AKP
AKP
deva-partisi-kadin-calismalari-baskani-belkis-polat-in-basin-aciklamasi-ektedir

DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanı Belkıs POLAT 'ın Basın Açıklaması ektedir.

Tarihsel süreçte, kadının toplumsal, siyasi, ekonomik birçok alandaki yeri tartışma konusu olmuştur. Ülkemizde kadınlar Atatürk’ün önderliğinde 5 aralık 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını elde etmişlerdir. Cumhuriyetin ilk on yılında kazılmış hakların 21. yüz yılda geldiği nokta yeterli değildir. Ülkemizdeki kadınların dünyadaki birçok ülkeden önce bu hakka sahip olmalarına karşın günümüzde yaşanan toplumsal algılar, kadın kotalarının arttırılmaması gibi sınırlılıklar yaşamaktadır. Demokrasi ve Atılım Partisi %35 kadın kotası ile Türkiye’deki siyasi partiler içerisinde en yüksek orana sahiptir. Kadınların siyasal katılımını engelleyen, zorlaştıran toplumsal önyargıları aşmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Kadınlar karar alma mekanizmalarının her kademesinde yer alabilmelidirler. Partimiz, kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanında eşit katılımlarını esas alan toplumsal cinsiyet eşitliğini temel almaktadır. Demokrasi ve Atılım partisi eşitliği, adaleti, özgürlüğü esas alan çoğulcu bir yaklaşımı benimsemektedir

chp-gaziantep-il-kadin-kollarindan-25-kasim-aciklamasi

CHP Gaziantep İl Kadın Kollarından 25 Kasım Açıklaması

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Şevran basın açıklaması gerçekleştirdi.

il-baskani-samanli-19-ekim-muhtarlar-gunu-basin-aciklamasi

İl Başkanı Samanlı 19 Ekim Muhtarlar Günü Basın Açıklaması

Devlet ile vatandaşlar arasında köprü görevi görerek, önemli görevler üstlenen muhtarlarımız yerel hizmetlerin de lokomotifidir.

-btp-lideri-bastan-dolara-dikkat-aciklamasi

BTP lideri Baş'tan 'Dolara dikkat' açıklaması

ürk Lirası’nda yaşanan değer kaybı bugün de devam etti, dolar/TL kuru 7.94'ü aşarak yeni rekorunu gördü. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan BTP lideri Hüseyin Baş, "Yavaş yavaş Dolar’a baksak iyi olacak. Bakmadıkça yükseliyor..." dedi

buyuksehirden-mersedes-kadir-unutuldu-mu-aciklamasi

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘MERSEDES KADİR UNUTULDU MU? AÇIKLAMASI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Tecde Muhtarı Ali Yiğit’in sosyal medyada yaptığı ‘Mersedes Kadir’i’ Büyükşehir unuttu mu? Paylaşımı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

mhp-lideri-bahceliden-idam-aciklamasi-

MHP Lideri Bahçeli’den İdam açıklaması

Bebek katilleri, sapıklar, alçaklar, tecavüzcüler layık oldukları cezalara çarptırılmalıdır MHP Lideri Bahçeli İdam Cezasının geri getirilmesi hususunda açıklama yaptı. MHP Lideri Bahçeli "TBMM’nin 1 Ekim 2020 tarihinde açılmasıyla birlikte milletimizin haklı beklentisi muhterem vekillerinin mutabakatıyla çözüme kavuşturulmalı, bebek katilleri, sapıklar, alçaklar, tecavüzcüler layık oldukları cezalara çarptırılmalıdır"

keskinden-ekmek-tarifesi-aciklamasi

Keskin'den ekmek tarifesi açıklaması

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya'da pide ve somun ekmek için verilen son gramaj tarifesinin 200 gram 1.50 TL olduğunu bildirerek, bunun dışında başka bir tarife olmadığını kaydetti.

30-agustos-mhp-malatya-il-baskanligi--basin-aciklamasi

30 AĞUSTOS MHP MALATYA İL BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Türk milletinin en müjdeli, en kutlu ve en gururlu yıldönümü bugün. Milli bayramlarımız arasında en şanlısı, en derin anlamlısı, en birliği içinde taşıyanı 30 Ağustos; acı, keder ve yokluk karşısında yüreğine ateş düşen Türk milletinin gücünün altına atılmış bir imza gibi, mazimizi onurlandırmaktadır. Merhametin, Allah korkusunun, inancın, yek vücut olmanın en güzel ifadesidir. Memleketin her köşesi zapt edilmiş iken sapa sağlam, çelik gibi bir irade ile halkına seslenen, onları onurlu mücadeleye çağıran Mustafa Kemal, kahraman Türk ordusu ile Türk halkının başladığı mücadeleyi büyük bir zaferle taçlandırmıştır. 19 Mayıs 1919’da başlayan bu kutlu mücadele, “ya istiklâl, ya ölüm” mücadelesidir. Bize nasip olan, çok şükür ki istiklâldir…

tubitaktan-asi-aciklamasi-insan-deneyleri-yakinda-baslayacak

TÜBİTAK'tan 'aşı' açıklaması: İnsan deneyleri yakında başlayacak

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Muğla'nın Köyceğiz ilçesine geldi.

buyuksehir-zabitadan-denetim-aciklamasi

BÜYÜKŞEHİR ZABITA’DAN DENETİM AÇIKLAMASI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıtası tarafından yapılan ekmek denetimleriyle ilgili olarak Fırıncılar Odasından gelen açıklamaya karşı açıklama yapıldı. Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay, mevzuattan gelen yetkileriyle görevlerini yerine getirdiklerini vurguladı.

papadan-ayasofya-aciklamasi

Papa'dan "Ayasofya" açıklaması

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, pazar konuşmasında Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin açıklamada bulundu.