canlı yayın
tarladan-sofralara-dogal-ve-ucuz-sebze-esenlikte

Tarladan sofralara doğal ve ucuz sebze Esenlik'te

Malatya’da Büyükşehir Belediyesi Esenlik Süper Marketler tarafından tarlada üreticiden direk alınan sebze ve meyveyeler aracı olmadan doğal ve ucuz fiyatla tüketiciye sunuluyor. Yeni tip korona virüs (Covid-19) döneminde vatandaşların doğal ürünleri yönelmesi nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Süper Marketler, üreticiye doğal sebze ektirip, alma sözünü verdi. Bunun üzerine Battalgazi ilçesinde tarlalara ekilen sebzeler direk üreticiden alınarak Esenlik Süper Marketlerin manav reyonunda satışa sunuyor

yesilyurt-belediyesinden-kadin-ciftcilere-ve-ureticilere-sebze-fidesi-destegi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN KADIN ÇİFTÇİLERE VE ÜRETİCİLERE SEBZE FİDESİ DESTEĞİ

“Çiftçilerimize 100 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıyoruz” Yeşilyurt Belediyesi, kırsal bölgelerdeki yerli üretimi artırıp, insanların daha fazla sağlıklı, taze ve doğal ürünler tüketmesine destek vermek amacıyla ‘Yeşil Gıda Seracılık’ alanında yerli tohumlardan üretilen 100 bin adet sebze fidesini, Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde faaliyet gösteren kadın çiftçilere ve üreticilere dağıtımına başladı.

battalgazi-belediye-baskani-osman-guder-kasap-balik-ve-sebze-pazarini-ziyaret-etti

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER, KASAP, BALIK VE SEBZE PAZARI’NI ZİYARET ETTİ.

BAŞKAN GÜDER: “MÜCADELEMİZDEKİ ORTAK PAYDA İNSAN SAĞLIĞIDIR” Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, uyulması zorunlu kurallar çerçevesinde kapatma kararının kaldırıldığı Kasap, Balık ve Sebze Pazarı’ndaki esnafları ziyaret ederek, koruyucu maske dağıttı. Başkan Güder, “Dayanışma içinde olarak işbirliği yapma zamanıdır. Hepimizin çabası herhangi birimiz içindir. Mücadelemizdeki ortak payda insan sağlığıdır. Bu virüsü bizler hep birlikte yeneceğiz” dedi.

sebze-ve-meyve-satisiyla-ilgili-81-il-valiligine-talimat

SEBZE VE MEYVE SATIŞIYLA İLGİLİ 81 İL VALİLİĞİNE TALİMAT

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik bazı tedbirler aldıklarını belirterek, bunların uygulanması konusunda 81 il valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini bildirdi.

yas-meyve-sebze-ihracatcilari-2020-yilinda-uzakdogu-ve-afrikaya-acilacak

Yaş meyve sebze ihracatçıları 2020 yılında Uzakdoğu ve Afrika’ya açılacak

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB), 2019 yılında yüzde 7 artışla 890 milyon dolar ihracat yaparak tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Taze meyve sebze ihracatçıları 2020 yılında Uzakdoğu ve Afrika pazarında büyüyerek 1 milyar dolar ihracat hedefliyor.