canlı yayın
cumhuriyet-halk-partisi-olarak-100-yildir-onemli-bir-mucadele-veriyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi olarak 100 yıldır önemli bir mücadele veriyoruz”

Kiraz; Ulusal eğemenlik ve çocuk bayramının 100.yılını büyük bir heyecanla kutlarken, 23 Nisan'ı çocuklarımız adına barışa adıyoruz. Dedi.. "Cumhuriyet Halk Partisi olarak 100 yıldır önemli bir mücadele veriyoruz” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının ve ulusal egemenlik mücadelesinin 100. Yılını kutlayarak, “23 Nisan, kurtuluş ve bağımsızlık savaşının milli bir meclis yönetiminde kazanılması ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescilidir” dedi.

hastane-olarak-tedbirimizi-aldik

“Hastane Olarak Tedbirimizi Aldık”

Malatya Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman, Sağlık Bakanlığı’ndan korona virüs genelgesi kapsamında özel ve vakıf hastanelerinin pandemi hastanesi ilan edilmesine ilişkin, “Bu zorlu ve sıkıntılı süreçte devletin ve tüm Türkiye’deki hastaların yükünü alma adına elimizi taşın altına koymalıyız, koyuyoruz. Biz yine özel hastaneyiz ama bu süreçte bu yükü hep birlikte taşımamız gerekiyor. Bu, devletimizin isabetli bir kararı” dedi.

keskin-esnaf-camiasi-olarak-devletten-ve-belediyelerden-beklentilerimiz-var

Keskin, “Esnaf camiası olarak devletten ve belediyelerden beklentilerimiz var”

Keskin, “Esnaf camiası olarak devletten ve belediyelerden beklentilerimiz var” Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve yasaklar nedeniyle esnaf camiasında mağdur olan esnaf gruplarının bulunduğu belirterek, bu konuda devletten ve belediyelerden destek beklediklerini kaydetti.

cetkoder-halka-ucretsiz-olarak-maske-ve-kolonya-dagitti

ÇETKODER HALKA ÜCRETSİZ OLARAK MASKE VE KOLONYA DAĞITTI

Kısa adı ÇETKODER olan yurt geneli örgütlü bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, içinde bulunduğumuz şartlar neticesi kendi imkânları ile edindikleri 5 bin adet maske ile 1000 şişe kolonyayı ücretsiz olarak halka dağıttı.

ozan-ceyhunun-buyukelci-olarak-atanmasi-konusunda-basin-aciklamamiz

OZAN CEYHUN'UN BÜYÜKELÇİ OLARAK ATANMASI KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMAMIZ

Sayı basın mensupları; Avrupa’da Türk’lük ve Türkiye aleyhtarlığını doğrudan yapan ülkelerin başında Avusturya gelmektedir. Bu ülke zihninde halen İkinci Viyana Kuşatmasının korkusunu yaşamakta ve Türk’lere karşı her alanda ayrımcılık yapmaktadır. Viyana Türkiye ile ilgili her konuda AB bünyesinde aleyhimize tavır almaktadır. Bizim için önemli olan böyle bir ülkeye Ozan Ceyhun isimli kişinin büyükelçi olarak atanmasıdır.

baskan-guder-battalgazi-belediyesi-olarak-iyi-bir-sinav-verdik

BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ BELEDİYESİ OLARAK İYİ BİR SINAV VERDİK”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya’da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası 32 araç ve 400 personeliyle ilçede kar temizleme çalışmalarını sürdüren ekiplerin çalışmalarını denetledi. Başkan Güder, “Kar temizleme çalışmaları konusunda ekiplerimiz gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Şu an yüzde doksan oranında kapalı olan yollarımız açılmıştır. Belediye olarak iyi bir sınav verdik” dedi.

malatya-turk-ocagi-olarak-bu-haftaki-sohbet-programimizi-da-gerceklestirdik

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftaki sohbet programımızı da gerçekleştirdik

oğun bir kalabalık tarafından takip edilen program öncesinde Ocak Başkanımız Nadir Günata bir selamlama konuşması yaptı. Bu hafta Türk ekonomisinin önemli kırılma noktalarından biri olan 24 Ocak İstikrar Kararları’nı konuştuk. İthal ikame rejiminin terkedilip yabancı sermayeye, borçlanmaya ve ithalata bağımlı bir ekonomik modelin benimsendiği 24 Ocak kararları toplumsal değişimimiz açısından da önem arz etmektedir. Bu önemli konuyu yıl dönümünde konuşmak üzere Malatya Turgut Özal Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Koçyiğit hocamızı misafir ettik. Hocamız özetle şunları söyledi:

izmirde-cemevleri-imar-planlarina-ibadethane-olarak-yazilacak

İzmir'de cemevleri imar planlarına ibadethane olarak yazılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi cemevleri konusunda önemli bir karara imza attı. Büyükşehir Belediye Meclisi oy çokluğuyla Selçuk, Aliağa, Çiğli, Bayraklı, Bornova ve Konak ilçelerindeki cemevlerinin kentin imar planına ibadethane olarak işlenmesine karar verdi. Belediye Meclis toplantısını izlemek için belediye binasına gelen Alevi-Bektaşi toplumunun temsilcileri ise kararı memnuniyetle karşıladı.

aci-kayisi-cekirdegindeki-sir-kaysir-olarak-uretildi

Acı kayısı çekirdeğindeki sır, Kaysır olarak üretildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, acı kayısı çekirdeği üzerinde yaklaşık 10 yıldan beri yürütmüş olduğu bilimsel ve akademik çalışmalarını bir sonucu olarak Prebiyotik Kayısı Ekstresi Üretim Tesisini Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde kurularak faaliyetlerine başla

malatya-turk-ocagi-olarak-bu-haftaki-sohbet-programiizi-da-gerceklestridik

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftaki sohbet programıızı da gerçekleştridik.

