AKP
AKP

DEVLETİMİZE HER ZAMAN HESAP VERDİK

09 Temmuz 2015 Perşembe 12:26
devletimize-her-zaman-hesap-verdik

Esnaf Kefalet Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan'ın yapmış olduğu açıklamalarına cevap veren Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, "Şahsıma ve esnafın gözbebeği teşkilatıma yapılmış büyük bir terbiyesizlik" ifadelerini kullandı.

Esnaf Kefalet Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan'ın açıklamalarına cevap veren Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi,   Aydoğan'ın sosyal medyada şahsı ve kurumu hakkında dedikodu üreten kişileri yönlendirdiğini vurguladı. "Kurumumuza yönelttiği ağır suçlamalar da göstermiştir ki, sosyal medyada dedikodu yapanların, yani şer cephesinin ardındaki isim olarak Ahmet Hamdi Aydoğan kendisini ifşa etmiştir." İfadelerini kullanan Bekçi, 10 yılda 11 müfettiş denetlemesinden alınlarının akıyla çıktıklarını Ahmet Hamdi Aydoğan'ın işletmecisi olduğu "Pirhan" isimli tarihi binadaki lokantayı da gündeme getirdi, "Pirhan'da düğün, nişan, nikah müzikli eğlenceler yapıldığında oraya gelen müşterilerinize hizmet için müzik yayını yaptığınızda acaba oradaki türbeye karşı hakaret etmiş olmuyor musunuz? Sizin tarihinize, kültürünüze hiç mi saygınız yok?" ifalerini kullandı.

 


"
Haramiler diye nitelendirmesi şahsıma, ve esnaf teşkilatının gözbebeği olan Birlik Başkanlığı makamına yapılan çok büyük bir saygısızlık çok büyük bir terbiyesizliktir"

 

Sayın Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı A.Hamdi AYDOĞAN’ın basın açıklamasını hayretler içerisinde okuduğunu belirten Bekçi, şer cephesinin arkasındaki mihmandar da böylelikle kendisini deşifre etmiş oldu. Bu işlerle benim hiçbir alakam yok diyenlerin aslında ne tür hayallerin peşinde koştukları birilerini ne şekilde kullandıkları da gün yüzüne çıkmış oldu. Doğruluktan dürüstlükten dem vuran, güya esnafın hakkını aradığını iddia eden şahsiyet bizleri Haramiler diye nitelendirmesi şahsıma, ve esnaf teşkilatının gözbebeği olan Birlik Başkanlığı makamına yapılan çok büyük bir saygısızlık çok büyük bir terbiyesizliktir. İfadelerini kulladı.

 


"O makamda boş boş oturma"

 

Yıllardır Esnaf ve Kefalet kooperatifi Başkanlığını yapan şahsiyetin o makamda boş boş oturmak yerine, insanların arasında ikilik çıkarmak, kin ve nefret tohumları ekmek yerine 5362 sayılı esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları kanunu okumasını beklerdim diyen Bekçi, Yıllardan beri o makamı işgal eden şahsiyetin ezbere, kanun nizam bilmeden kendi içinde bulunan esnaf ve sanatkarlar odaları birliği başkanlığı hayaliyle yanmasını iyi anlıyorum. Bakkallar Manifaturacılar Tuhafiyeciler Odası Başkanlığına aday olmuş fakat esnaf ve sanatkarlar kredi kooperatifindeki fevri davranışları yüzünden esnafımız tarafından tasvip edilmemiştir. Mevcut başkan İhsan TUNÇ’a karşı seçimi fark yiyerek kaybetmiştir. Sanırım içerisindeki küllenen ateş yeniden alevlenmiş ve iftira, kanun nizam bilmeden basın yoluyla önünü açmaya, tekrar Odaların, Birliğin iç işlerine karışarak ortamı karıştırmaya, kafalarda soru işaretleri oluşturmaya çalışmaktadır. Sayın Aydoğan, sana 5362 sayılı kanunu gönderiyorum. Önünde bilgisayar var veya aç oku çamur at izi kalsın anlayışıyla şahsi çıkarların için kurumu karalamaya çalışma diyen Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi,  5362 SAYILI KANUN MADDE 61: Üyelerin Odalara, Odaların Birlik ve Federasyonlara, Birlik ve Federasyonların Konfederasyona ödeyeceği kayıt ücreti katılma payları ile esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşların düzenledikleri belge ve yaptıkları hizmet karşılığı şunlardır; a)Üyenin sicile ilk kayıt yapılması sırasında ödeyeceği kayıt ücreti asgari ücretin onda birinden az yarısından fazla olamaz. Kayıt ücreti esnaf ve sanatkarların sicil kaydı sırasında sicil müdürlüğü tarafından tahsil edilir denilmektedir. Kayıt ücretinin yarısı sicil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere diğer yarısı da ilgili odanın hesabına aktarılır denilmektedir ifadelerini kullandı.

Kanun bu yetkiyi Birlik Yönetim Kuruluna vermiştir diyen Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi,   Asgari ücreti hatırlatırım ne kadar yaptığını hesabını. Esnaf ve Kefalet makamını işgal eden şahsiyetin hesaplaması gerekir faiz oranlarının hesaplarını en ince ayrıntısına kadar yapanlar küçük hesapları yapmazlar mı? Art niyetleri var. Açıklayacağım; Biz esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu olarak kanunlar dahilinde hareket etmekte, yasal olmayan hiçbir bedel almamaktayız. Bu konuyla ilgili olarak iki adet mahkeme sonucu da elimizde mevcuttur. Arkadaşlarımızın takındıkları tavır üzüm yemek değil bağcıyı dövmeye yönelik olduğunu belirtti.

Sayın Aydoğan bizlerin yanlış uygulamalar yaptığımızı iddia ediyorsun. Bizler 2005 yılında göreve seçildik. Göreve geldiğimizden bu güne kadar aldığımız rakamlar ortada. Cüzi artırımlar yaparak bu güne getirdik. Sen ne zamandan beri kefalet kooperatifinin başkanlığını yapıyorsun. Bu itirazları bizden önceki yönetimlere neden yapmadın? Nedenini sen söyleyemezsin ben açıklayayım diyen Bekçi, 1-Oda başkanlığına aday oldun kazanamadın, kazansa idin birlik başkanlığına aday olacaktın olamadın kinin bu, 2-İnancından itikatından taviz vermezsin bilirim. Herkesin önünde kolunu sıvayarak abdest almayı çok seversin dinimiz faizi yasaklamıyor mu yoksa senin için fark etmiyor mu. 3-Bu hırsın iftiranın arkasından arkasında ecdad yadigarı olan Pir Ahmet Bey Türbesi yoksa, senin isminde Ahmet ya şahsına mı ait biz mi bilmiyoruz. 4-Orasının türbe olduğunu belirten tabela ve yazıları adeta görünmez yapmış saklamışsınız. Vakıflar nasıl buna izin verir anlamakta güçlük çekiyorum. O Türbenin özelliklerini belirten tabelanın oraya gelen herkesin görebileceği okuyabileceği bir yerde asılı olarak kalması gerekmiyor mu yoks 5-Pirhan'da düğün, nişan, nikah müzikli eğlenceler yapıldığında oraya gelen müşterilerinize hizmet için müzik yayını yaptığınızda acaba oradaki türbeye karşı hakaret etmiş olmuyor musunuz? Sizin tarihinize, kültürünüze hiç mi saygınız yok? 6-Yoksa kurulamaz dediğiniz. Kurulmaması yönünde her türlü girişimlerde ve müracaatlarda bulunduğunuz ikinci esnaf kefalet kooperatifini kurmamız mı zoruna gitti? 7-Sizin esnafa yaptığınız hizmet oluyor da kurulan ikinci kooperatifin esnafımıza verdiği krediler hizmet olmuyor mu? Sorularını yöneltti

 


"Bizim hizmetlerimizi siz hayal bile edemezsin!"                             

 

Bizler esnaf için çalışıyoruz diyen Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi,   Yirmi yılı aşkın bir süredir o makamı işgal ediyorsun bir hizmetin mi var? Para satmaktan başka ne yaptın? Şimdiye kadar hangi hizmetin oldu? Koskoca bir sıfır. Yoksa Esnaf Odaları Birliğinin yapmış olduğu hizmetler seni rahatsız mı etti? İŞGEM, AHİ EVLYERİ, AB PROJELERİ, KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSLARI, SEMİNERLER, TOPLANTILAR, BÖLGESEL TOPLANTILAR, YUR İÇİ VE YURT DIŞI ESNAF GEZİLERİ, hepsi bir yana Sayın Aydoğan sen veya senin personellerinden herhangi birisi gecenin 2 sinde veya 3 ünde bir hasta için kan aradınız mı? Kaza yapan bir esnafımızın yanında bulundunuz mu? Başka ile okumaya giden bir esnafımızın çocuğunun yurt meselesini, burs meselesini çözdünüz mü? Siz gecenin 3 ünde Ankara’da yatan Tokatlı bir esnafımızın hastasına buradan telefonla Ankara’da bir kan buldunuz mu? cevap koskoca bir hayır.  Bizim hizmetlerimizi siz hayal bile edemezsiniz!

 


"
Deli Dumrul yakıştırmasını yapmak da ancak sana yakışan bir seviyesizliktir?"

 

Sayın Aydoğan, Tokat için yaptığın bir tane hizmet, bir tane projeden bahseder misin? Diyen Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi,  Hala hırslarının ve heveslerinin arzusu içerisinde nifak tohumları atarak tarihi bir değer olan ecdad yadigarı bir Pir adına yapılan tarihi eserin her bir yanını doğasından uzak tutarak şahsi çıkarların için istediğin gibi dizayn ediyorsun. Buna dur diyecek bir yetkili yok mu? Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu tarihi talana nasıl müsaade eder. Vakıf eserlerine bir çivi dahi çaktırmayan anlayış tarihi değeri yok mu sayıyor. Bizim almış olduğumuz ücretler tamamen yasal sınırlar içerisindedir. Bu konuda kaç kez denetleme geçirdiğimizi devlete bu konuda gerekli hesabımızı verdiğimizi ve yaptığımız uygulamanın doğru olduğunu sende çok iyi biliyorsun. Bu yüzden insanlarımızı, halkımızı, esnaf ve sanatkarlarımızı yanlış yönlendirmek, oraya fazla para ödüyorsunuz demek, ödediklerinizi geri alın demekle yasal olarak suç işliyorsunuz. Ha sonuç olarak bizlere Deli Dumrul yakıştırmasını yapmak da ancak sana yakışan bir seviyesizliktir. Esnaf Odalardı Birliği şeffaf bir kuruluştur.Her sene gözetim altında gelir ve giderlerinin hesabını vermektedir. Bakanlık müfettişleri muntazam olarak her sene denetim yapmakta yaklaşık bir ay kalarak bütün işlemleri inceledi kanunsuz nizamsız herhangi bir işleme rastlanılmadığını belirtti.

 


"Marifet iltifata tabidir"

 

Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi,  Biz devletimize her zaman hesap verdik yine vereceğiz. Asıl sen ne yapmaya çalışıyorsun. Sana sorsam kanun mu önde gelir genelgemi sen genelge diyeceksin. Genelgelere göre hareket ediyorsun. Bilmiyor musun Genel Kurullar 4 yılda bir yapılır ve genel kurullarda alınan kararlar geçerlidir. Sen aday olduğun zaman bakkallar odasına o alınan bedeller için evet oyu vermedin mi? Belgeleri elimde itirazın yok ama bu gün başarısızlığını örtmek için iftira atıyorsun. TESK bizim amirimiz değil bunu iyi bildiğin halde yine TESK çıktılarını gazetelerde yayınlayarak kafa karıştırıyorsun. Senin derdin yeni kurulan esnaf kefalet kredi kooperatifi bunu bütün Tokatlı biliyor. Fevri davranışların açığa çıktı. Bunu herkes gördü. İstediğine kredi veriyorsun istediğine vermiyorsun. Herkes önünde eğilsin istiyorsun. Ama bitti şeffaf yeni tokat Kredi Koop. Esnafına sahip çıktı.İnsan olduklarını Odaların ve kooperatiflerin kredilerinin öz malı olduklarını öğrendi.Bilmiyorlar mı zannediyorsun. Bizim esnafımız her şeyi biliyor görüyor. Marifet iltifata tabidir. Tokat kamuoyuna sor bakalım benim bir hizmetim var mı diye. Söylesin Tüm Tokat kamuoyu. Esnaf Odaları Birliği birisini incitti mi, birde kendine sor. Ocağını söndürdüklerin ne kadarmış, bir sorgula inançlı adamsın ya… Herkes işini yapacak, kıskançlık haset içerisinde olmayacak. Başarılarımızın altında ezilenler her zaman içerisinde başarısızlıklarını örtmek için iftira yapmayacak, önce kendine bakacak. Bizler esnafın temsilcisiyiz. Kanunlar nizamlar çerçevesinde hareket ederek topluma örnek olmak zorundayız. Şahsi kinlerini ve heveslerini bir kenara bırakıp ortak değer Tokat ve Tokatlı olmalıdır ifalerini kullandı.

