canlı yayın
istanbul-sozlesmesi-kadinlarin-yillarca-suren-mucadelesininbir-urunudur-geri-adim-atilamaz

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” KADINLARIN YILLARCA SÜREN MÜCADELESİNİNBİR ÜRÜNÜDÜR, GERİ ADIM ATILAMAZ….!!

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi, kısa adıyla İstanbul Sözleşmesi 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da Avrupa Konseyi tarafından kabul edilerek imzaya açılmış, 1 Ağustos 2014 tarihinde ise TBMM’de gurubu bulunan tüm siyasi partilerin desteğini alarak yürürlüğe girmiştir. Kadına yönelik şiddete karşı bağlayıcılığa sahip olan İstanbul Sözleşmesi, toplumun kadınlar ve erkekler için uygun gördüğü, sosyal olarak inşa edilen roller, davranışlar, etkinlikler ve yaklaşımlar anlamına gelen toplumsal cinsiyeti tanımlayan ilk uluslararası belge olma özelliğindedir. Sözleşme, “toplumsal cinsiyete dayalı” ayrımcılık ve şiddeti önlemeyi temel alırken; kadınlara yönelik şiddeti ve ayrımcılığı besleyen toplumsal cinsiyet klişeleri ve önyargıların da ortadan kaldırılmasını öngörmektedir.

gunde-2-ya-da-3-fincan-kahve-tuketen-kadinlarin

Günde 2 ya da 3 fincan kahve tüketen kadınların

Araştırmacılar, günde iki ya da üç fincan kahve tüketen kadınların tüketmeyenlere göre tüm vücut ve karın bölgesi yağ oranının daha az olduğunu tespit etti.

chp-emektar-kadinlarini-unutmadi

CHP Emektar Kadınlarını Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il örgütü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle partiye emek ve gönül veren isimleri ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, il başkanı Enver Kiraz ve yöneticiler önce 1994 yılında Malatya’nın ilk ve tek kadın belediye başkan adayı Zuhal İpekçi’yi evinde ziyaret etti. Yollarca partiye emek veren İpekçi ziyaretten büyük mutluluk duydu.

vali-barus-fabrikada-calisan-kadinlarin-dunya-kadinlar-gunlerini-kutladi

VALİ BARUŞ FABRİKADA ÇALIŞAN KADINLARIN DÜNYA KADINLAR GÜNLERİNİ KUTLADI

Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Baykanlar Tekstil Fabrikası'na giderek fabrikada çalışan kadınların Dünya Kadınlar gününü karanfil ve hediye vererek kutladı.