canlı yayın

KERNEK’TE ÇOK ÖZEL BİR PROJE

04 Mart 2014 Salı 07:59
kernekte-cok-ozel-bir-proje

Malatya belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kernek’te devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 “Kernek, Malatya’mız için sembol bir bölge, önemli bir alan olduğunu ifade eden Başkan Çakır, Kernek’in bitirimesiyle birlikte burada hem Fuzuli Caddesi hem Kanalboyu hem de Cengiz Topel Caddemiz daha da hareketlenecek, kalabalık, canlı, yaşanabilir bir alan haline gelecek” olduğunu vurguladı.



Kernek Meydanı, Parkını ve Şelalesini birlikte bir projeye dönüştürdük

Kernek Meydanı’nı büyüttüklerini kaydeden Başkan Çakır, şöyle konuştu:

“Kernek’te yapı olarak yaklaşık yüzde 30 ile 50 arasında bir büyüme var olduğunu söyleyen Çakır, buradaki önemli olan su dokusu ve park dokusu; bunda da önemli artış gerçekleştiriyoruz. Su objesini 1.5 kat artırıyoruz. Aynı şekilde yeşil alan oranı bir o kadar artıyor. Buraya 270 tane gelişmiş ağaç dikimi yapacağız. Özellikle daha önceki kanalı uzatarak en üst noktadan başlayarak aşağıya kadar indireceğiz. Hem kanal görüntüsünü hem de orda 9-10 metreden düşen bir şelale oluşturduk. Burada yeşiliyle, suyuyla, aşağıya yaptığımız havuzla birlikte canlı bir park ortaya çıkacak. Aynı zamanda bir Kernek Meydan’ını da burada oluşturuyoruz. Çünkü geçmişte Kernek Meydanı denildi ama ortada gerçekten meydan diye bir şey yoktu. Ama şimdi biz hem Kernek Meydanı’nı hem Kernek Parkını hem de Kernek Şelalesini birlikte bir projeye dönüştürdük”  diyerek, önemli altyapı çalışması da gerçekleştirdiklerini belirtertip, “Bilindiği gibi buradaki trafo yeri bize ait değildi, EÜAŞ’a aitti. Buranın üzerinde bir yapı vardı, o kaldırıldı, tamamen yer altına gömüldü. Her türlü riske karşı yer altında ikinci bir kanal oluşturuldu. Gördüğünüz kanalın altında kapalı bir kanal yaptık. Bağlantılarından kaynaklanan çalışmalarla birlikte burada belki görünmeyen çok önemli bir altyapı çalışması yapıldı. Burada gerçekten çok özel bir proje, güzel bir çalışma ortaya çıkacak. Emeği geçen başta Zeki Sarılar bey olmak üzere ilgili başkan yardımcımız ve fen işleri müdürlüğümüz ekiplerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

Malatya, kernek, proje, çakır


Haber okunma sayısı: 3190

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER