canlı yayın
sofular-mahallesinin-icme-suyu-sorunu-cozuldu

SOFULAR MAHALLESİ’NİN İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kuluncak İlçesi’ne bağlı Sofular Mahallesi’nde 4 bin 500 metrelik içme suyu hattı çalışması gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarla Sofular Mahallesinde yaşanan içme suyu problemi çözüldü.

-ehan-cengiz-sofular-mahallemizin-de-icme-suyu-sorununu-soz-verdigimiz-gibi-cozduk

Ehan CENGİZ Sofular Mahallemizin’ de İçme suyu sorununu söz verdiğimiz gibi çözdük.

Başkan CENGİZ, İlçe merkezinde olduğu gibi en uzak Mezramıza kadar hizmet götürmek için canla başla çalıştıklarını, ihtiyaç olan tüm bölgelerdeki sorunları çözmek için gece gündüz çaba sarf ettiklerini vurguladı. "Kuluncak Belediyesi olarak hedefimiz, mevcut su kaynaklarımızı daha uzun süre kullanmak ve gelecek kuşaklarımızın da bugün olduğu gibi rahat bir şekilde faydalanmasını sağlamaktır. Şimdiye kadar iki büyük Mahallemiz olan İlisuluk ve Sofular Mahallelerimizin İçme suyu sorununu çözdük. Bu kapsamda su kaynaklarımızın korunması, verimli biçimde kullanımının sağlanması ve vatandaşlarımıza en sağlıklı şekilde ulaşması en büyük amacımızdır. Bunun için Kuluncak Belediyesi olarak ihtiyaç olan her yerde projeler üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz" dedi. Başkan CENGİZ, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin GÜRKAN, Maski Daire Başkanı Mehmet Yaşar KARATAŞ ve Maski personellerimize teşekkür ediyorum. Dedi.

erenli-ve-bulutlu-mahallelerine-9-bin-500-metre-icme-suyu-sebeke-hatti-doseniyor

ERENLİ VE BULUTLU MAHALLELERİNE 9 BİN 500 METRE İÇME SUYU ŞEBEKE HATTI DÖŞENİYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Battalgazi İlçesi’ne bağlı Erenli ve Bulutlu Mahallelerinde içme suyu çalışmalarına devam ediyor. Erenli ve Bulutlu Mahallesi’ne toplamda 9 bin 500 metre içme suyu hattı yapılıyor.

hatunsuyu-parki-hizmete-acildi

HATUNSUYU PARKI HİZMETE AÇILDI

BAŞKAN GÜDER: “BİZ BU YOLA HALKIMIZA HİZMET AŞKIYLA ÇIKTIK” Battalgazi Belediyesi tarafından Hatunsuyu mahallesinde yaptırılan Hatunsuyu Park’ı hizmete açıldı. Parkın açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Biz bu yola halkımıza hizmet aşkıyla çıktık. Bizim halkımıza hizmet sözümüz var, gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

balabanda-icme-suyu-ve-alt-yapi-calismasi-temel-atma-toreni-yapildi

BALABAN’DA İÇME SUYU VE ALT YAPI ÇALIŞMASI TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyemizde toplu ulaşım ve iş makinelerimizle birlikte bütün araçlarımızın yüzde ellisi yenilendi. Malatya’nın 40-50 yıllık söylem olarak dile getirilen ama bir adım atılmayan sorunların hepsi tek tek çözülüyor” dedi.

milletvekili-tufenkci-ile-belediye-baskani-cinar-sahnahandaki-kopru-insaatini-inceledi

MİLLETVEKİLİ TÜFENKÇİ İLE BELEDİYE BAŞKANI ÇINAR, ŞAHNAHAN’DAKİ KÖPRÜ İNŞAATINI İNCELEDİ

“Alternatif Köprü ile Beylerderesi’nde ki Trafik Akışı Rahatlayacak” AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun talimatlarıyla hızlandırılan ‘Kuzey Çevreyolu’ proje çalışmaları kapsamında; Beylerderesi’nde ki Turgut Özal Viyadüğüne alternatif olarak yapımı devam eden Şahnahan'da ki köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

malatyanin-suyu-emin-ellerde

MALATYA’NIN SUYU EMİN ELLERDE

2019 yılında, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Su Kalite Kontrol ve Laboratuvarı, içme suyu ve atıksu analizleri konusunda başarılı çalışmalara imza atıyor. Bölgede tek olan laboratuvarda, 28'i akredite olmak üzere toplam 72 parametrede analizler yapılıyor. Laboratuvarın akreditasyonu ile test sonuç ve raporların uluslararası kabul edilirliğe sahip olduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, bu durumun, MASKİ’ye uluslararası alanda saygınlık ve güven kazandırdığını söyledi.

malatyamiza-yeni-bir-icmesuyu-kaynagi-olusturmak-icin-calisiyoruz

MALATYA’MIZA YENİ BİR İÇMESUYU KAYNAĞI OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Melet Deresi boyunca yaklaşık 1 km yürüyerek suyun kaynağına ulaşan Başkan Gürkan, “Tahliller ve suyun debisi ile ilgili yürütülecek çalışmalar neticesinde verimli olduğuna karar verilirse, Malatya’ya aktarılması için gerekli çalışmalara başlanacak.

maski-arapgirde-19-mahallenin-icme-suyu-sorununu-cozuyor

MASKİ ARAPGİR’DE 19 MAHALLENİN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZÜYOR

MASKİ, Arapgir’in altyapı sorunlarını çözmeye devam ediyor. Arapgir’e 1 adet 1500 tonluk, 2 adet 200 tonluk, 1 adet 50 tonluk içme suyu deposu yapılıyor.

cansuyu-dernegi-2020-kurbana-hazir

Cansuyu Derneği 2020 Kurbana Hazır

Cansuyu Derneği Malatya Şube Başkanı Ramazan Özarslan 2020 Kurban Organizasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2020 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladı. Kurulduğu tarihten bu yana mutad olarak Kurban Bayramı’nda bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve kesim yaptığı bölgelerde dağıtan Cansuyu, bu sene de Kriz bölgeleri ve mazlum coğrafyalarda muhtaçlar için kurban organizasyonları düzenleyecek.

sahnahan-icmesuyu-ve-kanalizasyon-altyapi-calismalarinda-sona-yaklasildi

ŞAHNAHAN İÇMESUYU VE KANALİZASYON ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ve beraberindeki heyet, Şahnahan’da gerçekleştirilen içmesuyu ve kanalizasyon çalışmalarını yerinde incelediler.

vali-barus-hatunsuyu-hasircilar-ve-kadicayirinda-incelemelerde-bulundu

Vali Baruş Hatunsuyu, Hasırcılar ve Kadıçayırı’nda İncelemelerde Bulundu

Vali Aydın Baruş, 24 Ocak’ta Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve ilimizi de etkileyen deprem nedeniyle, devletin vatandaşlarının yanında olduğunu hissettirmek, deprem nedeniyle zarar gören vatandaşların sıkıntılarını dinlemek ve bu sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla şehrimizin farklı mahallelerinde ziyaret ve incelemelerine devam ediyor.

baskan-guder-elmasuyu-mahalle-sakinleriyle-biraraya-geldi

BAŞKAN GÜDER, ELMASUYU MAHALLE SAKİNLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi ilçesindeki mahallelerin sorun ve sıkıntılarının yerinde tespiti, var olan sorunların birinci ağızdan dinlenmesi ve belirlenen sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında başlatılan Mahalle toplantıları kapsamında, Orduzu’da ki Elmasuyu mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

icmesuyu-altyapisina-179-bin-436-metre-yatirim

İÇMESUYU ALTYAPISINA 179 BİN 436 METRE YATIRIM

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’nın altyapısına yönelik yapılan yatırımlar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Malatya genelinde birçok ilçede çalışmalarını sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü 2019 yılının son 9 ayında toplam maliyeti 18.5 milyon lira olan 179 bin 436 metre uzunluğundaki içmesuyu altyapı çalışmasını tamamladı.

icme-suyuna-her-yil-ocak-ayinda-zam

İçme Suyuna Her Yıl Ocak ayında Zam

Yeni yılı zamlarla başladı ve ilk zam suya geldi. Zamlar artık otomatiğe bağlandı ve her yıl Ocak ayında artış yürürlüğe girecek. MASKİ tarafından içme suyuna yüzde 20 zam yapıldı. Zamlı uygulama Ocak ayından itibaren yürürlüğe girdi. Gerekçesi olarak artan maliyetlere rağmen 2017 yılından itibaren içme suyu fiyatlarına zam yapılmadığı olarak gösterilen yüzde 20’lik artışın yanı sıra MASKİ tarafından kaçak su kullanımı ile ilgili olarak da ilçe-belde ve köy yerleşim bölgelerini ayrımı yapmaksızın uygulanacak.

30-yillik-icmesuyu-sorunu--cozume-kavusuyor

30 YILLIK İÇMESUYU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Muhtar Çelebi: “Boğazgören Mahallemizin 30 yıllık su sorunu çözülecek. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum.”