canlı yayın
baskan-guderden-1-ekim-dunya-yaslilar-gunu-mesaji

BAŞKAN GÜDER’DEN 1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, “Milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak, bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen tecrübenin temsilcisi yaşlılarımız bizim en kıymetli hazinelerimizdir” dedi.

malatya-yoksullugun-en-fazla-arttigi-iller-arasinda-yer-aldi

Malatya Yoksulluğun En Fazla Arttığı İller Arasında Yer Aldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) hanehalkı tüketim harcamaları verileri 2019 yılında artan enflasyon, ekonomik darboğaz ve işsizliğin topluma yansımasının yoksullaşma olarak çıktığını ortaya koyarken, hanehalkı tüketim harcamaları, çok sayıda ilin giderek fakirleştiğini gözler önüne serdi.

baskan-guderden-19-eylul-gaziler-gunu-mesaji

BAŞKAN GÜDER’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna büyük bir fedakârlık gösteren tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi

19-eylul-gaziler-gunu-torenle-kutlandi

19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Sakarya Meydan Muharebesinde göstermiş olduğu üstün kahramanlık münasebetiyle TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanı tevcih edilişinin 99. yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla Malatya'da tören düzenlendi.

ferah-modern-ve-kaliteli-alanlara-sahip-guzel-bir-eseri-malatyaya-kazandiracagiz--

“FERAH, MODERN VE KALİTELİ ALANLARA SAHİP GÜZEL BİR ESERİ MALATYA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eski SSK Hastanesinin bulunduğu 40 dönümlük alanda inşa edilecek olan ‘Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Millet Bahçesi’ alanında misafir ettiği AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi’ye hazırlanan proje üzerinden geniş kapsamlı bilgiler paylaştı.

gurkan-kutuphane-malatyaya-ozgun-ve-yakisir-bir-sekilde-projelendirildi

GÜRKAN: KÜTÜPHANE MALATYA’YA ÖZGÜN VE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE PROJELENDİRİLDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Millet Kütüphanesinin ihalesi Eylül ayı içerisinde yapılacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Millet Kütüphanesi yaptırılıyor.

kizilay-baskani-ramazan-soylunun-aci-gunu-ablasi-hakka-yurudu

Kızılay Başkanı Ramazan Soylu’nun acı günü; ablası hakka yürüdü

Türk Kızılay’ı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu’nun acı günü…Başkan Soylu’nun bir süredir rahatsız olan ablası vefat etti.

malatyada-bugunde-24-kisi-vefat-etti

Malatya'da bugünde 24 kişi vefat etti

Vefatlar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Eylül ayının ilk 10 gününde 89 olan vefat sayısı bu yılın aynı döneminde 2.5 kat artışla 241'e yükseldi.

zabita-toplumun-mal-ve-can-guvenligi-icin-gece-gunduz-calisiyor

ZABITA TOPLUMUN MAL VE CAN GÜVENLİĞİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 194. yıl dönümü dolayısıyla Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Nacar, Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay ve zabıta personelleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ettiler. Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 194. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay, “1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan zabıta haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ediyoruz. Zabıta Daire Başkanlığına gösterdiği hassasiyetten dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

sehit-piyade-uzman-onbasi-serdar-aslan-son-yolculuguna-ugurlandi

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Serdar Aslan son yolculuğuna uğurlandı

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde, 6 Eylül’de teröristlerce yapılan silahlı bir saldırı sonucu yaralanan ve kurtarılamayarak şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Serdar Aslan, Gaziantep’te son yolculuğuna uğurlandı.

yesilyurtta-modern-kent-yapilasma-metoduna-uygunluk-icin-299-metruk-ev-yikildi

YEŞİLYURT’TA MODERN KENT YAPILAŞMA METODUNA UYGUNLUK İÇİN 299 METRUK EV YIKILDI

“Kent Estetiğine Değer Katan Projelerimizi Yaygınlaştırıyoruz” Yeşilyurt’u metruk evlerden arındırıp, sağlıklı, huzurlu ve güvenli yaşam alanları oluşturma noktasında ciddi adımlar atan Yeşilyurt Belediyesi, Karakavak’ta yol açma ve genişletme hizmetlerine engel teşkil eden iki evin yıkımıyla birlikte toplamda 299 adet metruk ev yıkarak bu alanda büyük bir başarının altına imza attı.

malatya-buyuksehir-belediyesi-yogun-talepler-uzerine-degisiklige-gitt

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yoğun talepler üzerine değişikliğe gitt

DOĞU GARAJI TAŞINIYOR Malatya’nın doğu bölgesindeki ilçelerin toplu taşıma faaliyetini yapan kooperatif araçlarının konuşlandığı Doğu Garajı, eski İtfaiye Binasının altına taşınıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan planlama ve uygulama sonucu Doğu Garajı, yeni yerinde vatandaşların daha kolay ulaşımlarını yapmalarını sağlayacak.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MALATYA MİLLETVEKİLİ MEHMET FENDOĞLU, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJ

Türk milletinin hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurlarına karşı, 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferiyle vatan haline gelen Anadolu’nun, 851 yıl sonra, yine bir 26 Ağustosta başlayan kutlu taarruzla hiçbir güç tarafından ele geçirilemeyeceği gösterilmiştir.

vali-barus-genclik-ve-spor-il-mudurlugunde-incelemelerde-bulundu

Vali Baruş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde incelemelerde bulundu

Vali Baruş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonu ile yapımı tamamlanmak üzere olan tam olimpik yüzme havuzunda inceleme yapan Vali Baruş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan’dan bilgi aldı.

bilim-kurulu-uyesi-acikladi-eylulde-10-merkezde-basliyor

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eylül'de 10 merkezde başlıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid-19´a karşı Çin ile Almanya ve ABD´nin ortak yürüttüğü iki ayrı aşı çalışmasının son aşaması olan Faz 3

gaziantep-dugun-salonlari-isletmecileri-bittik

GAZİANTEP DÜĞÜN SALONLARI İŞLETMECİLERİ: BİTTİK

DEMİR:İCRA VE MAHKEMELERLE YOK OLMA SÜRECİNE GİRDİK COVID-19 salgın hastalığının ilimizde artması nedeniyle hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler özellikle ilimizde radikal bir şekilde uygulanmaya İçişleri Bakanlığının genelgesiyle başladı.

24082020-korona-gunlugu

24.08.2020 korona günlüğü

Sağlık Bakanlığı tarafından 24 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

mhp-malatya-ilce-teskilatlarinda-kongre-heyecani-bugun-sona-erdi

MHP MALATYA İLÇE TEŞKİLATLARINDA KONGRE HEYECANI BUGÜN SONA ERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı kongreleri Yeşilyurt ilçe Kongresi ile sona erdi.

buyuksehir-itfaiyesi-3-gunde-139-yangina-mudahale-etti

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 3 GÜNDE 139 YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Aşırı sıcaklar nedeniyle Malatya genelinde yoğun bir şekilde yangın olayları meydana gelirken, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı teyakkuza geçerek üç gün içerisinde 139 yangına müdahale etti.

inonu-rektorlugune-profdr-kizilay-yeniden-atandi

İnönü Rektörlüğüne Prof.Dr. Kızılay, Yeniden Atandı

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan, 13 Ağustos 2020 tarih ve 2020/411 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 16 Üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Yeniden Atandı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay’ın göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla Malatyalıların takdirini kazanmıştır.