canlı yayın
turk-dunyasinin-kanayan-yarasi-dogu-turkistan

TÜRK DÜNYASININ KANAYAN YARASI: DOĞU TÜRKİSTAN

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftaki sohbet programımızı da gerçekleştirdik. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Malatya Fatih Lisesi Müdürü ve Ülkü Ocakları İl Eski Başkanı Fevi Şahin’in konuşmacı olduğu, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı başta olmak üzere milliyetçi camianın mümtaz isimlerinden oluşan çok yoğun bir dinleyici kitlesi tarafından takip edilen programımızda bu hafta DOĞU TÜRKİSTAN’I konuştuk. Program öncesinde adet olduğu üzere misafirlerimize kurufasülye ikramımız oldu.

dogu-turkistan-cin-zulmu-basin-aciklamasi

DOĞU TÜRKİSTAN ÇİN ZULMÜ BASIN AÇIKLAMASI

2019 yılının son günlerini yaşıyoruz. Bu günlerde de İkinci Dünya Savaşının ardından geçen 74 yıla rağmen yeryüzünde barış ve adaletin tesis edilemediğine tanıklık ediyoruz. Dünyanın birçok yerinde insan hakları ihlallerinin yaşandığını, temel hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığını görüyoruz. Dünya siyasetine hak ve adalet değil, güç ve çıkar yön vermektedir. Başta ABD olmak üzere teknolojik bakımdan güçlü olan ülkeler, çıkarlarını her türlü kutsalın üzerinde tutarak zayıf bırakılmış ülkeleri ve halkları ezmeye devam etmektedir.

dogu-turkistan-kan-agliyor

Doğu Türkistan Kan Ağlıyor

Orta asyanın orta bölümünde bulunan Doğu Türkistan 1949 yılında dönemin çin devlet başkanı mao tarafından işgal edilmiştir. İşgal edildiğinde %95 müslüman türk %5 çinli olan Doğu Türkistan o dönemlerde ibadetlerini yapabilen hayatlarını mutlu huzurlu bir şekilde sürdüren insanlardan oluşmaktaydı, işgal sonrası o topraklarda Müslüman Türklerin olmasını istemeyen Çin devleti tarafından işkenceler zulümler öldürmeler ve kültürel asimile yapılarak orda yaşayan Müslümanlar yok edilmeye başlanmıştır.

avsar-dogu-turkistan-turklugun-kerbelasidir

Avşar: Doğu Türkistan Türklüğün Kerbelası’dır

MHP Malatya İl Kadın Kolları’nın düzenlediği ,’Doğu Türkistan’ adlı resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Proğrama, MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar,MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı M.Ali Kaya, Minibüscüler ve Umumi Servisciler Oda Başkanı Mesut İnce, Kamusen ve Türk Eğitim Sendikası Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz, Turkav İl Başkanı Muhsin Yiğit ,Türk Büro Sendikası Şube Başkanı Niyazi Kara, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş,MHP Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

filistini-gorenler-neden-dogu-turkistani-gormuyor

FİLİSTİNİ GÖRENLER NEDEN DOĞU TÜRKİSTANI GÖRMÜYOR

Doğu türkistanda Müslüman Türklere yapılan her türlü zulüm işkence soykırım neden gündeme getirilmiyor.Dünya devletlerinin gözleri kör kulakları sağır olabilir neden Türk ve Müslüman deletlerinin de sesi çıkmıyor sebebini bilmiyoruz ancak Bizim devletimizde yaşayan Müslümanlar Filistinliler için cuma namazı sonrası yapılan gösteriler atılan naralar neden doğu Türkistanlı Müslüman Türkler için yapılmıyor yoksa yapılacak gösterierde partilerimize fazla oy getirmez düşüncesimi hakim.