canlı yayın
feti-yildiz-koronavirus-tedavisi-icin-hastaneye-yatirildi

Feti Yıldız koronavirüs tedavisi için hastaneye yatırıldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Covid-19 sebebiyle hastaneye yatırıldığını duyurdu.

hastane-olarak-tedbirimizi-aldik

“Hastane Olarak Tedbirimizi Aldık”

Malatya Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman, Sağlık Bakanlığı’ndan korona virüs genelgesi kapsamında özel ve vakıf hastanelerinin pandemi hastanesi ilan edilmesine ilişkin, “Bu zorlu ve sıkıntılı süreçte devletin ve tüm Türkiye’deki hastaların yükünü alma adına elimizi taşın altına koymalıyız, koyuyoruz. Biz yine özel hastaneyiz ama bu süreçte bu yükü hep birlikte taşımamız gerekiyor. Bu, devletimizin isabetli bir kararı” dedi.

malatya-egitim-arastirma-hastanesinde-neler-oluyor

Malatya Eğitim Araştırma Hastanesinde Neler oluyor

Bundan 2 ay öncesi gelen bir ihbar üzerine, gerekli araştırmaları yapan Malatya Cadde haber merkezi, yönetici vasfındaki şahısların alt kademede zor şartlarda çalışan personeli tehditleri ulaştı.

hem-hasta-hem-de-calisan-personellerimizin-sagligini-koruyoruz

Hem hasta hem de çalışan personellerimizin sağlığını koruyoruz

Malatya Özel Gözde Akademi Hastanesi, korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında hastaneyi dezenfekte etti.

kucukbas-hayvancilik-sektoru-hastalik-onleme-ve-kirsal-kalkinma-programi-egitim-toplantisi

Küçükbaş Hayvancılık Sektörü Hastalık Önleme ve Kırsal Kalkınma Programı eğitim toplantısı

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından projelendirdiğimiz ve bu kapsamda desteklenen Arguvan ilçemiz ve Battalgazi ilçemiz yetiştiricilerine uyguladığımız Küçükbaş Hayvancılık Sektörü Hastalık Önleme ve Kırsal Kalkınma Programı eğitim toplantımızın birincisini Arguvan Belediye toplantı salonunda ikincisini ise Birlik binamız da yetiştiricilerimizin yoğun katılımı ile yaptık.

kemoterapi-alan-hastalarda-koronavirus-tedavisi

Kemoterapi alan hastalarda koronavirüs tedavisi

Hastalığın vücut direnci iyi olanlarda kendiliğinden düzelebilirdiğini söyleyen Emsey Hospital Onkoloji uzmanı Prof.Dr.Hakan Karagöl, kanser hastaları gibi vücut direnci düşük kişilerde, bağışıklık sistemindeki baskılanma nedeniyle enfeksiyonun daha tehlikeli olabileceğinin altını çizdi.

2-bin-colyak-hastasi-ekmek-bekliyor

2 Bin Çölyak Hastası ekmek bekliyor

alatya Çölyak Hastaler Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Derya Kayabaş ve Taner Öğüt Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Vahap Güner ve Genel Sekreter Ali Aladağ'a çölyak hastalarının sorunlarını anlattılar. Dernek Başkanı Karslıoğlu, Malatya'da 2 bin kayıtlı çölyak hastası olduğunu belirterek glutensiz ekmek ihtiyaçlarını İstanbul'dan karşıladıklarını belirterek "Malatya'da 2 bin çölyaklı hastamız var ve enbüyük sorun glutensiz ekmek almak. Gulutensiz makarna bulmak. Hastalarımız ekmek ihtiyaçlarını glutensiz ekmekleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek'ten kargo ile getirerek karşılıyoruz. Nakliyesini dahi ödüyoruz. Oysa Malatya'da bunu yapmak mümkün olduğu halde Belediyeler ve resmi kurumlarımız un ve fırın konusunda yardımcı olmadıklarını görüyoruz. 2 Bin Hastaya ekmek üretecek bir tesise ihtiyaç var" dedi.

-kuluncak-ilce-entegre-devlet-hastanesi-acildi

KULUNCAK İLÇE ENTEGRE DEVLET HASTANESİ AÇILDI

26 Ara 2019 Per 16:35 tarihinde KULUNCAK BELEDİYESİ şunu yazdı: Malatya Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Vefatının 83’ncü yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla andıklarını belirterek bir mesaj yayınladı. Başkan Cengiz mesajında; Milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizin başarısında şüphesiz, cephedeki kahramanlarımız kadar şiirleri, yazıları ve vaazlarıyla milli mücadelenin manevi ve fikri cephesini inşa ederek, milletimize moral, cesaret ve ümit aşılamış, istiklal ruhunun iliklerimize kadar işlemesini sağlamış şair ve ilim adamlarının da büyük bir katkısı vardır.

mtu-bitkisel-uretim-hastaliklarina-karsi-milli-ilac-calismasini-yurutecek

MTÜ, bitkisel üretim hastalıklarına karşı milli ilaç çalışmasını yürütecek

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında bitkisel üretimdeki bazı hastalıklara karşı milli ve yerli ilaç üretiminin deneme ve ARGE çalışması Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından yürütülecek.

kanser-oldugunu-sahnede-ogrendi-muzikle-hastaligi-yendi

Kanser olduğunu sahnede öğrendi müzikle hastalığı yendi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Türk Sanat Müziği Koro Şefi Nilay Döldöş, bir konser sonrası meme kanseri olduğunu öğrendi. Müziğe daha sıkı sarılan, hekim ve hastalığı yenen kişilerden oluşan 23 kişilik farkındalık korosunu kuran Döldöş, bir yıllık tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Döldöş, "Hastalara tavsiyem asla kendilerini kapatmasınlar, bir hobiye bağlansınlar, çok gülsünler" dedi.

egitim-arastirma-hastanesine-100-hasta-basvurdu

Eğitim Araştırma Hastanesine 100 Hasta Başvurdu

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Prof. Dr. Erdal AKTÜRK’ün açıklaması: Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, acil servisine deprem ile ilgili yaklaşık olarak 100 civarında hasta başvurdu

vali-barus-kaza-yapan-il-goc-personelini-hastanede-ziyaret-etti

Vali Baruş Kaza Yapan İl Göç Personelini Hastanede Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, 12 Ocak günü görev dönüşü Doğanşehir yolunda kaza yaparak hastaneye kaldırılan İl Göç İdaresi Personelleri Kadir Bakırcı ve Selçuk Ürkmez’i tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Hastanesinde ziyaret ederek Başhekim Prof. Dr. Ali Beytur ve doktorlardan durumları hakkında bilgiler aldı.

soguk-hava-hastaliklari-ve-domuz-gribi-vakalarini-tetikledi

Soğuk hava, hastalıkları ve domuz gribi vakalarını tetikledi

Son günlerde hava sıcaklığının hızla düşmesi ve şiddetli fırtına hastalıklara davetiye çıkardığı gibi domuz gribi vakalarında da artışa sebep oldu. Dr. Hakani Hazar “Mevsim değişikliği, soğuk ve sıcağın birbirine karışması hastalıkları tetikledi. Son bir ayda 10’dan fazla kişinin halk arasında domuz gribi diye adlandırılan hastalığa yakalandığını gördük” diye konuştu.

asagikoy-mahallesinde-karla-kapli-yol-acildi-ambulans-hastaya-ulast

AŞAĞIKÖY MAHALLESİNDE KARLA KAPLI YOL AÇILDI, AMBULANS HASTAYA ULAŞT

"Bize Bu İmkânları Sağlayanlardan Allah Razı Olsun" Yeşilyurt’un Aşağıköy mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki felçli Ayşehan Söylemez’in rahatsızlanması neticesinde Yeşilyurt Belediyesi ekiplerinin yardımıyla mahalleye ulaşan 112 Sağlık Görevlileri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaşlı teyzeyi Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü.

