canlı yayın
agbaba-bakanliklari-tarikatlara-pay-ederseniz-tum-turkiyeye-yazik-olur

Ağbaba: Bakanlıkları Tarikatlara Pay Ederseniz Tüm Türkiye’ye Yazık Olur!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Darende CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen olağanüstü kongreye katıldı. Kongre’de gerçekleştirdiği konuşmada Malatya’nın sorunlarından bahseden Ağbaba, AKP’ye sert sözlerle yüklendi. Tohma Çayı’ndaki kirliliğin AKP’nin HES politikalarının bir sonucu olduğunu kaydeden Ağbaba, bu politikaların bölgeye katkı sunmak bir yana sadece zarar verdiğini ve bölgenin tüm değerlerini yok ederek tarım ve hayvancılığı bitirdiğini belirtti. Kürecik Füze Kalkanı meselesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, “Biz söyleyince sessiz kalanlar, Erdoğan söyleyince ‘Kalkan kapatılsın.’ Demeye başladılar. Aynı sözü biri söyleyince yanlış kabul ediyorsun bir başkası söyleyince doğru kabul ediyorsun. Böyle olur mu?” diyerek sitem etti.

turkiye-kupasi-son-16-turu-eslesmeleri-belli-oldu

Türkiye Kupası son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu kura çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapıldı. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şevik ve kulüp temsilcileri katıldı.

besiktas---btcturk-yeni-malatyaspor-0-2

Beşiktaş - BTCTURK Yeni Malatyaspor: 0-2

Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş sahasında BtcTurk Yeni Malatyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlik ile sona erdi BtcTurk Yeni Malatyaspor 85. dakikada Bifouma ve 90+9'da da Jahovic'in penaltıdan attığı golle Beşiktaş karşısında sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Caner Erkin 90+8'de ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

semih-yalcin-mhp-turkiyeye-donuk-milletimize-yonelik-hainane-hesaplari-yikmaya-devam-edecektir

Semih Yalçın: MHP, Türkiye’ye dönük, milletimize yönelik hainane hesapları yıkmaya devam edecektir

Küresel aktörlerin Türkiye’de kamuoyunu yönlendirme ve iç siyaseti yeniden dizayn etme çabalarının gündemi belirlediği son günlerdeki tartışmalarda, MHP’den sık sık söz edildiği ve fırsattan istifade eski kirli defterlerin açıldığı gözlemlenmektedir

dogu-turkistan-kan-agliyor

Doğu Türkistan Kan Ağlıyor

Orta asyanın orta bölümünde bulunan Doğu Türkistan 1949 yılında dönemin çin devlet başkanı mao tarafından işgal edilmiştir. İşgal edildiğinde %95 müslüman türk %5 çinli olan Doğu Türkistan o dönemlerde ibadetlerini yapabilen hayatlarını mutlu huzurlu bir şekilde sürdüren insanlardan oluşmaktaydı, işgal sonrası o topraklarda Müslüman Türklerin olmasını istemeyen Çin devleti tarafından işkenceler zulümler öldürmeler ve kültürel asimile yapılarak orda yaşayan Müslümanlar yok edilmeye başlanmıştır.

avsar-dogu-turkistan-turklugun-kerbelasidir

Avşar: Doğu Türkistan Türklüğün Kerbelası’dır

MHP Malatya İl Kadın Kolları’nın düzenlediği ,’Doğu Türkistan’ adlı resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Proğrama, MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar,MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı M.Ali Kaya, Minibüscüler ve Umumi Servisciler Oda Başkanı Mesut İnce, Kamusen ve Türk Eğitim Sendikası Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz, Turkav İl Başkanı Muhsin Yiğit ,Türk Büro Sendikası Şube Başkanı Niyazi Kara, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş,MHP Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

turkiyede-tesislerin-ekim-ayi-doluluk-orani-yuzde-59

Türkiye’de Tesislerin Ekim Ayı Doluluk Oranı Yüzde 59

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekim ayı verilerinin sisteme aktarılmasının ardından Türkiye’deki işletme belgeli ve belediye belgeli tesislerin konaklama istatistiklerini açıkladı.

turk-egitim-senin-sendikaciliginin-zekati-bile-sizi-asar-efendi

Türk Eğitim Sen’in Sendikacılığının Zekatı Bile Sizi Aşar Efendi..

Çıkmış adam yandaşlıkla ve hak gasplarıyla geldikleri noktayı sendikal başarı ve azmin zaferi diye yutturmaya kalkıyor. Baskı ile ya da ahlaksız tekliflerle üye yaptıklarınız size çok gülmüştür. Hele hele Türk Eğitim Sen’i karalama çabaların ise tam bir güneşi balçıkla sıvamaya çalışma denemesidir. Ama nafiledir; Ne güneş balçıkla sıvanabilir, ne de takkenin düşüp kelin görünmesi engellenebilir.

malatya-turk-ocagi-olarak-bu-haftaki-sohbet-programiizi-da-gerceklestridik

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftaki sohbet programıızı da gerçekleştridik.

