AKP
AKP

ABDESTLİ DARBE TEŞEBBÜSÜ

21 Temmuz 2016 Perşembe 19:52
-abdestli-darbe-tesebbusu

Her zaman diyorum: Halkın gücünü aşacak hiçbir güç yoktur. Yeter ki halk, kandırılmasın.

Uzun zamandan beri, Pensilvanya’dan beslenen insanlar, “Pek yakında göreceksiniz, biraz sabır, biraz sabır muhteremuhterem,” diyorlardı. Bununla kastettikleri şüphesiz ki “darbe”den başka bir şey değildi. Gün geldi 15 Temmuz 2016 tarihinde, uzun süre hazırlıklarını yaptıkları teşebbüsü yürürlüğe koymaya başladılar. Baştan itibaren her türlü hesaplar yapılmıştı. Plan üzerinden detay çalışmalar yapılmıştı. Ve askerin içinden derin derin bağlantılar sağlanmıştı. Plan mükemmeldi. Hava kuvvetleri, Genelkurmay, Jandarma içerden fethedilmişti.

Askeriyeye sinsi sinsi SIZMA eylemi, tam otuz yıl sürmüştü. Gün, meyve verme günüydü.Ancak darbeci çete üç hususu düşünememişlerdi. Birincisi, halkın topyekûn karşı çıkacağını ve direnecegini düşünememişlerdi.

İkincisi, polis teşkilatının fiili karşılık vereceklerini hesaplamamışlardı. Üçüncüsü, hükümetin ve muhalefetin karşılarında dik duracaklarını düşünememişlerdi. Ve böylece doğal olarak başarısız oldular. Ama ülkeye büyük zararlar verdiler maddi ve manevi olarak. Yüzlerce can aldılar. Milyar dolarlarca hasara sebebiyet verdiler…


Halkın, topyekûn ölümüne darbecilere karşı çıkması oldukça önemli.Sivil iradeye ve sivil toplumu önemseyen biri olarak hiç tereddüt etmeden meydanlara indim. İlk saatlerde tehlike çok büyüktü. Halkın üzerine büyük şehirler de direk ateş açılıyordu. Tanklar çok pervasız geziyorlardı. Ama sokaklarda gördüğüm halkta zerre kadar korku yoktu. Tam tersine büyük öfke vardı. Her kesimden insanların varlığı dikkat çekiyordu. Ama her kesimden. Atılan sloganlar ve edilen küfürlerden gelenlerin hangi çevrelerden geldiğini tahmin etmek zor değildi. Halkın tamamı gelmişti. Sol kesimden gelenler az değildi. Temel payda, darbeye karşı olmaktı. Ve bu çok güzeldi. Sivil irade, darbeci iradeyi tanımıyordu. Darbeci pilotların kullandıkları savaş uçaklarından korkmuyorlardı.Halkımız meydanlarda beklerken alçak uçuş gerçekleştiren savaş uçağından korkan kimseyi yoktu. Tam tersine var olan öfke daha da artıyordu.


Takdir ettiğim şeylerden biri de şuydu: Emniyet yetkililerin çoğu korkusuzdu. Sonuçtan emindi. Cansiperane mücadele veriyorlardı. 


Darbenin geneli ile ilgili kanaatim şu:

Darbe, tam teşekküllüydü. Tüm detaylar düşünülmüştü. Ve acımasızdı. 
İkincisi, darbe, kesinlikle bir servis işiydi. CIA programıydı. Her aşamasında, her pratiğinde bunu okumak mümkündü. CIA, halkın karşı çıkacağını hesaplayamamıştı. Ve de abdestli pilotların aslında çok da cesur olmadıklarını bilmiyordu. Tüm hesapları uzaklardan yaptılar. Yakınlardaki hesapları fark edemediler. Eksiklikleri buydu.

Her zaman diyorum: Halkın gücünü aşacak hiçbir güç yoktur. Yeter ki halk, kandırılmasın. 


CIA, bu teşebbüsle, Türkiye’ye ve dolayısıyla Ortadoğu’ya tam olarak hâkim olmayı planladı. Küresel aktörlerin menfeast ve çıkarlarına engel olmaya çalışan sayın cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ekibini tasfiye etmek gerekiyordu. Bunun için de Gülen ve ekibinden daha iyileri yoktu. Feto ve CIA iki sahtekâr, omuz omuza verdi. 


Hülasa CIA, Gülen’i çok hoyrat kullandı. Muhtemelen kirli bir peçete gibi çöpe de atacaktır. 


Bundan böyle bir hususu ana payda haline getirmek lazım: Her kim, her ne sebeple olursa olsun, silahlı darbe teşebbüsünde bulunursa, karşı durmak gerekir. Bu kadar net. Şahsen ben böyle yapacağım. Yapılan darbe teşebbüsüne ben özelimde REİS genelde ülkem ve millet için meydanlara indim.Emin olun ki İktidarda Ak Parti değilde CHP veya MHP olsaydı yine inerdim. Benim için fark eden bir şey olmazdı.


Böyle yaparak yani darbelere karşı dayanıșarak güzel günlere kapı aralayabiliriz.

Cemil Çağlar
20.07.2016

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Cemil, Çağlar, Darbe, Komutan, Asker


Haber okunma sayısı: 2780

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


YAZARLAR

MALATYA - HAVA DURUMU

MALATYA

ÇOK OKUNANLAR


  • Haber bulunamadı

FOTO GALERİ