canlı yayın

“Bir Bilenle Bilge Nesil”

29 Ekim 2019 Salı 18:51
bir-bilenle-bilge-nesil-

Şube Başkanı Ceylan, “İl geneli tüm liselerimizde uygulayacağız bu projeyi. Yüz ağartan 3. Yılımız olacak inşallah. Valimiz Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu ve İl Müdürümüz Murat Küçükali beyin başından beri desteklerini alıyoruz.

İlim, İrfan, hikmet yolunda şuurlu gençlik” sloganıyla ülke gençlerine yönelik yürütülen, Tokat’ta ise eğitim işbirliği protokolü kapsamında Eğitim Bir Sen 1 No.lu Şube, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Belediyesi desteğiyle yürütülecek olan “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi bilgilendirme ve açılış toplantısı sendika hizmet binasında yapıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Eğitim Bir Sen 1 No.lu Şube Başkanı Şaban Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl koordinasyon kurulu, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve gönüllü danışman öğretmenleri katıldı.

Şube Başkanı Şaban Ceylan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Fikre Yönelen Geleceğe Yürüyen Gençlik mottosu ile yola çıktık. Üyelerin özgürlük alanlarını genişletmenin, özlük haklarını geliştirme mücadelesinin yanı sıra ülkemiz ve insanımız için çalışıyoruz. Kültürel devamlılığa ihtiyacımız var. Ahlaki güzelleşme gerçek hedefimiz; medeni değerlerimiz de ufkumuz olmalıdır. Cehaletin olduğu yerde atalet ve taklit; bilginin olduğu yerde özgünlük ve karakter vardır” dedi.

Şube Başkanı Ceylan, “İl geneli tüm liselerimizde uygulayacağız bu projeyi. Yüz ağartan 3. Yılımız olacak inşallah. Valimiz Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu ve İl Müdürümüz Murat Küçükali beyin başından beri desteklerini alıyoruz. Bu yıl sonunda 10 Bin kitabımız okul kütüphanelerinde yerini almış olacak. Bu işi sizin gibi gönüllü arkadaşlarımızla yürütüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlere minnettarız. Projemizi ve pilavımızı sizinle paylaşmaktan mutlu olduk. Allah razı olsun” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ise, “Projenin uygulandığı en iyi il olarak Tokat gösteriliyor. Müdürlüğümüz imkânları ile projeyi destekleyeceğiz. Okuma kültürüne önemli bir katkı olarak görmekteyiz. Şehrimiz de bu açıdan oldukça iyi bir şehirdir. Kitap Tokat başlıklı çalışmalara önemli bir destek olarak görmekteyiz. Projede alınan kitaplar okul kütüphanelerine kalmakta. Okunan kitapların danışman öğretmenlerle kritik yapılması ve kompozisyon yazma boyutu ile proje öne çıkmakta. Tokat Belediyesi ve Eğitim Bir Sen ile birlikte bu yıl da iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.

Şube Başkan Yardımcısı Vahap Gül proje hakkında bilgilendirme yaparak program sonrası sorulan sorularını cevaplandırdı. İl koordinasyon Kurulu tarafından belirlenen dört kitap Eğitim Bir Sen tarafından temin edilerek merkez okullara ve ilçelere dağıtılacaktır. Proje, kitap okuma, kritik kompozisyon yazma, değerlendirme ve ilçe finalleri sıralaması ile yürütülecek olup kitapların okunması ve değerlendirilmesi belirlenen tarih aralığında gerçekleştirilecektir.” diye konuştu.

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında ülke genelinde bu yıl toplam 1 milyon kitap okunması bekleniyor.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Eğitim, Bir, sen, Şaban, Ceylan


Haber okunma sayısı: 4663

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER