canlı yayın
malatyada-cesitli-etkinliklerle-kadina-yonelik-siddete-karsi-dikkat-cekildi

Malatya’da Çeşitli Etkinliklerle Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dikkat Çekildi

İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda hazırlanan ve 75 maddeden oluşan

mtudenkadina-siddet-insanliga-ihanettir

MTÜ’DEN“KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR”

MTÜ’DE KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. 25 Kasım 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak” amacıyla ilan edilmiş 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, Rektör Sayın Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT’un moderatörlüğünde, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilcisi Betül Dürgen, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği İl Kadın Kolları Başkanı Mine İpek, Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyeleri Hülya Aladağ, Kerim Uğur ve Aysel Özdemir’in katılımları ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde yerli ve milli olarak hazırlanan uzaktan eğitim sistemi üzerinden çevrimiçi olarak ve yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

kadina-yonelik-siddetle-mucadele

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

İçişleri Bakanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadele için yayımlanan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" kapsamında toplantı düzenlend

aile-ici-ve-kadina-karsi-siddetle-mucadele-toplantisi

"Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Adalet Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Diyanet İşleri Başkanımızın ortak imzasıyla yürürlüğe giren ve 75 (yetmiş beş) maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ile Valiliğimize verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanmasında etkinliğin ve koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından 17 Aralık 2019 Salı günü 81 ilimizde eş zamanlı olarak saat 10:00’da toplantı yapılması planlanmıştır. Bu kapsamda diğer illerimizde olduğu gibi ilimizdeki tüm kurumların en üst yöneticilerinin katılımıyla Valimiz Aydın BARUŞ başkanlığında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

kadina-siddetle-odul-gibi-cezalara-son-veren-teklif

Kadına Şiddetle Ödül Gibi Cezalara Son Veren Teklif

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın hazırladığı 2 kanun teklifi, kadına şiddet uygulayan şahısları adeta ödüllendiren cezai uygulamaların önüne geçilmesini hedefliyor.