AKP
AKP

NE YÜZLE ADAY OLDUN

04 Şubat 2014 Salı 08:57
ne-yuzle-aday-oldun

Tokat MHP il Başkanı Murat Polat yaptığı açıklamada AKP Tokat belediye Başkan adayı Eroğlu'na "Madem iyiydiniz neden belediye Başkanını değiştirdiniz. On yıl belediye Başkanlığı yaptırdınız. Madem beceremediniz, ne yüzle çıkıp şimdi aday oluyorsunuz

 Tokat MHP il Başkanı Murat polat Tokat MHP Cengiz Akyıldız'ın adını taşıyan seçim bürosunun hizmete açılışında yaptığı konuşmada AKP ye ders verme seçimidir vurgusunu yaptı.

Bu seçim, sadece yerel bir seçim değil, bu sadece Tokat'ın kaderini belirleyecek bir seçim değil. Bu aynı zamanda Türk milletinin varolma, yok olma kaderinide belirleyecek bir seçimin ilkidir diyen Polat, Yine hepimizn bildiği gibi yerel seçimlerden sonraCumhurbaşkanlığı ve ardından genel seçimler bulunmakta olduğunu belirtti.
 

Polat, buradan sizlere sormak istiyorum, Tokat lılara sormak istiyorum. Apo ile anayasa yapılmasını kabul ediyormusnuz" " Hayır" O zaman bu seçimde buna dur demek için Milliyetçi Hareket partisine oy vereceğiz.Barzaniyi Diyarbakır'a davet edildi. Değerli devlet büyüğü gibi karşılandı. Ve orada Başbakanımız, bir Türkiye Başbakanına yakışmayacak bir kelime kullandı."Kürdistana hoş geldiniz" bunu kabul edebiliyrmusnuz. "Hayır", ve yine çok değerli Tokat lılar PKK davasından yıllarca yurt dışına kaçmış,bölücülükten, tererörüstlükten kırmızı bültenle aranan, Türk milletine, devletine, aziz dinimize sürekli dil uzatmış kişi. Devletimiz tarafından aranan, görüldüğü yerde tutuklanması gereken Şivan perver Diyarbakır'da Başbakan tarafından kırmızı koltuklara, şeref koltuğuna, şeref protokuluna oturtulmuştur. "Bunları kabul edebiliyrormusnuz" "Hayır" Ve, yine biz hep şunu söyledik. Türk millti olarak birinci dünya savaşında Araplar bizi arkadan vurdular. Onlar yüzünden osmanlı dağıldı. ve hep lanetler okuduk. Çünkü orada Tokatlı olarak binlerce şehidimiz var.Arap çöllerinde milyonlarca şehidimiz oldu.Biz osmanlı batmasın, Osmanlı dağılmasın diye, ümmeti müslüman esaret altına girmesin idye ecdadımız mücadele verdi. Ve ordan bir ingiliz işbirlikçisi Şerif Hüseyin çıkarak arapların bir kısmını bize karşı isyan ettirdi ve arkadan hançerlettirdi.Şuan araplar biz Türklere lanet ediyor, Suriye'de sizin yüzünüzden kan dökülüyor, ırakta sizin yüzünüzden kan dökülüyor, Lüblanda sizin yüzünüzden kan dökülüyor, Mısır'da sizin yüzünüzden kan dökülüyor, libya'da sizin yüzünüzden kan dökülüyor. Bunu gelecekte hiç kimse size bir Başbakan çıktı müslümanlara haçlılarla  operasyon yaptı demeyecek,Türkler diyecek. "Buna bir son vermek istiyormusnuz" "Evet"

Tokat MHP İl Başkanı Murat Polat, Çok kımetli Tokatlılar eski milletvekilimiz bir konuya değindi.Onbir yıldır iktidarda olan AKP, malesef onbir yıldır iktidarda imiş gibi davranmadı.Hep muhalefette gibi davrandı. Şu şunu yapmış, bu bunu yapmış. Şöyle oldu, böyle oldu. İyide kardeşim siz iktidardasınız Türkiyeyi siz yönetiyorsunuz. Siz bahane bulma mekanızması değilsiniz.Size sorun giderme, bu milletin değerlerini, menfaatlerini korumak için millet size yetki verdi.Dert yanın diye değil.
 

POLİS-SAVCI NE ZAMAN PARALEL DEVLET OLDU
Şimdi bir 17 Aralık operasyonu olduğunu vurgulayan Polat, Hepinizin şahit olduğu gibi ayakkabı kutularında paralar, para sayma makinaları, para kasaları ortaya çıktı. Hükümet çıktı bir paralel devletten bahsetti. BU memleketin, tüyü bitmemiş yetimin, bu devletin hakkını koruyan, görevini yapan savcı polis nezaman paralel devlet oldu.Allah tan korkan, aldığı maaşın hakkını veren bu insanlar paralel devlet değildir. Görevini yapmış olduklarıı belirtti.
 

