canlı yayın
gazi-mustafa-kemal-ataturkun-gaziantepe-gelisinin-87-yil-donumu-kutlandi

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN GAZİANTEP’E GELİŞİNİN 87. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Gaziantep'e gelişinin 87’inci yıl dönümü törenle kutlandı.

agbaba-ataturkcu-dusunce-dernegini-ziyaret-etti

Ağbaba Atatürkçü Düşünce Derneği’ni Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya şubesini ziyaret etti. ADD Malatya Şubesi’nin kurulduğundan beri içerisinde olduğunu ve kuruluş çalışmalarına katıldığını hatırlatan Ağbaba, faili meçhul cinayetlerle öldürülen aydınları anarak başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün, faili meçhulleri hatırlatması bakımından tarihimizin en karanlık günlerinden birisi 24 Ocak günü. "Demokrasi Haftası" dediğimiz bu haftada ortak özellikleri Atatürkçü olmak olan birçok aydını, faili meçhul cinayetlere kurban verdik. Yakın geçmişimizde Muammer Aksoy'u, Uğur Mumcu'yu, Turan Dursun'u, Çetin Emeç'i, Necip Hablemitoğlu'nu, Bahriye Üçok'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Gaffar Okkan’ı ve diğer pek çok aydınımızı faili meçhul cinayetlerle kaybettik. Bu cinayetlerin, aslında bilinen, gözüken ama bir türlü ortaya çıkarılmayan katilleri de yakalanabilmiş değil. Umarız önümüzdeki dönemde Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasi gelir ve o katillerin arkasındaki gerçek güçler bulunur.” Dedi. “15 TEMMUZ, LAİKLİK VE LİYAKATTAN UZAKLAŞILDIĞI İÇİN GERÇEKLEŞTİ” 15 Temmuz’a giden sürecin en önemli sebebinin liyakat ve laiklik ilkesinden sapılması olduğunu belirten Ağbaba: “Özellikle 15 Temmuz sonrasındaki süreçte zaman zaman öcü gibi görülen Atatürkçülerin önemini tüm Türkiye bir kez daha anladı. Türkiye anladı ama mevcut iktidar da anladı mı ondan kuşkuluyuz. 15 Temmuz’un en önemli sebebi liyakat ve laiklik ilkesinden sapılmasıdır. Devletin ciddiyeti ve devlet içerisindeki hiyerarşi bozuldu ve koskoca devlet bir Şıh’a bağlandı. Liyakat ve laiklik ilkesinden vazgeçilmesi nedeniyle ordunun gelmiş olduğu durumu hep beraber izledik. Laik düşünce çok büyük saldırılara maruz kaldı. Ergenekon, Balyoz ve askeri casusluk davalarında bu saldırıları en net biçimde gördük. Her şey biliniyordu ama hepsinin de üstü örtülüyordu. Şimdi de FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması var. Şimdi FETÖ’yle Cumhuriyet Halk Partisi’ni ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Bu çabayı akılla, mantıkla açıklamak mümkün değil. Malatya’da yaşıyorsunuz ve Malatya’yı görüyorsunuz. Malatya’da herkes kimlerin FETÖ’yle ilişkisi olduğunu gayet net biliyor. Tüm Türkiye’de herkes kimin FETÖ’yle ilişkisi olduğunu çok net biliyor. FETÖ’nün siyasi ayağı aranacaksa, FETÖ’yü güçlendiren, FETÖ’yü büyüten kararlarda imzası olanlara bakmak lazım, o dönemde kim iktidarsa ona bakmak lazım. Ecevit’i, Demirel’i suçluyorlar ama Ecevit döneminde de Demirel döneminde de Özal döneminde de atanan bir tane bile FETÖ’cü Emniyet Müdürü yok; bir tane FETÖ’cü Vali, kaymakam yok; bir tane genel müdür, daire başkanı yok. O nedenle FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili bir hesap görülecekse öncelikle bu adamları buralara kimin getirdiğine bakmak lazım.” Yorumunda bulundu.

turk-kahvesinin-faydalari

Türk Kahvesinin Faydaları

Geleneksel lezzetlerimizden olan Türk kahvesi faydalarıyla merak ediliyor. Hem kilo verdiren hem kalp dostu olan kahvenin yararlarını duyan şaşırıyor. Günde en az 3 fincan Türk kahvesi içerseniz metabolizmanız hızlanır ve hızlı kilo verirsiniz. Düzenli olarak tüketilen kahvenizi sade, orta ve şekerli olarak tercih edebilirsiniz. Diyetisyenlerin önerisi ise kahvenin şekersiz sade tercih edilmesidir. Peki Türk kahvesinin faydaları nelerdir? İşte Türk kahvesinin bilinmeyen mucizevi faydaları

malatya-turk-ocagi-olarak-bu-haftaki-sohbet-programimizi-da-gerceklestirdik

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftaki sohbet programımızı da gerçekleştirdik

