AKP
AKP
mtuden-yerel-yonetimler-akademisi-2

MTÜ’den Yerel Yönetimler Akademisi 2

Umut Ediyoruz Ki Bu Pandemi 2020 İle Beraber Tarihin Derinliklerine Gömülür. Rektör Prof. Dr. Karabulut’un konuşmasına değinen Başkan Güder, “Aysun hocam şöyle bir ifade kullandı, “Üniversiteler ile halkın birleşip, bütünleşmesi” Önceki süreçlerde askeri kışlalar, polisin olduğu alanlar toplumdan kopuktu. Maalesef üniversiteler de belki bunlar kadar olmasa da kendi özerkliği olan yerlerdi. Fakat günümüze geldiğimizde üniversitelerin toplumla bütünleşmesi, topluma bilgi noktasında yol gösterici olması noktalarında çok güzel hizmetler yapıyorlar bundan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi ve “Umut ediyoruz ki bu pandemi 2020 ile beraber tarihin derinliklerine gömülür ve orada kalır; 2021’de yerel yönetimler olarak, üniversitelerimiz olarak, ülke olarak gerçekleştirmek istediğimiz hedefleri daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş oluruz.” ifadelerine yer verdi.

mtuden-yargi-reformunun-onemi

MTÜ’den Yargı Reformunun Önemi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından üniversitenin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (MTÜ-UZEM) sistemi üzerinden gerçekleştirilen “Yargı Reformunun Önemi” konulu e-çalıştay kurumsal Youtube ve İnstagram hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

mtudenkadina-siddet-insanliga-ihanettir

MTÜ’DEN“KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”

MTÜ’DE KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. 25 Kasım 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak” amacıyla ilan edilmiş 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, Rektör Sayın Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT’un moderatörlüğünde, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilcisi Betül Dürgen, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği İl Kadın Kolları Başkanı Mine İpek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyeleri Hülya Aladağ, Kerim Uğur ve Aysel Özdemir’in katılımları ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde yerli ve milli olarak hazırlanan uzaktan eğitim sistemi üzerinden çevrimiçi olarak ve yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

mtuden-ogretmenlere-vefa-etkinligi

MTÜ’den Öğretmenlere Vefa Etkinliği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü nedeniyle 24 Kasım Öğretmelere Vefa Günü Etkinliği Düzenlendi. Etkinlik Malatya Turgut Özal Üniversitesince yerli ve milli olarak hazırlanan uzaktan eğitim sistemi ile online olarak, Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un ilkokul öğretmeni emekli öğretmen Özgül Durak ve emekli duayen öğretmen Meral Pepele’nin katılımları ile gerçekleşti. Program Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesince hazırlanan Mini Konser ile sonlandı.

mtuden-izmire-deprem-destegi

MTÜ’den İzmir’e deprem desteği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından İzmir’de meydana gelen depremde mağdur olan vatandaşlara Kızılay aracılığı ile dağıtılmak üzere 200 aileye yardım kolisi gönderdi. Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Deprem sadece İzmir’i vurmadı, bilinmeli ki ülkemizin 81 ayrı cennet köşesi gibi Malatya’da etkilenmiştir.” dedi.

mtuden--online-19-mayis-etkinligi-ve-konseri

MTÜ’den online 19 Mayıs etkinliği ve konseri

Malatya Turgut Özal Üniversite (MTÜ) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, uzaktan eğitim sistemi üzerinden sohbet ve mini konser etkinliğine katıldı.

mtuden-covid-19surecinde-kuru-kayisi-ve-tarim-sektoru-konulu-e-panel

MTÜ’den “Covıd-19Sürecinde Kuru Kayısı ve Tarım Sektörü” konulu E-Panel

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinin online olarak düzenlene çalıştay ile ortaya çıkan ve bir süre önce açıklanan “Kayısıda Çiçek Monilyası Raporunun” ardından yine online olarak “Covıd-19 Salgın Sürecinde Malatya’da Kuru Kayısı ve Tarım Sektörü” konulu E-Panel düzenleniyor.

mtuden-koronavirusun-hizli-teshisine-yapay-zeka-sistemi-aciklamasi

MTÜ’den “Koronavirüsün hızlı teşhisine yapay zeka sistemi” açıklaması

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Deniz Korkmaz ve Fırat Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Ferhat Uçar’ın birlikte geliştirdiği “COVIDiagnosis-Net” isimli bir yapay zeka sistemi ile koronavirüsün teşhisini hızlı bir şekilde belirlenebileceğini ortaya çıkardılar.

mtuden-online-egitim-rehberi

MTÜ’den Online Eğitim Rehberi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından koronavirüs kapsamında alınan tedbirler nedeniyle başlatılan Uzaktan Eğitimin daha verimli geçmesine katkı için “Online Eğitimde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” başlıklı rehber hazırlandı. Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Artık olağanüstü durumlarda öğrencisinin evine giden bir üniversite modeli ortaya çıktı. Biz üniversite olarak bunu başardık.” dedi.

mtuden-turk-kizilayina-kan-bagisi

MTÜ’den Türk Kızılay’ına kan bağışı

-Rektör Prof. Dr. Karabulut, önce kendisi kan bağışında bulundu, ardından personel ve öğrenciler bağış yaptılar