ODA İTİFA ETSİN
Polat, görevden alınan çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, biz böyle birşey yapmadık demedi. Başbakan ne emretti ise ben onu yaptım. Oda istifa etsin oda  suçludur. Hırsızlık yapmadı demedi onunda istifa etmesi gerekmektedir dedi. Bunu biz demiyoruz,Başbakanın sağkolu söylüyor.Bunlarada gerekli dersi halkımın vereceğinden adım gibi eminim. Eğer ortada paralel bir devlet varsa, dört yıldır söylüyoruz. Güneydoğu elden gidiyor. yavaş yavaş bölünüyor. Başbakan bile kürdistan diyor. Paralel devlet orda, hakimini, savcısını kurdular. Askerimize, polisimiz güneydoğuda kimlik soruyorlar. Uygulam yapıyorlar. Sayın Başbakan paralel devlet orada, birlikte Anayasa çalışması yaptığınız insanlar orada. Gereğini onlara yapın. Yine Başbakan dış mihraklardan bahsediyor. Faiz lobisi. Bu meşhur lafı hergün kullanıyor. Kendilerine bu faiz lobisinin kimler olduğunu okadar sordular cevap vermedi.Ama bende merak ediyorum, faziler 4,5 dan 11,5 a çıktı acaba bu faiz lobisine kim çalışıyor. Bunlarıda sizlere havale ediyorum.
 

NE YÜZLE ÇIKIP ADAY OLUYORSUN
10 yıldır yerel yönetimler AKP iktidarında. 70 yılda geçmiş hükümetlerin, belediye Başkanlarımızın Tokat'ımıza kazandırmış olduğu bir çok hizmetler vardı. Ama bunlar teker teker, sigara fabrikasında olduğu gibi, bir çivi koymadan kapattılar. AKP iktidara gelmeden önce üç tane hastanemiz vardı. Birtanesi Devlet, birtanesi, SSK, diğeri ise Doğum evi hastemiz vardı bunu bir'e düşürdüler. Dört tane yapacaklardı bir taneye düşürdüler. Ve, yine yılan hikayesine dönmüş bir çevre yolumuz var. Açıldı açılacak derken nihayet en sonunda açtılar. Açılışı yapılırken şaşalı, gösterilişli bir açılışta şöyle bir rakam telafuz etti burayı açmaya gelen Bakan " Kırktrilyon" TL ye malettik. Tabi açılıştan sonra yol çöktü, sel oldu, heyalan oldu falan. Biz MHP olarak Bimerden buraya yapılan masrafla ilgili bilgi istedik. Maalesef tamiratınada Kırktrilyon harcamışlar. Şimdi seksentrilyon para harcamışlar yol açılmıyor. Bu seksentrilyon lira ile kaçtane fabrika açılırdı, kaçtane işsiizmiz iş sahibi olurdu. Bunuda siz değerli hemşerilerimin görüşlerine bırakıyorum. Tokat'ımızda trafik sorunu çözelim derken, trafiği dahada keşmekeş hale getirdiler. İçme suları, faalan. bunların hiç birine girmeyeceğim. Tek bir şey söyleyeceğim. Tüm bunları bir kişi yapmadı. Bir parti bir kişiden oluşmaz. Tüm bu Tokat'ta yapılan bu beceriksizliklerin sorumluluğunu bir kişye bırakıp kaçamazsınız. Ey AKP liler, hepinize seleniyorum. AKP liler derken AKP yöneticilerini kastediyorum. Seçmenleri ayrı tutuyorum. Bir kişiye ihale edip aday değiştirip yerine başka birisini getirerek bu ayıbı hiç kimse örtemez. Oysa ki yerine getirdikleri insanda beş yıllık il Başkanıdır. Tokat ta yapılanları Milletvekillerinin, belediye Başkanlarının, il genel meclislerinin iyi veya kötü yaptığı herşeyden il Başkanı olarak birinci derecen sorumlu olan birisi. Madem iyiydiniz neden belediye Başkanını değiştirdiniz. On yıl belediye Başkanlığı yaptırdınız. Madem beceremediniz, ne yüzle çıkıp şimdi aday oluyorsunuz. Sizlere soruyorum.
 

SADECE OY VERMENİZİ EĞİL HERKESE ANLATMANIZI İSTİYORUM
Çok kıymetli Tokat lı hemşerilerim. Biz ilk göreve geldiğimiz zaman Tokat belediyesini almak hedefimiz koyduk.Tüm partililerimiz le, hemşeririmizle görüşerek onların görüşlerini aldık. Kimi aday edelim nasıl birini aday edelim. Bize hemşerilerimiz isim vermediler ama özelliklerini verdiler. Bir kere şehircilikten anlayacak, inşaatcılıktan anlayacak, hem mühendis, hemde lider olacak dediler. Ve kesinlikle ayrımcılık yapmayacak, herkesi kucaklayacak, çalışkan olacak seçildikten sonrada vatandaşın arasında olacak. Diğer belediyelerimizde olduğu gibi, Erbaa da, Niksar'da olduğu gibi bir belediyecilik yapacak bir belediye başkanı siz bulun ve bizde buna oy vereceğiz ve inşallah MHP ye belediye başkanlığını kazandıracağız dediler. Biz tüm partili arkadaşlarımız olarak böyle bir arayış içerisine girdik. Gönül rahatlığıyla şehrin emin'i olacak Sayın Hüseyin Erkan İkikat'a teklif ettik. Ondan Allah razı olsun. İşleri büyük, çok değişik şehirlerde işleri var. Normal şartlarda insanlar, okadar iş yoğunluğu arasında siyasete girmezler. Ama Tokat sevdalısı olduğu için, Tokat aşığı olduğu için bu görevi kabul etti kendilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Tokat'ın imarı ve geleceği için sizlerden Hüseyin Erkan İkikat'a sadece oy vermenizi değil, herkese anlatmanızı istiyorum. Ne mutlu Türküm diyene.

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

Tokat, MHP, Başkan, Muratpolat, AKP


Haber okunma sayısı: 3853

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER