canlı yayın
baskan-guder-malatya-ticaret-borsasi-kayisimizin-sahibidir

BAŞKAN GÜDER: “MALATYA TİCARET BORSASI KAYISI’MIZIN SAHİBİDİR”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan’ı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Ziyarette konuşan Başkan Güder, “Malatya’mızın can damarı Malatya Ticaret Borsası, Kayısı’mızın sahibidir” dedi.

81-ilde-81-okula-kayisi-cekirdegi-dagitimi-devam-etti

81 İlde 81 Okula Kayısı Çekirdeği Dağıtımı Devam Etti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milli Eğitim Bakanlığının aldığı yüz yüze eğitim kararı ile okula yeniden başlayan Hacı Hüseyin Kölük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencilerinin heyecanına ortak olarak

baskan-cinarin-81-ilde-81-okula-kayisi-hediye-sozu-gercege-donustu

BAŞKAN ÇINAR’IN ‘81 İL’DE 81 OKULA KAYISI’ HEDİYE SÖZÜ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

“Çocuklarımız Kayısıyı Yiyecek, Zihinleri Daha da Açılacak” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın, pandemi salgınının ülkemizde ilk görüldüğü dönemlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Twitter üzerinden yayınladığı ‘Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü o güne özel olarak 40 dakika yapacağız’ şeklindeki paylaşımından sonra 81 İl’de ki 81 Okula kayısı gönderme sözü gerçeğe dönüştü

baskan-cinardan-ogrencilere-kirtasiye-malzemesi-kayisi-dezenfektan-ve-maske-hediyesi

BAŞKAN ÇINAR’DAN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE MALZEMESİ, KAYISI, DEZENFEKTAN VE MASKE HEDİYESİ

“Çocuklarımızın Mutlu Anlarına Şahitlik Ettik” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mehmet Emin Bitlis İlkokulunda düzenlenen 2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi açılış programlarına katılarak çocuklara kırtasiye malzemesi, dezenfektan seti, kayısı ve maske hediye etti.

kuru-kayisi-alim-fiyati-aciklandi

Kuru Kayısı Alım Fiyatı Açıklandı

Vali Aydın Baruş, Malatya Ticaret Borsasında düzenlenen "Malatya Kuru Kayısı Alım Fiyatının Açıklanması Programı" na katıldı.

pazartesi-kuru-kayisi-fiyatlari-belirlenecek

“PAZARTESİ KURU KAYISI FİYATLARI BELİRLENECEK”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan’ı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Pazartesi günü ilk kuru kayısı alımına başlayacak olması dolayısıyla ziyaret etti. Ziyarette konuşan Özcan, TMO’nun kuru kayısı alımının bir hayalin gerçekleşmesi olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın hafızalarımızda böyle bir sözü vardı. Kuru kayısı da son 20 yıldır her zaman dile getirdiğimiz istikrarsız piyasaların ortada kalkması kuru kayısının ihracat değerinin ülke ekonomisine ve Malatya’mızın her fırsatta daha yüksek olması konusunda gayretler gösteriyorduk. Lisanslı depoculuğun hayata geçirilmesi Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kuru kayısıda piyasaya müdahale kararı bu şehir için çok önemli bir karardı. Özellikle şahsınızın konuyu baştan sonuna kadar takip etmesi her fırsatta bizimle sürekli irtibat halinde olmanızdan dolayı bütün üreticilerimiz, ihracatçılarımız ve üyelerimiz adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi

toprak-mahsulleri-ofisi-tmo-kayisi-alimina-basliyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kayısı alımına başlıyor..."

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kayısı alınıma başlıyor AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kayısı alımına başlıyor” dedi. Milletvekili Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın incir, kuru incir ve kuru üzüm müdahale alımlarına bu yıl kayısının da ilave edildiğine dair açıklamasını anımsatarak, “Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısının ardından verdiği müjde sonrası Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli bizi aradı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımına başlayacağını ifade etti. Malatya’mıza, Malatya çiftçimize, üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

vali-barus-kayisi-boylama-makinesi-hibe-programina-katild

Vali Baruş “Kayısı Boylama Makinesi” Hibe Programına Katıld

Vali Aydın Baruş, ilimizin en önemli geçim kaynağı olan “Kayısı”nın hasat sonraki süreçlerinde üreticilerimizi desteklemek amacıyla Ege İhracatçılar Birliği ve Kayısı Araştırma Enstitüsü tarafından hibe edilen “Kayısı Boylama Makinesi” programına katıldı.

baskan-cinar-ayasofya-i-kebir-cami-i-serif-onunde-kayisi-ikram-etti

BAŞKAN ÇINAR, AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF ÖNÜNDE KAYISI İKRAM ETTİ

“Bu Mukaddes Anı Bize Yaşatan Rabbime Hamd Olsun” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi kararıyla 86 yıl aradan sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kılınan Cuma Namazı sonrasında cemaate ve vatandaşlara Malatya Kayısısı ikram etti. İlk Cuma namazında yer alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bugünleri bize yaşatan Cenab-ı Allah’a ne kadar hamd etsek azdır.” diye konuştu.