Yoğun bir katılımın olduğu programımıza Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, İnönü Üniversitesi Spor Blimleri Fakültesi Dekanı Rıfat Güneş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Kale Eski Belediye Başkanı Cemal Akdemir beyefendiler de teşrif ettiler. Çin mezalimi altında büyük sıkıntılar çeken Uygur Türkleri ve tüm şehitlerimiz için Kuran tilaveti sonrasında Ocak Başkanımız Nadir Günata bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

baskan-gurkan-turkiye-muhtarlar-dernegi-malatya-sube-baskanligini-ziyaret-etti

Başkan Gürkan, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti. Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu. Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren; “Hepiniz hoş geldiniz. Başkanımızın ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugüne nasip oldu görüşmek, muhtarlar ile ilgili yapmış olduğunuz çalışmaları, muhtarlarımızın istek ve talepleriyle ilgili konuları inşallah yerine getirirsiniz.” şeklinde konuştu.

rektor-karabulut-turkiye-ile-rusya-arasindaki-iliskileri-saglam-zeminde-yurutecek-olan-ana-unsur-egitimdir

Rektör Karabulut; 'Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri sağlam zeminde yürütecek olan ana unsur eğitimdir'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ‘Rusya-Türkiye-Azerbaycan: Yeni Bölgesel Ulaştırma ve Enerji Merkezi Oluşumu’ konulu yuvarlak masa toplantısına katıldı.

btc-turk-yeni-malatyaspor-0-0-fenerbahce-macin-onemli-dakikalari

BTC Türk Yeni Malatyaspor 0-0 Fenerbahçe maçın önemli dakikaları

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 12. haftasında BTC Türk Yeni Malatyaspor’a konuk oldu. Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanan maç golsüz eşitlikle tamamlandı.

malatya-turk-ocaginda-aile-konusuldu

MALATYA TÜRK OCAĞINDA AİLE KONUŞULDU

Bu haftaki sohbet programımızı da gerçekleştirdik. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Yoğun bir katılımın olduğu programımız öncesinde adet olduğu üzere misafirlerimize kuru fasülye ikramımız oldu. Program öncesinde bir selamlama konuşması yapan Ocak Başkanımız Nadir Günata şunları söyledi:

turk-ogrenci-abdden-pentatlon-madalyasiyla-dondu

TÜRK ÖĞRENCİ ABD’DEN PENTATLON MADALYASIYLA DÖNDÜ

Doğa Koleji Çayyolu Kampüsü 6. sınıf öğrencisi Neva Naz Güvenç, ABD’de yapılan UIPM 2019 Dünya Biathle-Triathle Şampiyonası’nda dünya 4.’sü oldu. Türkiye Milli Pentatlon Takımı adına müsabakaya katılan genç sporcu, “Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğim için çok mutluyum” dedi.

baskan-yigitin-10-kasim-ataturku-anma-gunu-mesaji

Başkan Yiğit'in 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü, ebediyete uğurladığımız günün 81. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır.

goztepe---btcturk-y-malatyaspor-1-1

Göztepe - BtcTurk Y. Malatyaspor: 1-1

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 11. hafta mücadelesinde Göztepe ve BTC Türk Yeni Malatyaspor, 1-1'lik beraberliğin ardından puanları paylaştı.

ataturkun-vefatinin-81yil-donumu-munasebetiyle-toren-duzenlendi

Atatürk’ün Vefatının 81.Yıl Dönümü Münasebetiyle Tören Düzenlendi

Vali Aydın Baruş, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81.yıl dönümünde Malatya’da düzenlenen törene katıldı.

baskan-isiktan-ataturkun-olum-yil-donumu-nedeniyle-bir-mesaj-yayinladi

Başkan Işık’tan Atatürk’ün Ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Işık Büyük Yolbaşçı Gazi Mustafa KEMAL ATATÜRK’ün ebediyete irtihalinin 81. sene-i devriyesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Işık mesajında şu ifadelere yer verdi:

baskan-gurkanin-10-kasim-ataturku-anma-gunu-mesaji

BAŞKAN GÜRKAN'IN 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15-temmuz-engellenmeseydi-turkiye-bugun-suriye-olurdu

“15 Temmuz engellenmeseydi Türkiye bugün Suriye olurdu”

TBMM 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare kurulu Üyesi İsmail Kahraman, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü bir işgal girişimi olarak gördüğünü belirterek, “Eğer gerçeklemiş olsaydı Türkiye bugün Suriye gibi olurdu” dedi.