AKP
AKP
-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

milletvekili-tufenkci-ile-belediye-baskani-cinar-sahnahandaki-kopru-insaatini-inceledi

MİLLETVEKİLİ TÜFENKÇİ İLE BELEDİYE BAŞKANI ÇINAR, ŞAHNAHAN’DAKİ KÖPRÜ İNŞAATINI İNCELEDİ

“Alternatif Köprü ile Beylerderesi’nde ki Trafik Akışı Rahatlayacak” AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun talimatlarıyla hızlandırılan ‘Kuzey Çevreyolu’ proje çalışmaları kapsamında; Beylerderesi’nde ki Turgut Özal Viyadüğüne alternatif olarak yapımı devam eden Şahnahan'da ki köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

silah-ticareti-yapan-bir-sahis-yakalandi

Silah ticareti yapan bir şahıs yakalandı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce Silah ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan fiziki takipli çalışma sonucunda muhtelif marka silah ve mermi ele geçti

hekimhanda-yasak-av-yapan-8-kisiye-ceza

Hekimhan'da yasak av yapan 8 kişiye ceza

Dün gece Hekimhan jandarma komutanlığınca av yasağı sebebiyle 8 kişiye ceza kesildi.

sporda-ithal-eden-degil-ihrac-yapan-ulkeye-donusmeliyiz

Sporda İthal Eden Değil İhraç Yapan Ülkeye Dönüşmeliyiz

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporda ithal eden değil ihraç yapan ülkeye dönüşmelerinin şart olduğunu vurgulayarak, “Sportif anlamda tüketimden çok üretimi olan, ithalatı değil ihracatı önceleyen kulüplerimizi destekleyeceğiz. Nasıl teknolojiden tarıma, sanayiden ticarete, sağlıktan savunma sanayine kadar milli bir kalkınma hamlesine geçiyorsak futbol için de aynı anlayış geçerli” diye konuştu.

vali-barus-maske-ve-dezenfektan-uretimi-yapan-liseleri-ziyaret-etti

Vali Baruş Maske ve Dezenfektan Üretimi Yapan Liseleri Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, dünya çapınca pandemi ilan edilmesine neden olan Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında maske ve dezenfektan üretimi yapan Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

hocalida-soykirim-yapan-ermenileri-lanetliyoruz

HOCALI’DA SOYKIRIM YAPAN ERMENİLERİ LANETLİYORUZ.

1992 yılında Ermeni güçleri 25 Şubatı 26 Şubat'a bağlayan gece Hocalı kasabasının giriş ve çıkışını kapattılar. 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 Azeri’yi vahşice öldürdüler. Toplam 487 kişi ağır yaralandı. Sekiz aile tamamen yok oldu, 487 kişi sakat kaldı ve 1275 kişi esir alındı. Esir alınanlardan 68’i kadın ve 28’i çocuk toplam 150 kişi kayıp olmuştur. Bu vahşeti Ermenistan’ın resmi ordusu silahsız savunmasız sivillere uygulamış, medeni denilen batı da timsah gözyaşlarıyla seyretmiştir.

otomobilden-hirsizlik-yapan-zanlilar-tutuklandi

Otomobilden hırsızlık yapan zanlılar tutuklandı

Malatya'da otomobilden para ve değerli eşya çaldığı tespit edilen 2 zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

vali-barus-kaza-yapan-il-goc-personelini-hastanede-ziyaret-etti

Vali Baruş Kaza Yapan İl Göç Personelini Hastanede Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, 12 Ocak günü görev dönüşü Doğanşehir yolunda kaza yaparak hastaneye kaldırılan İl Göç İdaresi Personelleri Kadir Bakırcı ve Selçuk Ürkmez’i tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Hastanesinde ziyaret ederek Başhekim Prof. Dr. Ali Beytur ve doktorlardan durumları hakkında bilgiler aldı.

gaziantep-baklavasi-satisi-yapan-isletmelere-denetim

Gaziantep Baklavası satışı yapan işletmelere denetim

Gaziantep Baklavası satışı yapan işletmelerin vatandaşa baklava satarken kutuların darasını alıp almadıkları konusunun kontrolüne yönelik çalışma doğrultusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından denetim yapıldı.

ticaret-ve-sanayi-odasinda-gerceklestirilen-devlet-destekli-alacak-sigortasi-konulu-toplanti

Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen Devlet Destekli Alacak Sigortası konulu toplantı

TSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkanı-TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Halk Sigorta Genel Müdürü Bülent Karan, SMMMO Başkanı Nuh Boyraz, Banka Şube Müdürleri, Sigorta Acenteleri ve Tso üyeleri katıldı.

jandarmadan-izinsiz-kenevir-ekimi-yapanlara-operasyon

JANDARMADAN İZİNSİZ KENEVİR EKİMİ YAPANLARA OPERASYON

Tokat İl Jandarma Komutanlığı Zile İlçe Jandarma Komutanlığınca, alınan bilgiye istinaden yapılan titiz planlama, sıkı takip ve çalışma neticesinde; 02 Temmuz 2018 günü Tokat/Zile Alıçözü Köyünde (4) şüpheli şahsın izinsiz olarak mısır tarlasına kenevir bitkisi ektiği tespit edilmiştir.

fendoglu-karaciger-naklini-yapan-ekibe-tesekkur-edip-universitenin-odeneklerinin-bir-an-once-odenmesini-istedi

"FENDOĞLU KARACİĞER NAKLİNİ YAPAN EKİBE TEŞEKKÜR EDİP, ÜNİVERSİTENİN ÖDENEKLERİNİN BİR AN ÖNCE ÖDENMESİNİ İSTEDİ"

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM genel kurulunda söz alarak Dünya'da bir ilk olan Malatya TÖTM'de Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Sezai Yılmaz öncülüğünde gerçekleştirilmekte olan aynı anda 5 hastaya eş zamanlı karaciğer naklinde emeği olan herkese teşekkür edip, Bu başarının devamı için daha öncede mecliste Fendoğlu tarafından gündeme getirilmesinin ardından bir kısmı bakanlık tarafından gönderilen Turgut Özal tıp merkezinin yaklaşık 25 Milyon TL ye varan ödeneklerinin bir an önce verilmesini istedi.

ulku-ocaklari-cumhur-ittifaki-belediye-baskan-adaylariyla-bir-araya-geldi

Ülkü Ocakları, Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

Öznur Çalık, "Cumhur İttifakı, düşmana korku dosta güven saldı" Malatya Ülkü Ocakları, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olan Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Cumhur İttifakı, düşmana korku dosta güven saldı" dedi.

rektor-karabulut-ilk-500-universite-arasina-girmek-hayal-degil

Rektör Karabulut: “İlk 500 üniversite arasına girmek hayal değil”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) görevli akademisyenlere yönelik olarak, “Üniversitemizin dünya sıralamasında yerini alması için gerekli yaklaşımları belirlemek” konulu seminer düzenlendi.