canlı yayın
ak-partili-calik-malatyada-6-bin-depremzede-aileye-yeni-konutlar-insa-ediliyor

AK Partili Çalık: Malatya’da 6 bin depremzede aileye yeni konutlar inşa ediliyor

AK Partili Çalık: Malatya’da 6 bin depremzede aileye yeni konutlar inşa ediliyor AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak Malatya depreminin yol açtığı yıkımın izlerini silmek için her türlü gayreti gösterdiklerini belirterek, kentte 6 bin yeni konutun tüm sosyal altyapısıyla birlikte inşasının sürdüğünü ve Haziran ayına kadar etaplar halinde tamamının hak sahiplerine teslim edilmiş olacağını söyledi.

baskan-guderden-eskimalatyadaki-depremzede-ailelerine-mujde

BAŞKAN GÜDER’DEN ESKİMALATYA’DAKİ DEPREMZEDE AİLELERİNE MÜJDE

BAŞKAN GÜDER: “KONUTLAR NİSAN AYINDA TESLİM EDİLECEK” AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte TOKİ tarafından Eskimalatya Yatılı Bölge Okulu’nun yan kısmında yapımı devam eden 472 adet deprem konutunda incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, konutların 2021 yılının Nisan ayında teslim edileceği müjdesini verdi. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve muhtarlarla birlikte 9 Temmuz’da Toplu Konutlar İdaresi Başkanlığı’na yer teslimi yapılan, Eskimalatya yatılı bölge okulu yan kısmında yapımı devam eden 25 blokta incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kaba inşaatı tamamlanan ve ince işçiliklerin devam ettiği 472 adet deprem konutunda yetkililerden bilgiler alan Başkan Güder, 2021 yılının Nisan ayında evlerin hak sahiplerine teslim edileceği müjdesini verdi.

gurkan-afet-riski-azaltma-ve-deprem-toplantisinda-konustu

GÜRKAN ‘AFET RİSKİ AZALTMA VE DEPREM TOPLANTISI’NDA KONUŞTU:

“ELAZIĞ DEPREMİNİ VE PANDEMİ SÜRECİNİ BAŞARIYLA YÜRÜTTÜK, YÜRÜTMEYE DE DEVAM EDİYORUZ” Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Afet Riski Azaltma ve Deprem Toplantısı’na çevrim içi katıldı. Online gerçekleştirilen toplantının Afet Sonrası Müdahale Faaliyetleri konulu panelde konuşmacı olarak yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 24 Ocak’ta Elazığ Sivrice merkezli meydana gelen deprem sonrasında depremden etkilenen Malatya’da neler yapıldığına dair bilgiler aktardı.

fuzuli-caddesindeki-depremzedelerin-sikintilari-cozuldu

FUZULİ CADDESİ’NDEKİ DEPREMZEDELERİN SIKINTILARI ÇÖZÜLDÜ

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Fuzuli Caddesi’nde 24 Ocak depreminde evleri ve iş yerleri ağır hasar gören Saray Apartmanı sakinleri ile bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntının çözüldüğünü belirtti.

baskan-gurkan-meydana-gelen-depremin-merkez-ussu-ulukoyde-incelemelerde-bulundu

BAŞKAN GÜRKAN, MEYDANA GELEN DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ ULUKÖY’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Merkez üssü Battalgazi İlçesi Uluköy Mahallesi olan 4.7 şiddetindeki depremin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremin merkez üssü Uluköy mahallesinde incelemelerde bulundu. Başkan Selahattin Gürkan, yapılan incelemelerde herhangi bir mal veya can kaybı olmadığını belirtti.

deprem-egitim-simulasyon-merkezi-ve-bilim-atolyesi-112-acil-cagri-merkezi-personellerini-agirladi

DEPREM EĞİTİM SİMÜLASYON MERKEZİ VE BİLİM ATÖLYESİ, 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ PERSONELLERİNİ AĞIRLADI

“112 Acil Çağrı Merkezinin Planlı Hizmetlerine, Deprem Eğitimi ile Katkı Sağladık” Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi, doğal afetler, toplumsal olaylar ve trafik kazalarına müdahale etmesinin yanı sıra ihbarda bulunan vatandaşların imdadına koşan 112 Acil Çağrı Merkezi personellerini ağırladı. Başkan Çınar, 112’in planlı hizmetlerine, deprem eğitim ile katkı sağladıklarını söyledi.

chpli-durmaz--deprem-vergileri-nerede-

CHP’Lİ DURMAZ ; “Deprem vergileri nerede? “

CHP Tokat Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Kadim Durmaz Türkiye’nin deprem gerçeği ve toplanan deprem vergileri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

yesilyurtumuz-deprem-egitiminde-on-plana-cikmistir

“Yeşilyurt’umuz Deprem Eğitiminde Ön Plana Çıkmıştır”

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılıp, bölgenin en büyük afet eğitim merkezi özelliklerine sahip Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi, pandemi kuralları altında yeni dönem eğitim çalışmalarına başladı. Başkan Çınar, depremlerdeki can ve mal kaybını önlemek için 7’den 70’e herkesin yeterli seviyede deprem eğitimi alması gerektiğini söyledi.

mtuden-izmire-deprem-destegi

MTÜ’den İzmir’e deprem desteği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından İzmir’de meydana gelen depremde mağdur olan vatandaşlara Kızılay aracılığı ile dağıtılmak üzere 200 aileye yardım kolisi gönderdi. Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Deprem sadece İzmir’i vurmadı, bilinmeli ki ülkemizin 81 ayrı cennet köşesi gibi Malatya’da etkilenmiştir.” dedi.

yesilyurt-belediyesi-izmirde-ki-depremzedeler-icin-yardim-kampanyasi-baslatti

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, İZMİR’DE Kİ DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

“İzmir İçin Tek Yürek Olalım” Yeşilyurt Belediyesi, 6,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen İzmir’deki depremzedelere ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattı. Hayırseverler tarafından bağışlanacak nakdi yardımların yanı sıra gıda ve battaniye yardımlarından oluşacak yardım tırı 5 Kasım Perşembe günü saat 12:00’de İzmir’e hareket edecek.

mhp-lideri-bahceliden-izmir-depremi-sonrasi-gecmis-olsun-mesaji

MHP Lideri Bahçeli'den İzmir depremi sonrası geçmiş olsun mesajı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde depremi sonrası, geçmiş olsun mesajında bulundu. Bahçeli, "Şiddetli depremden etkilenen İzmirli vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Devlet-millet dayanışmasıyla zorlukların üstesinden gelineceğine inanıyorum" dedi.

baskan-sadikoglu-deprem-kredisinin-kapsaminin-genisletilmesi-talebinde-bulundu

Başkan Sadıkoğlu, deprem kredisinin kapsamının genişletilmesi talebinde bulundu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB Başkanlığı’ndan KOSGEB Acil Destek Kredisi’nin kapsamının genişletilmesi, geri ödemesiz sürenin uzatılması ve destek miktarının artırılarak sektör ayrımı yapılmaması talebinde bulundu.

vali-barus-gelincik-tepesi-deprem-konutlarini-inceledi

Vali Baruş Gelincik Tepesi Deprem Konutlarını İnceledi

Vali Aydın Baruş, 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 şiddetindeki depremden dolayı evleri ağır hasar gören hak sahibi vatandaşlar için yapılan konut projesini yerinde inceledi.