Yoğun bir katılımın olduğu programımıza Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, İnönü Üniversitesi Spor Blimleri Fakültesi Dekanı Rıfat Güneş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Kale Eski Belediye Başkanı Cemal Akdemir beyefendiler de teşrif ettiler. Çin mezalimi altında büyük sıkıntılar çeken Uygur Türkleri ve tüm şehitlerimiz için Kuran tilaveti sonrasında Ocak Başkanımız Nadir Günata bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

baskan-avsar-losemili-cocuklari-unutmadi

Başkan Avşar Lösemili Çocukları Unutmadı

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi onkoloji servisinde yatan lösemili çocukları ziyaret ederek acil şifalar diledi. Başkan Avşar Lösemili çocuklara çeşitli hediyeler vererek Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman yanlarında olduklarını açıkladı

gazeteci-ozpolat-baskan-gurkanin-danismani-olarak-atandi

Gazeteci Özpolat Başkan Gürkan’ın Danışmanı Olarak Atandı

Gazeteci Hamit Özpolat Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Danışmanı olarak atandı.

chpli-durmaz--volkswagenin-kuracagi-fabrikaya-tokatlilar-olarak-talibiz

CHP’Lİ DURMAZ: “ VOLKSWAGEN’İN KURACAĞI FABRİKAYA TOKATLILAR OLARAK TALİBİZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Volkswagen’in Türkiye’ye kurmayı düşündüğü fabrikaya Tokatlılar adına talip olduğunu açıkladı.

buyuksehir-belediyesi-eurodesk-temas-noktasi-olarak-kabul-edildi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EURODESK TEMAS NOKTASI OLARAK KABUL EDİLDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı/Türkiye Ulusal Ajansı tarafından EURODESK Temas Noktası olarak kabul edildi.

-calik-tesekkurlerimiz-hizmet-olarak-yansiyacak

Çalık; “Teşekkürlerimiz hizmet olarak yansıyacak”

Çalık, Battalgazi Belediyesi tarafından Hatunsuyu Mahallesinde düzenlenen iftar programına katılarak burada vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet edip sorum ve taleplerini dinleyen çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile birlikte iftar yemeği dağıttı. Milletvekili Çalık, Demiryol-İş Sendikası'nın düzenlediği iftar programında Devlet Demiryollarında çalışan işçi ve memurlarla bir araya geldi. Demiryollarının sosyal tesisinde gerçekleşen iftar programında konuşan Çalık, “Öncelikle ben Malatya’da Cumhur İttifakına ve Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum. Bu teşekkürü sizlere inşallah hizmet olarak yansıtacağız. Bugüne kadar nasıl yansıttıysak bundan sonrada yansıtmaya devam edeceğiz. Sivas-Malatya, Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren Projesi çalışmalarımız devam ediyor. Özelikle Sivas-Çetinkaya arasındaki 97 kilometrelik güzergah ile Çetinkaya-Malatya arasındaki 137 kilometrelik güzergah da sondaj çalışmaları başlamak üzere. Projelerimiz tamamlanmış vaziyette. Elazığ ve Diyarbakır güzergahlarında ise projelendirme çalışmaları devam etmekte” dedi. Milletvekilli Çalık, Eğitim Bir -Sen Malatya 1 Nolu Şubesi’nin düzenlediği "Bir Bilenle Bilge Nesil Buluşması" etkinliği ile iftar programına katıldı. Burada bİr konuşma yapan Çalık, “Bizler Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılması gereken ne varsa bugüne kadar hep yaptık. Eğitime çok önem verdik. Bütçelerimizin tamamında eğitime en büyük payı ayırdık. Bundan sonrada eğitim önceliğimiz olacaktır. Rabbim bizleri Ramazan’da buluşturdu, İnşallah bizleri Bayramlara kavuşturur” diye konuştu. Milletvekili Çalık, AK Parti Gençlik Kollarının Soykan Parkında kurduğu "Çaylar Bizden, Sohbet Muhabbet Sizden" standında gençlerle bir araya geldi. Çalık, meydanda vatandaşlara Meyan Şerbeti ikramında bulundu. Gençlerle bir araya gelen Çalık, vatandaşlara burada ise tatlı ikram etti.

rektor-karabulut-ilk-500-universite-arasina-girmek-hayal-degil

Rektör Karabulut: “İlk 500 üniversite arasına girmek hayal değil”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) görevli akademisyenlere yönelik olarak, “Üniversitemizin dünya sıralamasında yerini alması için gerekli yaklaşımları belirlemek” konulu seminer düzenlendi.

dilek-mahalle-toplantisina-vatandaslar-yogun-ilgi-gosterdi--baskan-gurkan-bu-sevgi-teveccuh-olarak-sandiklara-yansiyacak

DİLEK MAHALLE TOPLANTISINA VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ BAŞKAN GÜRKAN, “BU SEVGİ, TEVECCÜH OLARAK SANDIKLARA YANSIYACAK”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, Dilek Mahallesi’nde mahalle sakinleri ile biraraya geldi. Başkan Gürkan, toplumun Malatya paydasında birleştiğini belirterek, “Ben inanıyorum ki 31 Mart’ta bu sevgi, teveccüh olarak sandıklara yansıyacak” dedi.

ak-parti-olarak-31-martta-ipi-goguslemek-istiyoruz

AK Parti olarak 31 Mart'ta ipi göğüslemek istiyoruz"

AK Parti olarak 31 Mart'ta ipi göğüslemek istiyoruz" AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimin önemine değinerek, AK Parti olarak yerel seçimde ipi göğüslemek istediklerini söyledi.