canlı yayın

HÜSEYİN AKBAŞ GÜREŞ TURNUVASINDA ŞAMPİYON TÜRKİYE

30 Kasım 2014 Pazar 21:14
huseyin-akbas-gures-turnuvasinda-sampiyon-turkiye

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu’ nun ortaklaşa düzenlediği 5. Uluslararası Hüseyin Akbaş Büyükler Serbest Güreş Turnuvası’nda 78 puan toplayan Türkiye, şampiyonluk ipini göğüsledi.

 5.ULUSLARARASI HÜSEYİN AKBAŞ GÜREŞ TURNUVASINDA ŞAMPİYON TÜRKİYE

 

Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu’ nun ortaklaşa düzenlediği 5. Uluslararası Hüseyin Akbaş Büyükler Serbest Güreş Turnuvası’nda 78 puan toplayan Türkiye, şampiyonluk ipini göğüsledi.

 

29 – 30 Kasım 2014 tarihleri arasında İl Müdürlüğü koordinesinde Şampiyonlar Şampiyonu Merhum Hüseyin AKBAŞ’ ın anısına Hüseyin Akbaş Spor Salonumuzda düzenlenen 5.Uluslararası Hüseyin Akbaş Serbest Güreş Turnuvası Tokatlı güreş severlerimizin yoğun ilgisi ile gerçekleşen turnuvaya Türkiye ( Tokat – Ankara – Bursa – Çorum ) ile birlikte Gürcistan, Bulgaristan, Rusya, Moldova ve Ukrayna Ülkelerin den toplamda 110 sporcunun katılım sağlamıştır.

 

Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda 78 puan elde eden Türkiye, takım klasmanında birinci olurken 55 puanla Gürcistan ikinci, 33 puanla Moldova ise üçüncü oldu.

İki gün boyunca 8 farklı sıklette yapılan zorlu mücadeleler neticesinde,

 

Barış Kaya (57 kilo), Malencov Dimitri (61 kilo), Selahattin Kılıçsallayan (65 kilo), Haydar Yavuz (70 kilo), Mehmet Özdemir (74 kilo), Samet Özarslan (86 kilo), Rıza Yıldırım (97 kilo) ve TornikaKhidesheli (125 kilo) altın madalyanın sahibi oldular.

Mücadele ettikleri sıkletlerde madalya kazanan sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar;

Bu turnuvanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Tokat Valiliği olmak üzere, Belediye Başkanlığına, İl Özel İdaresine, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına, Sponsorlarımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, büyük bir coşku ve heyecan içerisinde 5.’incisini düzenlediğimiz Uluslararası Hüseyin Akbaş Büyükler Serbest Güreş Turnuvasının gelecek yıllarda Uluslararası ve Ulusal düzeyde daha çok sporcuların katılımı ile gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

 

5. ULUSLARARASI HÜSEYİN AKBAŞ BÜYÜKLER SERBEST GÜREŞ TURNUVASI SONUÇLARI

57 KİLO DERECEYE GİRENLER

1- Barış Kaya (Türkiye / Bursa Büyük Şehir Belediye S.K)

2- Sezgin Pişmişoğlu (Türkiye / Ankara TEDAŞ S.K)

3- LashaTalakadze (Gürcistan)

3- Nadir Evcen (Türkiye / Tokat İl Özel İdare S.K )

 

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Sporcu Eğitim Merkezi Müdürü Doğan Şahin, Dünya Şampiyonu Milli GüreşçinAli Rıza Alan, Spor Şube Müdürü Oktay Düzen verdi.

 

61 KİLO DERECEYE GİRENLER

 

1- Malencov Dimitri (Moldova)

2- ShamilTair (Türkiye / İstanbul Bahçelievler S.K)

3- Yunus Doğan (Türkiye / Tokat İl Özel İdare S.K )

3- Erol Demir (Türkiye / Tokat İl Özel İdare S.K )

 

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Tokat Valisi Cevdet Can, Olimpiyat İkincisi Milli Güreşçi Vehbi Akdağ, Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Ahmet Gülhan ve Hüseyin Akbaş Ailesi adına Merhum Hüseyin Akbaş’ ın kardeşi Ahmet Akbaş verdi.

