleri artırılmalı.Yardımcı hizmetli arkadaşlarımız bedava çalıştırılmamalı.

MEB'in ortak akılla çalışma becerisi yok. TEOG lar da yaşanan sıkıntılar hala konuşuluyor.Bürokratik hantallık sarmalında MEB iş üretemez hale gelmiş.Yeni öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği aynı hataya kurban gitmemeli.


YÖK 12 Eylül uzantısı 2. Genelkurmaydır.Kesinlikle kaldırılmalı ve Akademik çevre ve öğrenciler bu boyunduruktan kurtarılmalıdır.

İsrail saldırıları sonucu yerle bir olan Gazze de M.Akif İnan Mescid-i Aksa Okulu ve Memur-Sen

Şifa Hastanesi yapımı için kampanyamız sürüyor.Tüm operatörlerden GAZZE yazıp 2406 ya kısa mesaj la 5 TL gönderilmesi.


'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' kampanyasında İHH-MEB-Diyanet-Sen-Eğitim Bir-Sen ortaktır.Hedefimiz 50 Bin sınıf 50 Bin yetime bakıyor.Teşkilatımızın öncüsü arkadaşlar gidin ve okullarınız da ilçeleriniz de bu kampanyaya öncülük yapın.


Erdemli bir neslin yetişmesi için çalışmalarımız sürüyor.Genç-Memur-sen i daha da güçlendirerek değerlerimizi kuşanan bir gençlik yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız.

2015 de Türkiye genelinde 350 Bin İlimizde ise 6000 üyeyi hedefliyoruz.

 

2014-18 DÖNEMİ YENİ YÖNETİM KURULU  Şaban Ceylan. Faruk Delen. Erol Öktem. Abdurrahman İlhan. Halis Kaya. Bahri Bayır. Mehmet Ali Develi.

DENETLEME KURULUHacı Ahmet Arslan. Ramazan Özdemir. Mehmet Gasım. İbrahim Mermertürk. Yasemin Torun.

DİSİPLİN KURULUGülser Gürer. Ali Bal. Bünyamin Gürbüz. Ali Vanlıoğlu. Asuman Güzel.

 

 

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

TOKAT, EĞİTİM, BİR, SEN, CEYLAN, DEDİ


Haber okunma sayısı: 5707

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER