AKP
AKP
baskan-gurkan-meydana-gelen-depremin-merkez-ussu-ulukoyde-incelemelerde-bulundu

BAŞKAN GÜRKAN, MEYDANA GELEN DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ ULUKÖY’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Merkez üssü Battalgazi İlçesi Uluköy Mahallesi olan 4.7 şiddetindeki depremin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremin merkez üssü Uluköy mahallesinde incelemelerde bulundu. Başkan Selahattin Gürkan, yapılan incelemelerde herhangi bir mal veya can kaybı olmadığını belirtti.

cocuklar-depremin-yaratacagi-travmayla-nasil-basa-cikar

Çocuklar depremin yaratacağı travmayla nasıl başa çıkar

Çocukların depremle ilgili duygu ve düşüncelerini kendi kelimeleriyle ifade etmelerine ebeveynlerin olanak sağlaması gerektiğine vurgu yapan Dr. Öğretim Üyesi Selenga Gürmen, “Çocukların yaşadıkları korku ve panik duygularının doğal olduğunu onlara anlatmamız gerekiyor. Depremin tekrarlanabilen bir doğal afet olduğunu gelişimsel yaşlarına uygun olarak anlatmak çok önemli” dedi.

depremin-ne-gunahi-var

Depremin Ne Günahı Var!

Eşimle depremi aynı anda fark ederek, içgüdüsel bir davranışla kapıya seğirttik. Apartman salıncak gibi sallanıyordu. Nasılsa, öleceğim diye içimde hiçbir korku yoktu. Kapı önünde, eşimi omzundan kavramış, ha yıkıldı, ha yıkılacak diye duruyor ve yüksek sesle durmadan dua ediyor, Kelimeyi Şahadet getiriyorduk. Çok şükür, bir süre sonra ‘salıncak’ durdu, dinginleşti, kaos ve kabus bitti. ***