canlı yayın
yesilyurt-belediyesi-sinema-ve-seslendirme-sanatcisi-naci-tasdogeni-tarihi-konaklarda-agirladi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, SİNEMA VE SESLENDİRME SANATÇISI NACİ TAŞDÖĞEN’İ TARİHİ KONAKLARDA AĞIRLADI

“Yeşilyurt’un Tarihi Dokusuna Hayran Kaldım” Yeşilyurt Belediyesi, Film çekimleri için İlimizde bulunan, sinema ve seslendirme sanatçısı Naci Taşdöğen’i Kent Belleği Müzesi, Kahve Konağı ve Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifinde misafir etti.

esnaf-ve-sanatkara-yapilandirma-uyarisi

Esnaf ve sanatkara yapılandırma uyarısı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) tarafından prim borçlarının yeniden yapılandırması ile ilgili olarak başlatılan uygulama hakkında bilgi verilerek, talep eden esnafların 31 Aralık 2020 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuruda bulunması gerektiği uyarısı yapıldı.

yesilyurt-belediyesi-genc-sanatci-bilal-sonsesi-malatyali-hayranlariyla-bulusturacak

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, GENÇ SANATÇI BİLAL SONSES’İ MALATYA’LI HAYRANLARIYLA BULUŞTURACAK

“Pandemi Sürecinde Toplumsal Motivasyonu Güçlendirmeye Çalışacağız” Yeşilyurt Belediyesi, 16 Ekim Cuma günü saat 20:30’da Beylerderesi Şehir Parkında sosyal mesafe kuralları altında düzenleyeceği konser programında, son dönemlerde seslendirdiği şarkılarla gençlerin beğenisini toplayan Bilal Sonses’i Malatya’lı hayranlarıyla buluşturacak.

baskan-keskin-aciklanan-ekonomik-paket-esnaf-ve-sanatkarlarimizi--tatmin-etmemistir

BAŞKAN KESKİN, AÇIKLANAN EKONOMİK PAKET ESNAF VE SANATKARLARIMIZI TATMİN ETMEMİŞTİR.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin Haber sitemize açıklanan ekonomik paketle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. www.bakisgazetesi.com

bagimli-degiliz-adli-tiyatro-sanat-merkezinde-sahnelendi

“Bağımlı Değiliz” adlı tiyatro, sanat merkezinde sahnelendi

GÜRKAN: BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE KONUSUNDA BÜTÜN GAYRETİ GÖSTERMEMİZ GEREKİR Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi işbirliğiyle bağımlılık konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

gedik-kultur-merkezi-el-sanatlari-galerisinde-mhkumlarin-el-emekleri-sergileniyor

GEDİK KÜLTÜR MERKEZİ EL SANATLARI GALERİSİNDE MÂHKUMLARIN EL EMEKLERİ SERGİLENİYOR

“279 Adet El Emeği Göz Nuru Eseri Halkımızla Buluşturduk” Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmalarından sonra kültürel ve eğitim mekanlarına dönüşümü sağlanan Gedik (Cezaevi) Kültür Merkezinde, Türkiye’nin birçok ilindeki ceza ve tutukevlerinde kalan mâhkumların yaptığı el sanatları sergileniyor. Hükümlülerin yapmış oldukları hediyelik eşyalar, mobilya malzemeleri ile çeşitli ev malzemeleri yoğun ilgi görüyor

depremi-yasayan-cocuklara-sanatsal-destek

DEPREMİ YAŞAYAN ÇOCUKLARA SANATSAL DESTEK

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından, depremi yaşayan çocuklara yönelik psiko - sosyal destek amaçlı olarak tiyatro ve kil şekillendirme eğitimi verildi. Malatya Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle verilen eğitimlerden 200 çocuk yararlandı

keskin-esnaf-ve-sanatkar-bag-kura-sosyal-guvenlik-primini-odeyemez-hale-gelmistir

Keskin, “Esnaf ve sanatkar Bağ-Kur’a sosyal güvenlik primini ödeyemez hale gelmiştir”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, asgari ücretteki artışın Bağ-Kur primlerine yansıtılmaması gerektiğini ifade ederek, “Esnaf ve sanatkar Bağ-Kur’a sosyal güvenlik primini ödeyemez haldeyken Bağ-Kur primlerinde artış yapılması esnafımızı daha da olumsuz etkileyecektir” dedi.

buyuksehir-belediyesi-sanat-merkezinde-27-bransta-61-ayri-kurs-veriliyor

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde 27 branşta 61 ayrı kurs veriliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Sanat Merkezi, vatandaşların büyük ilgi odağı oluyor. Okul öncesi yaşlardan başlayarak her yaştan Malatyalıların uğrak mekânı haline gelen Sanat Merkezi, keşfedilmemiş yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

halil-goren-ve-kadin-sanatcilar-sergisi-buyuk-ilgi-gordu

HALİL GÖREN VE KADIN SANATÇILAR SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Resim sanatçısı Halil Gören kendi atölyesinde yetişen 12 bayan ressamında eserlerinin de yer aldığı resimleri ile Şehitkamil Belediyesi Şehitkamil Sanat Merkezinde bir sergi düzenledi.

sire-pazarini-gezen-sanatcilar-kayisinin-tadina-bakti

Şire Pazarını Gezen Sanatçılar Kayısının Tadına Baktı

9. Malatya Uluslararası Film Festivalinin ödül törenine katılmak üzere Malatya’ya gelen Oktay Kaynarca, Mehmet Aslantuğ, Olgun Şimşek, Müfit Can Saçıntı ve “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz“ dizisinin oyuncuları Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Malatya Şire Pazarını gezerek kayısının ve yöresel ürünlerin tadına baktılar.

bakan-ersoydan-sanatci-yildiz-kenter-icin-taziye-mesaji

Bakan Ersoy'dan Sanatçı Yıldız Kenter İçin Taziye Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tiyatro ve sinema sanatçısı Yıldız Kenter’in vefatı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

film-festivali-eski-malatyadaki-sanat-sokaginda-basladi

FİLM FESTİVALİ ESKİ MALATYA’DAKİ SANAT SOKAĞI’NDA BAŞLADI

9. Uluslararası Malatya Film Festival'i, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD)’ın Eskimalatya’da ki sanat sokağında düzenlediği etkinlik ile başladı.