canlı yayın
akcadag-ilcesine-yeni-kultur-merkezi-yapilacak

AKÇADAĞ İLÇESİNE YENİ KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK:

GÜRKAN, “ AKÇADAĞ’IN KADİM KÜLTÜRÜNE YAKIŞIR KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ” Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Akçadağ İlçesini ziyaret etti.

gonul-belediyeciligi-hizmetlerimizle-paylasim-kulturumuzu-canli-tutuyoruz

“Gönül Belediyeciliği Hizmetlerimizle, Paylaşım Kültürümüzü Canlı Tutuyoruz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere hazırlanan toplam 3.600 adet kıyafetin yer aldığı yardım kolilerini Salköprü, Çavuşoğlu, İlyas ve Bentbaşı Mahalle Muhtarlarına teslim etti.

mtu-kariyer-ve-marka-sohbetlerine-kultur-ve-turizm-bakan-yardimcisi-ahmet-misbah-demircan-katildi

MTÜ Kariyer ve Marka Sohbetleri’ne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Katıldı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kariyer ve Marka Sohbetleri kapsamında organize edilen, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Rektör Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT’un konuşmacı olduğu, " Kültür ve Sanat ile Yereli Evrensele Taşımak " konulu e-konferans programı Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Grv. Suat Kuluşaklı’nın sunumları ve Malatya Başsavcısı Muhammet Savran, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve MTÜ senatosunun katılımlarıyla MTÜ uzaktan eğitim sisteminden online olarak gerçekleştirildi.

zeynel-abidin-turbesi-kultur-vakfindan-baskan-gudere-ziyaret

ZEYNEL ABİDİN TÜRBESİ KÜLTÜR VAKFI’NDAN BAŞKAN GÜDER’E ZİYARET

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Celal Abbas Karaduman ve yönetimini makamında ağırlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşları farklı düşüncelere ve mezhepsel farklılıklara sahip bile olsa, herkesin arasındaki uyum Malatya’mızı yaşanabilir bir kent haline getirmiştir” dedi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Celal Abbas Karaduman, Vakıf Müdürü Ergün Karaca ve yönetimini makamında ağırladı. Ziyarette, Vakıf olarak Malatya genelinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Başkan Karaduman, aynı zamanda Başkan Güder’in görüş ve önerilerini de dinledi. Başkan Güder’de inanç değerlerinin bütünleştirilmesi noktasında Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı’nın göstermiş olduğunuz gayret, çaba ve faaliyetleri yürekten kutladığını belirtti.

yesilyurt-belediyesi-semt-pazarlariyla-alis-veris-kulturunu-nezih-alanlara-tasiyor

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, SEMT PAZARLARIYLA ALIŞ-VERİŞ KÜLTÜRÜNÜ NEZİH ALANLARA TAŞIYOR

“Semt Pazarlarımız, Doğru ve Planlı Şehircilik Esaslarına Yeni Bir Anlayış Kazandıracak” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Vatandaşlarımızın kaliteli ve hijyenik alanlarda alış veriş yapmasını sağlayacak, esnaflarımızın da ürünlerini daha güzel ortamlarda sunmasına katkı sunmak adına başlattığımız ‘ Semt Pazarları projemiz, doğru ve planlı şehircilik esaslarına yeni bir anlayış kazandıracaktır.” diye konuştu.

yesilyurt-belediyesi-gedik-kultur-merkezi-kulturel-yatirimlara-farkli-bir-anlayis-kazandi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ GEDİK KÜLTÜR MERKEZİ, KÜLTÜREL YATIRIMLARA FARKLI BİR ANLAYIŞ KAZANDI

“Bilgili Ve Eğitimli Toplumların Geleceği Daha Parlak Olur” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Millet Kıraathanesinden El Sanatları Galerisine, Konferans Salonundan Çoban Müzesine, Cezaevi Müzesinden Sergi Alanlarına kadar farklı fonksiyonel alanlara sahip Gedik Kültür Merkezimiz sayesinde eğitim ve kültürel yatırımlarımıza farklı bir pencere açtık.” dedi.

baskan-cinar-mahallelerin-tanitim-ve-kultur-calisma-grubu-toplantisina-katildi

BAŞKAN ÇINAR, MAHALLELERİN TANITIM VE KÜLTÜR ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISINA KATILDI

15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Gününde hain darbe kalkışmasının 4. yılında Malatya Valiliği tarafından kalkışmada şehit olanlar için tüm camilerde mevlit programı düzenlendi. Öğle namazından önce okutulan Mevlid-i şerife vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mevlide il protokol üyeleri STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve cami cemaati katıldı. Mevlid-i şerifin ardından İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın okuduğu dua ile program son buldu.

baskan-cinar-mahallelerin-tanitim-ve-kultur-calisma-grubu-toplantisina-katildi

BAŞKAN ÇINAR, MAHALLELERİN TANITIM VE KÜLTÜR ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISINA KATILDI

“Hep Birlikte Çalışarak Yeşilyurt’umuzu Kalkındıracağız” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi ile Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt’ta başlatılan köklü değişimin sağlıklı ve planlı bir bakış açısıyla yürütmek amacıyla kurulan Mahallelerin Tanıtım Ve Kültür Çalışma Grubu toplantısına katılarak mahalle muhtarlarının taleplerini dinledi.

44-yil-hatir-kahve-konaginda-kahve-kulturunu-yansitan-500-farkli-obje-sergilenecek

44 YIL HATIR KAHVE KONAĞI’NDA KAHVE KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN 500 FARKLI OBJE SERGİLENECEK

“Kahve Kültürünü Özel Bir Projeyle Geleceğe Taşıyoruz” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Medeniyetimizde farklı bir yere sahip olan, günlük yaşamın ve sosyal hayatın bir değerli bir parçası kahve kültürünü yansıtan 500 farklı objenin yer aldığı 44 Yıl Hatır Kahve Konağımız, geleneksel desenlerden oluşan iç ve dış mimari yapısı ve dinlenme alanlarıyla Yeşilyurt’umuzun tarihsel kimliğine güçlü değerler katacaktır.” dedi.

tokide-kulturel-faaliyetler

TOKİ’DE KÜLTÜREL FAALİYETLER

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından TOKİ Bölgesinde sosyal-kültürel etkinlikler düzenleniyor.

gedik-kultur-merkezi-el-sanatlari-galerisinde-mhkumlarin-el-emekleri-sergileniyor

GEDİK KÜLTÜR MERKEZİ EL SANATLARI GALERİSİNDE MÂHKUMLARIN EL EMEKLERİ SERGİLENİYOR

“279 Adet El Emeği Göz Nuru Eseri Halkımızla Buluşturduk” Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmalarından sonra kültürel ve eğitim mekanlarına dönüşümü sağlanan Gedik (Cezaevi) Kültür Merkezinde, Türkiye’nin birçok ilindeki ceza ve tutukevlerinde kalan mâhkumların yaptığı el sanatları sergileniyor. Hükümlülerin yapmış oldukları hediyelik eşyalar, mobilya malzemeleri ile çeşitli ev malzemeleri yoğun ilgi görüyor