 

65 KİLO DERECEYE GİRENLER

 

1- Selahattin Kılıçsallayan (Türkiye / Ankara TEDAŞ S.K)

2- Abdi Zurnacı (Türkiye / Ankara TEDAŞ S.K)

3- Mustafa Zopalı (Türkiye /Bursa Büyük Şehir Belediye S.K)

3- VladamirGotisan (Moldova)

 

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Açıkalın, Teknik Kurul Üyesi Yakup Topuz, Tokat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Nurettin Dağdelen ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçimiz İsa Gürses verdi.

 

70 KİLO DERECEYE GİRENLER

 

1- Haydar Yavuz (Türkiye / Ankara Tedaş S.K )

2- NicolaiGhirecçov (Moldova)

3- İshak Çapas (Türkiye / İstanbul Bahçelievler S.K)

3- Levan Kelekhashvili (Gürcistan)

 

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Spor Şube Müdürü Oktay Düzen, Avrupa Şampiyonu Mili Güreşçi Yüksel Şanlı ve Güreş Eski İl Temsilcisi Mustafa Teker verdi.

 

 

74 KİLO DERECEYE GİRENLER

 

1- Mehmet Özdemir (Türkiye / Tokat İl Özel İdare S.K)

2- GiorgiLobjanidze (Gürcistan)

3- Nuri Katanoğlu (Türkiye / Ankara TEDAŞ S.K)

3- Emre Sezgin (Türkiye / Ankara TEDAŞ S.K)

 

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Sağlık İl Müdürü Sadettin Yazı, Tokat Belediye Başkanlığı Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Akif Erten, Veteranlar Dünya Şampiyonu Erol Yıldırım ve ASKF Başkanı Sezai Işkın verdi.

 

86 KİLO DERECEYE GİRENLER

 

1- SAMET OZARSLAN (Türkiye / Tokat İl Özel İdare S.K )

2- ERHAN KACMAZ (Türkiye / Tokat İl Özel İdare S.K )

3- MTSITURA IRAKLI (Gürcistan)

3- ISLAM TSOROEV (Rusya)

 

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Baş Hakem Yusuf Sadri Kishalı, Yol İş Sendikası Başkanı Hacı Ahmet Seçkin ve Türkiye Güreş Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Adem Varlık verdi.

 

97 KİLO DERECEYE GİRENLER

1- Rıza Yıldırım (Türkiye / Bursa Büyük Şehir Belediye S.K )

2- BashirKhasiev (Rusya)

3- TedoreEbanoidze (Gürcistan)

3- Murat Aldan (Türkiye / Ankara TEDAŞ S.K)

 

Dereceye giren sporculara ödüllerini, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, İl Emniyet Müdürlüğü Komiser Sedat Topal, Sporcu Eğitim Merkezi Antrenörü Faik Sezgin, Eski Milli Güreşçilerimiz İbrahim Pelit ve Bekir Coşkun verdi.

 

 


125 KİLO DERECEYE GİRENLER

 

1- TornikaKhideşheli (Gürcistan)

2- Baki Şahin (Türkiye / Tokat İl Özel İdare S.K)

3- Çagrı Çiğdem (Türkiye / Ankara TEDAŞ S.K)

3- GIORGI Kakauridze (Gürcistan)

 

Dereceye giren sporculara ödüllerini, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Açıkalın, Tokat ASKF Başkanı Sezai Işkın, Tokat Güreş İl Temsilcisi Ömer Akkaya ve Çorum Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teber verdi.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Güreş, şampiyon


Haber okunma sayısı: 6022

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER