canlı yayın
-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

maski-malatyaya-ek-bir-su-kaynagi-daha-buldu

MASKİ, MALATYA’YA EK BİR SU KAYNAĞI DAHA BULDU!

BAŞKAN GÜRKAN: “SANİYEDE 400 LİTRELİK BU KAYNAK BÖLGEMİZ İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP” Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından yapılan çalışmalar sonrasında Melet Deresi’nde bulunan yeni su kaynağının ardından Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe Mahallelerinin ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir su kaynağı daha keşfedildi. Yaklaşık 400 litre suyun bulunduğu alanda MASKİ tarafından çalışmalara başlanıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni su kaynağının bulunduğu alanda yaptığı incelemede, mevcut su kaynağına ilk defa ek kaynak verilerek kurak geçen dönemlerde yaşanması muhtemel su sıkıntısının böylelikle giderilebileceğini söyledi.

etiyopya-samaradan-malatyaya-kardes-sehir-teklifi

ETİYOPYA/SAMARA’DAN MALATYA’YA KARDEŞ ŞEHİR TEKLİFİ

GÜRKAN: GÖNÜL COĞRAFYAMIZ İÇERİSİNDE YER ALAN BİR ŞEHİRLE KARDEŞ ŞEHİR OLMAK BİZİ ZİYADESİYLE MUTLU EDER Dünyada son yıllarda belediyeler arasında ekonomik, kültürel ve sosyal işbirliğini artırmak amacıyla imzalanan ‘Kardeş Şehir’ anlaşmalarıyla uzaklar yakın olmaya devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret eden Etiyopya’nın Samara Belediye Başkan Vekili İbrahim Murusehva, Samara Belediye Başkanı Ali Muhammet Asiyatu tarafından kardeş şehir ilişkisi kurma istek ve talebinin yer aldığı mektubu Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a taktim etti

malatyaya-yeni-meydan-ve--toren-alani-kazandiriliyor

MALATYA’YA YENİ MEYDAN VE TÖREN ALANI KAZANDIRILIYOR

Resmi törenlerde ve kutlamalarda şehir merkezinde oluşan güvenlik ve trafik risklerini ortadan kaldırmayı amaçlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya yeni bir meydan ve tören alanı kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

ferah-modern-ve-kaliteli-alanlara-sahip-guzel-bir-eseri-malatyaya-kazandiracagiz--

“FERAH, MODERN VE KALİTELİ ALANLARA SAHİP GÜZEL BİR ESERİ MALATYA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eski SSK Hastanesinin bulunduğu 40 dönümlük alanda inşa edilecek olan ‘Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Millet Bahçesi’ alanında misafir ettiği AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi’ye hazırlanan proje üzerinden geniş kapsamlı bilgiler paylaştı.

gurkan-kutuphane-malatyaya-ozgun-ve-yakisir-bir-sekilde-projelendirildi

GÜRKAN: KÜTÜPHANE MALATYA’YA ÖZGÜN VE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE PROJELENDİRİLDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Millet Kütüphanesinin ihalesi Eylül ayı içerisinde yapılacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Millet Kütüphanesi yaptırılıyor.

malatyaya-252-milyon-tllik-aritma-tesisi

Malatya’ya 252 milyon TL’lik arıtma tesisi

Malatya’ya 252 milyon TL’lik arıtma tesisi Çalık: “Malatya’mıza günlük 80 bin metreküplük arıtma tesisini yapıyoruz” AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Organize Sanayi Bölgesinin mevcut arıtma tesisinin yetersizliği nedeniyle 252 milyon TL keşif bedelli yeni bir arıtma tesisi yapım işinin ihalesinin 24 Eylül’de gerçekleştirileceğini açıkladı.

baskan-guder-81-ilden-malatyaya-gelen-genclerle-bulustu

BAŞKAN GÜDER, 81 İLDEN MALATYA’YA GELEN GENÇLERLE BULUŞTU

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Genç Stratejik Araştırmalar Derneği’nin düzenlediği ‘Bölgesel Kalkınmaya Gençlik Katılım Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. Gençliğin sorunlarının masaya yatırıldığı zirvede konuşan Başkan Güder, “Gençlerimizin hayalleri ve ümitleri, bize her daim yol gösterici olmaktadır” dedi.

yeni-kongre-ve-fuar-merkezi-malatyaya-cok-yakisacak

YENİ KONGRE VE FUAR MERKEZİ MALATYA’YA ÇOK YAKIŞACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşasına devam ediyor. 100 dönümlük Mişmişpark Fuar Alanına yapılan 12 bin metrekarelik yeni merkezin kaba inşası büyük oranda tamamlandı.

malatyaya-sehit-atesi-dustu

Malatya’ya şehit ateşi düştü;

Hakkâri Çukurca’da terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonucu Malatya Yazıhanlı Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım ve Piyade Sözleşmeli Er Mustafa AMSB'DEN AÇIKLAMA...

deva-partisinden-malatyaya-alti-kisilik-kurucu-heyet

DEVA Partisinden Malatya’ya Altı Kişilik Kurucu Heyet

Bundan 4 ay önce kurulan ve bu süreçte merkezi teşkilatlanmasını tamamlayarak, geçtiğimiz günlerde il teşkilatlanmalarına başlayan DEVA Partisi, Malatya teşkilatlanmasından sorumlu olacak olan İl Kurucu Heyetini belirledi. DEVA Partisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Kurucu Heyeti şu isimlerden oluştu:

106-is-makinasi-ve-arac-malatyaya-hayirli-olsun

106 iş makinası ve araç Malatya’ya hayırlı olsun

GÜRKAN: MALATYA TARİHİNİN EN KÖKLÜ DEĞİŞİMİNİ BAŞLATTIK X – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 63 milyon 700 bin liralık araç ve iş makinasını Büyükşehir Belediyemiz, İller Bankası iş birliğiyle Malatya’ya kazandırdık. 47 araç teslim edildi. 59 aracımızı da yakın zamanda teslim edeceğiz. Lafla gönül belediyeciliği yapılmıyor.