oğun bir kalabalık tarafından takip edilen program öncesinde Ocak Başkanımız Nadir Günata bir selamlama konuşması yaptı. Bu hafta Türk ekonomisinin önemli kırılma noktalarından biri olan 24 Ocak İstikrar Kararları’nı konuştuk. İthal ikame rejiminin terkedilip yabancı sermayeye, borçlanmaya ve ithalata bağımlı bir ekonomik modelin benimsendiği 24 Ocak kararları toplumsal değişimimiz açısından da önem arz etmektedir. Bu önemli konuyu yıl dönümünde konuşmak üzere Malatya Turgut Özal Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Koçyiğit hocamızı misafir ettik. Hocamız özetle şunları söyledi:

dortlenmeye-alistik-m-basaksehir---btcturk-y-malatyaspor-4-1

Dörtlenmeye Alıştık: M. Başakşehir - BtcTurk Y. Malatyaspor: 4-1

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 18. hafta mücadelesinde BTC Türk Yeni Malatyaspor'u ağırlayan Medipol Başakşehir, 4-1'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

huzurevi-sakinlerine-turk-halk-muzigi-dinletisi

Huzurevi Sakinlerine Türk Halk Müziği Dinletisi

Elazığ Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu, huzurevi sakinleri için muhteşem bir dinleti sundu. Elazığ Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu, Şef Aygün Çam yönetimindeki 25 kişiden oluşan gönüllü kadrosuyla, Gazi Huzurevi sakinlerine Türk Halk Müziğinin birbirinden seçkin eserlerinden oluşan özel bir dinleti sundu.

turkiye-egilimleri-arastirmasinin-sonuclari-aciklandi

'Türkiye Eğilimleri Araştırması'nın sonuçları açıklandı

Türkiye Eğilimleri Araştırması'nın 2019 yılı sonuçları açıklandı. 2010 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın koordinasyonunda akademik bir ekip tarafından sürdürülen ve Türkiye’nin gündemi ile geleceğe yönelik olası sorunlara kamuoyunun bakışını tespit eden araştırma 26 ilde 18 yaş üzeri bin kişiyle yapıldı.

calik-oyun-kurucu-olan-yeni-turkiyeye-alisacaklar

Çalık: 'Oyun kurucu olan Yeni Türkiye’ye alışacaklar'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partili yöneticilerle birlikte Battalgazi ilçesinin Tandoğan Mahallesinde çat kapı ziyaretlerde bulundu.

sarikamista-turkiye-sehitleriyle-yurudu

Sarıkamış’ta Türkiye Şehitleriyle Yürüdü

Birinci Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe, soğuk havaya rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

turk-dunyasinin-kanayan-yarasi-dogu-turkistan

TÜRK DÜNYASININ KANAYAN YARASI: DOĞU TÜRKİSTAN

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftaki sohbet programımızı da gerçekleştirdik. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Malatya Fatih Lisesi Müdürü ve Ülkü Ocakları İl Eski Başkanı Fevi Şahin’in konuşmacı olduğu, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı başta olmak üzere milliyetçi camianın mümtaz isimlerinden oluşan çok yoğun bir dinleyici kitlesi tarafından takip edilen programımızda bu hafta DOĞU TÜRKİSTAN’I konuştuk. Program öncesinde adet olduğu üzere misafirlerimize kurufasülye ikramımız oldu.

turk-patent-kurumu-baskani-prof-dr-asan-mtude-konferans-verecek---

Türk Patent Kurumu Başkanı Prof. Dr. Asan MTÜ’de konferans verecek

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) düzenlenecek olan Kariyer ve Marka Sohbetlerine Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan katılacak.

turkiye-birincisi-malatyadan

Türkiye Birincisi Malatya’dan

Anadolu Gençlik Derneğinin her yıl Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Siyer-i Nebi yarışması sonucunda Türkiye 1.si Malatya'dan çıktı. Liseli gençler efendimizin (s.a.v) izinde sloganı ile düzenlenen ve ülke genelinde yaklaşık 300 bin lise öğrencisinin girdiği sınavın sonuçları AGD'nin 31 aralıkta düzenlediği Mekke’nin fethi programında açıklandı.

altaylardan-tunaya-turk-mutfagi

Altaylardan Tunaya Türk Mutfağı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından tertip edilen ‘Altaylardan Tuna’ya Türk Mutfağı’ sergi açılış gerçekleşti. Açılışta bir konuşma yapan MHP Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek, “Bugün Altaylardan Tuna’ya adlı türk mutfağı sergimize katılan herkese teşekkür ediyorum. MHP Malatya İl Başkanımız R.Bülent Avşar bey ve tüm ilçe teşkilatlarımızın destek oluşu bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Sergimiz 3 gün açık kalacak.”dedi.

mhp-malatya-il-baskani-rbulent-avsar-2020-turkiyenin-toparlanma-silkinip-ayaga-kalkma-yili-olmalidir

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, "2020, Türkiye'nin toparlanma, silkinip ayağa kalkma yılı olmalıdır.

