canlı yayın
buyuksehirden-mersedes-kadir-unutuldu-mu-aciklamasi

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘MERSEDES KADİR UNUTULDU MU? AÇIKLAMASI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Tecde Muhtarı Ali Yiğit’in sosyal medyada yaptığı ‘Mersedes Kadir’i’ Büyükşehir unuttu mu? Paylaşımı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

mercedes-kadir-filmine-gurkandan-destek

Mercedes Kadir Filmine ‘Gürkan’dan destek

Malatya’nın efsaneleşen ismi Mercedes Kadir’in hayatını anlatan filmin senaryosunu hazırlayan Malatyalı Sinema Yönetmeni Gani Şavata, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek Mercedes Kadir filmi hakkında bilgi verdi.

buyuksehir-belediyesi-mercedes-kadirin-ailesini-unutmadi

Büyükşehir Belediyesi Mercedes Kadir’in ailesini unutmadı

MERCEDES KADİR’İN AİLESİNİN YAŞADIĞI EV YENİLENDİ Geçtiğimiz Nisan ayında hayatını kaybeden Malatya’nın ‘Mercedes Kadir’ olarak tanıdığı Fatih Kaydı’nın ailesinin yaşadığı ev Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilendi.

fendoglu-19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-spor-bayrami-ile-kadir-gecesi-mesaji

FENDOĞLU 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLE KADİR GECESİ MESAJI

19 Mayıs 1919’da Samsun’da atılan ilk adımın, 101. Yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. Türk milleti tarih sahnesine çıktığından beri bağımsız yaşamanın dışında ikinci bir yol ve tercih tanımamış, aksi dayatmaları hüsrana uğratmıştır.Türklük asırlar boyunca özgürlüğüne sımsıkı sarılmış, kaynaklarından kopmadan kutlu varlığını idame ve idare etmeyi başarmıştır. Bu nedenle hem tarih yazmış, hem de tarihe yön vermiştir.

yesilyurt-belediye-baskani-mehmet-cinardan-kadir-gecesi-mesaji

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR’DAN KADİR GECESİ MESAJI;

“Kadir Gecesi; Manevi Arınma ve Bağışlanmadır” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, günahlardan arınmış yeni bir hayat için ilahi fırsattır. Kadir Gecesi’ni kadrini bilerek değerlendirmeli, affedici olan, affetmeyi seven yüce Allah’tan af dilemeli ve bol dua etmeliyiz.” dedi.

kadir-gecesini-ibadet-ve-dua-ile-gecirelim

“KADİR GECESİ’Nİ İBADET VE DUA İLE GEÇİRELİM”

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER’DEN KADİR GECESİ MESAJI Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında Kadir Gecesi’ni tebrik ederken, “Sema kapılarının açıldığı, ellerin semaya döndüğü mübarek Kadir Gecesi’nde, şu zor günlerin geride kalması için, ülkemiz için, milletimiz için, birlik ve beraberliğimiz için, kardeşliğimiz için, İslam âleminin bütünlüğü için, İslam coğrafyasında akan gözyaşı ve kanların durması için ve tüm insanlık için de dua edelim.” dedi.

mhp-malatya-il-baskani-mesut-samanlinin--kadir-gecesi-munasebetiyle-yayinladiklari-mesaj

Mhp Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’nın “Kadir Gecesi Münasebetiyle” yayınladıkları mesaj.

Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunmaktayız.

mhp-battalgazi-ilce-baskan-ilhanin-kadir-gecesi-mesaji

MHP Battalgazi ilçe Başkan İlhan'ın Kadir Gecesi mesajı

MHP Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan’ın Kadir gecesi vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

vali-davut-gulun-kadir-gecesi-kutlama-mesaji

Vali Davut Gül’ün Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Mübarek Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.

bin-aydan-daha-hayirli-kadir-gecesini-barindiran-ramazan-ayi-basliyor-ilk-sahur-bu-gece

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayı başlıyor: İlk sahur bu gece

İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran, kendinden önceki ve kendinden sonraki ayları adeta güneş gibi aydınlatan Ramazan ayı bu gece başlıyor. Peygamber Efendimizin, “Recep Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ise ümmetimin ayıdır” hadis-i şerifinden de anlaşılacağı üzere Ramazan Müslümanlar için manevi temizlik, af ve istiğfar ayıdır. Allah’ın rızasını kazanmak için gün doğumundan gün batımına kadar nefsini terbiye etmek için oruç tutan Müslümanlar, bütün ayı ibadet ve dualarla geçirmeye çalışır.

mersedes-kadirin-hayati-sinemaya-tasniyor

Mersedes Kadir’in hayatı sinemaya taşnıyor

Malatya’nın yetiştirdiği ,Malatya Film Festivalinde directör olarak görev yapan yönetmen Haydar Işık, Mersedes Kadirin hayatını içeren bir film ile sinemaya taşıyıp ölümsüzleştirmek istiyor.

mercedes-kadirin-adini-ikmet-ettigi-sokaga-verecegiz

“Mercedes Kadir'in Adını İkâmet Ettiği Sokağa Vereceğiz”

Yeşilyurt Belediyesi, vefatıyla herkesi derin bir üzüntüye boğan Malatya’nın renkli ve özel simalarından, 7’den 70’e herkesin sevip, sahiplendiği (Mercedes Kadir) lakaplı Fatih Kaydı’nın ismini ikâmet ettiği Tecde mahallesindeki sokağa verme kararı aldı. “FATİH KAYDI’NIN VEFATINDAN BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ DUYDUM” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 18 Nisan Cumartesi günü saat 21:00’de (KOAH) solumun yetmezliğinden dolayı hayatını kaybeden (Mercedes Kadir) lakaplı Fatih Kaydı’nın vefatından büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi

vali-barustan-mercedes-kadire-vefat-mesaji

Vali Baruş'tan Mercedes Kadir'e Vefat mesajı

Mersedes Kadir'in vefatının ardından Malatya Valisi Aydın Baruş, sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladı

mahsun-guluslu-tertemiz-kalpli-malatyanin-gulu-mersedes-kadir-vefat-etti

Mahsun gülüşlü tertemiz kalpli Malatya'nın gülü Mersedes Kadir vefat etti

Malatya'nın maskotu haline gelen Mercedes Kadir bugün akşam saatlerinde vefat etti.