kis-hastaliklarina-karsi-akilci-ilac-kullanimi-uyarisi

Kış hastalıklarına karşı ‘akılcı ilaç kullanımı’ uyarısı

Soğuk havaların hastalıklara davetiye çıkardığı bu günlerde uzmanlardan akılcı ilaç kullanımı konusunda uyarı geldi. Akılcı ilaç kullanımında hastalığın tanısının önemli olduğunu söyleyen Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Uzbay, “Eğer tanı hatalıysa gereksiz yere ilaç kullanmış olursunuz. Tanı doğruysa da ilaca ne zaman başvuracağımız, hangi dozlarda ve ne süre ile kullanacağımızı bilmemiz gerekir” dedi.

65-yasindaki-hastayi-battalgazi-belediyesi-ve-112-ekipleri-kurtard

65 YAŞINDAKİ HASTAYI BATTALGAZİ BELEDİYESİ VE 112 EKİPLERİ KURTARD

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yol ve asfalt ekipleri ile 112 Acil ekipleri kardan dolayı mahsur kalan 65 yaşındaki bir hastayı kurtardı. Battalgazi'de yoğun kar nedeniyle evde mahsur kalan akciğer hastası Kamber Sezer, Battalgazi Belediyesi ekiplerinin yardımıyla 112 sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

cocuklarda-gecmeyen-oksurugun-altinda-kalp-hastaliklari-cikabilir

Çocuklarda geçmeyen öksürüğün altında kalp hastalıkları çıkabilir

Çamlıca Medipol Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Başıbüyük, öksürüğe neden olabilen sebepleri belirterek aileleri uyardı. Başıbüyük, öksürüğün akciğerleri koruyan ve temizleyen gerekli bir refleks olduğuna dikkati çekerek “Çocuklarda psikojenik durumlar, reflü, alerjik durumlar, baharatlı ve sert parçalı yiyecekler, geniz akıntısı, alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları, yabancı cisim aspirasyonları, kalp hastalıkları gibi birçok sebep öksürüğe yol açabilir. Aileden alınan ayrıntılı hikaye, fizik muayene ve gerekli görülen tetkikler ile öksürüğün sebebi ortaya çıkarılabilir” bilgisini verdi.

malatya-egitim-ve-arastirma-hastanesinde-afet-ve-acil-durum-tatbikati-yapildi

Malatya Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde ‘Afet Ve Acil Durum Tatbikatı’ Yapıldı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğince KBRN, Doğal Afetler, Hasta Tahliyesi, Kırmız Kod ve Yangın Tedbirleri tatbikatı yapılmıştır. Hastane yangınla mücadele ekiplerinde görevli personel ile diğer personelin yangından korunma ve yangın söndürülmesi, deprem öncesi ve deprem sonrası korunma eğitimlerinin verilerek hasta ve yaralıların tahliyesinin sağlanması ve binalarımızdaki yangın söndürme cihaz, araç ve gereçlerinin nasıl kullanılacağı konularında bilgi ve becerileri artırılmıştır.

baskan-avsar-losemili-cocuklari-unutmadi

Başkan Avşar Lösemili Çocukları Unutmadı

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi onkoloji servisinde yatan lösemili çocukları ziyaret ederek acil şifalar diledi. Başkan Avşar Lösemili çocuklara çeşitli hediyeler vererek Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman yanlarında olduklarını açıkladı

vali-barus-insaati-devam-etmekte-olan-kadin-dogum-ve-cocuk-hastanesinde-incelemelerde-bulundu

Vali Baruş İnşaatı Devam Etmekte Olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde İncelemelerde Bulundu

İlimizde yapımı devam eden 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Baruş, hastanenin en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların hızlandırılması konusunda yetkililere talimat verdi.