Avşar, yeni yıl mesajında, milletçe yeni bir yıla girildiğini, taze ve yepyeni umutlara kapı aralandığını belirtti. Türkiye düşmanlarının her vasıtayı kullanarak hınçla, nefretle, öfkeyle saldırıya geçtiği 2019 yılının aynı zamanda milli birlik ve dayanışma ruhunun canlanmasına, darbecilerle, teröristlerle, kandan beslenen odaklarla dişe diş mücadele edilmesine vesile olduğunu aktaran Avşar, "Unutulmasın ki, büyük Türk milleti güçsüz ve çaresiz değildir. Aziz milletimiz geçmişin en umutsuz anlarında milli birlik ve beraberlik duygusuyla doğrulmuş, üzerinde oynanan oyunları yüksek irade ve azmiyle bozmasını bilmiştir." açıklamasını yaptı.

gaziantep-fk---btcturk-y-malatyaspor-1-1

Gaziantep FK - BtcTürk Y. Malatyaspor: 1-1

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 17. hafta karşılaşmasında Gaziantep FK, evinde ağırladığı BtcTurk Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi bu sonuçla tarihindeki ilk üç maçlık galibiyet serisini kaçırdı. Son sekiz haftada bir maç kazanabilen BtcTurk Yeni Malatyaspor (5B, 2M) ise, Süper Lig tarihinde şu ana kadar üst üste iki dış saha maçı kazanamadı.

tek-adamin-yanlislarini-tum-turkiye-oduyor

Tek Adamın Yanlışlarını Tüm Türkiye Ödüyor

Konuşmasına tek adam rejimini eleştirerek başlayan Ağbaba, Erdoğan’a sert ifadelerle yüklendi. Ağbaba, “AKP Genel Başkanı herşeyi en iyi bilen bir kişi. O dünyanın en büyük mimarı; nereye kaç katlı bina yapılacağına o karar veriyor. Dünyanın en büyük emlakçısı; hangi arsayı kime peşkeş çekeceğini en iyi o biliyor. O dünyanın en büyük Genel Yayın Yönetmeni; 10 gazeteye aynı manşeti attırabiliyor. O dünyanın en büyük kadın doğum uzmanı; kimin kaç çocuk yapacağına, nasıl yapacağına o karar veriyor. O her şeyi bilen birisi ama her şeyi yanlış biliyor, sürekli hata yapıyor. Tek adamlığın sonuçlarını hep beraber görüyoruz. Dış politikada da iç politikada da ekonomide de yargıda da tek adamlığın sonuçlarını görüyoruz. Tek adamın yanlışlarını Türkiye olarak biz ödüyoruz; on yıllar boyunca da maalesef ödemeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

fendoglu-emsalsiz-bir-millettir-turk-milleti

Fendoğlu: Emsalsiz Bir Millettir Türk Milleti

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu 38.Birleşim Tutanağında şahıslar adına söz alarak konuşma gerçekleştirdi. Fendoğlu,"Bütün şer hesapları, bütün mülevves planları mazisinden aldığı ders ve edindiği mevzu ile kendisini konumladığı mevzi sayesinde altüst etmesini bilmiş ve muvaffak olmuş emsalsiz bir millettir Türk milleti." dedi.

calik-gelisen-ve-dik-duran-bir-turkiyeyi-insa-ediyoruz

Çalık, “Gelişen ve dik duran bir Türkiye’yi inşa ediyoruz”

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Büyüyen, gelişen ve dik duran bir Türkiye’yi inşa ediyoruz” dedi. Milletvekili Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve partili yöneticilerle birlikte Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre’yi ziyaret etti.

siber-savas-ve-turkiye

SİBER SAVAŞ VE TÜRKİYE

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftaki sohbet programımızı da gerçekleştirdik. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği bu haftaki program öncesinde adet olduğu üzere misafirlerimize kurufasülye ikramımız oldu. İnönü Üniversitesinden ve Turgut Özal Üniveritesinden çok sayıda akademisyenin de hazır bulunduğu sohbet programımızı dinleyenler arasında Ocağımızın yerini satın alarak kullanımımıza sunan hayırsever işadamımız Reşat Erdoğan’da vardı. İşleri dolayısı ile Malatya’da bulunan ve programımıza teşrif eden Reşat Erdoğan’a Ocağımıza olan katkılarından ötürü bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

dogu-turkistan-cin-zulmu-basin-aciklamasi

DOĞU TÜRKİSTAN ÇİN ZULMÜ BASIN AÇIKLAMASI

2019 yılının son günlerini yaşıyoruz. Bu günlerde de İkinci Dünya Savaşının ardından geçen 74 yıla rağmen yeryüzünde barış ve adaletin tesis edilemediğine tanıklık ediyoruz. Dünyanın birçok yerinde insan hakları ihlallerinin yaşandığını, temel hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığını görüyoruz. Dünya siyasetine hak ve adalet değil, güç ve çıkar yön vermektedir. Başta ABD olmak üzere teknolojik bakımdan güçlü olan ülkeler, çıkarlarını her türlü kutsalın üzerinde tutarak zayıf bırakılmış ülkeleri ve halkları ezmeye devam etmektedir.