 


"
Nifak tohumu ekmeye çalıştılar başaramadılar "

 

Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi, yaptığı basın toplantısında şu ifaedeleri kullandı.  Sayın Basın mensupları, sizin aracılığınızla 5362 sayılı kanunu sayın Aydoğan’a hediye etmek istiyorum. Konuşmadan okumasını tavsiye ederim. İnançlıyım deyip gezen bir insana iftira yakışmıyor ben rabbime havale ediyorum. Ben Mehmet BEKÇİ olarak 2005 yılında MHP İlçe Başkanı iken göreve seçildim. 2002 yılından bu güne kadar iktidarda olan mevcut hükümet ile çalıştım. Siyasi olarak fikrimden yaşantımdan taviz vermedim. Hep bu güne kadar uğraştılar. 11 müfettiş denetlemesinden geçtim 10 yıl gibi bir sürede hep alnımızın akıyla çıktık. Nice mahkemelerde hesap verdik. Hep haklılığımız ispat edildi. Öyle gazetelerde yazmak değil esnafın hakkını hukukunu savunuyorsa kendisi de bir esnaf kanunlar açık versin mahkemeye ispatlasın. Bizleri çekemeyenler hizmetlerimizi çekemeyenler bizlerle uğraştı. Bakanlıkları devreye soktular, üst kuruluşları devreye soktular. Nifak tohumu ekmeye çalıştılar başaramadılar.

 


"3.cü koopearatifi kuracağız"

 

Sayın Aydoğan 2005 yılından öncede kefalet koop. Başkanıydı. Koop. Başkanı seçilmesinde ben onun divan başkanıydım. Seçilmesini ben sağladım diyen Tokat Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Bekçi,   Tüm kamuoyu bunu iyi biliyor. Beraber yol arkadaşlarına sorsunlar hırs kin insan için en zararlı duygudur. Umarım zararlı çıkmaz. Kendisi için değil esnaf için hizmet yapsın ya. İnandığı gibi yaşasın yada yaşadığı gibi inansın. Sahte davranışlar, kendini beğenmişlik bir hastalıktır. Ankara da onlarca, diğer illerde birden fazla, onbeşbin nüfuslu bir ilçede bile ikinci esnaf kefalet koop varken tokatta neden olmasın. Tokatlı hak ettiği krediye niye ulaşamasın. O bahsettiği Gümrük Ticaret Bakanlığı kitabında Tokat kredi kullanımında % 28,6 Van % 100, Urfa % 99 Şırnak %80 lerin üzerinde niye Tokat çok mu zengin. Krediye ihtiyacı yok mu. Yoksa esnaflarmı kredi alamıyor. Biz değişim yaptık sorgulattık sorguladık esnafımıza ikinci bir kooperatif kurdu. Gerekirse büyük ihtiyaç olursa sanayi sitemize de 3.ncü kooperatifi kuracağız. Esnafımız rahat bir şekilde krediye ulaşsın diye herhalde Sayın Aydoğan bu çalışmalarımızdan da haberdar oldu asıl sıkıntı bu dedi.

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

TESOB, Mehmet, Bekçi, Devlet, Açıklama


Haber okunma sayısı: 7484

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER