canlı yayın
keskin-kira-vergi-ve-faturalar-icin-hibe-destegi-mujdesi-bekliyoruz

Keskin: Kira, vergi ve faturalar için hibe desteği müjdesi bekliyoruz

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf sadece işyeri kiralarını değil, evinin kirasını, evinin faturalarını da ödeyemiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan hem kira, hem vergi, hem de fatura hibe desteği müjdesi bekliyoruz.” dedi.

baskan-sadikoglu-kirtasiye-sektoru-destek-bekliyor

Başkan Sadıkoğlu: “Kırtasiye Sektörü Destek Bekliyor

Salgın sürecinin kitap ve kırtasiye sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İş kaybı yaşayan ve ödemelerde zorluk çeken kırtasiyecilerimizin, KDV muafiyeti, kredi desteği ve ödeme erteleme gibi talepleri karşılık bulmalı” dedi.

koronadan-olen-kisi-7-saattir-defnedilmeyi-bekliyor

Koronadan Ölen Kişi 7 Saattir Defnedilmeyi Bekliyor

Malatya Akçadağ Büyükçimiş Mahallesi'nde saat 11.00 de vefat eden Bektaş Kaya isimli vatandaş 7 saattir defnedilmeyi bekliyor. Kaya'nın cenazesi akşam 18.30 itibariyle halen defnedilmedi.

soylu--malatyada-rekor-bagis-bekliyoruz

Soylu : Malatya'da rekor bağış bekliyoruz

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, bu yılda Kurban Bayramında vekalet ile kurban bağışı alacaklarını söyleyerek, 'Vekaletle kurban kesim bedeli yurt içi için bin 50 lira, yurt dışı için 850 lira olarak belirledik' dedi.

baskan-ozcan-konsantre-urunun-en-dusuk-2-tlden-baslayip-fiyatlarin-artmasini-bekliyoruz

BAŞKAN ÖZCAN,“ KONSANTRE ÜRÜNÜN EN DÜŞÜK 2 TL’DEN BAŞLAYIP FİYATLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, dünya kayısı başkenti Malatya’da 2020 yılı yaş kayısı sezonunun birkaç gün içerisinde başlayacağını belirterek, “2020 yılı yaş kayısı hasat döneminin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

lgsye-hazirlanan-ogrencileri-neler-bekliyor

LGS’YE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİ NELER BEKLİYOR?

Doğa Koleji Ortaokul Rehberlik Bölüm Başkanı Gülşen Arslan, LGS’ye hazırlanan öğrencileri bekleyen yeni koşullara ilişkin önerilerde bulundu.

koronavirus-sonrasi-dunyayi-neler-bekliyor

Koronavirüs sonrası dünyayı neler bekliyor?

Tüm ülkelerin ekonomilerini de derinden sarsan, gündelik yaşamı da değiştiren yeni tip koronavirüs salgını bittiğinde dünyayı nelerin beklediğiyle ilgili Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yükselir, salgın sonrası yeni bir dünya düzenine geçileceği öngörüsünde bulundu. Yükselir, "Yeni dünya düzenine geçiş bu virüs gibi hızlıca yayılacak. Dünya'da hiçbir ülke ya da Avrupa ile Ortadoğu gibi hiçbir coğrafi bölge bu değişimden muaf olamayacak. Bugünün büyük şirketlerinin bazılarının yok olacağını, insanın sanata bakışının değiştiğini gözlemleyeceğiz " dedi.

mesob-baskani-keskin-malatyali-isadamlarimizi-destege-bekliyoruz

MESOB Başkanı Keskin: Malatyalı işadamlarımızı desteğe bekliyoruz

MESOB Başkanı Keskin: Malatyalı işadamlarımızı desteğe bekliyoruz Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Şevket Keskin, “Gaziantep bu konuda örnektir. Zenginler küçük esnafı korumaya aldılar. Her zaman Malatyalıların ve Malatya’nın yanında olan işadamlarımız bu dönem de Malatya’yı unutmazlar. Yeterki, Malatyalı gönül insanı işadamlarımıza davet yapılsın. Esnaf camiası olarak o daveti yapıyoruz.” dedi.

ciftci-destek-bekliyor

Çiftçi destek bekliyor

Gürer “Geçen yılın destekleri daha ödenmedi” CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftçilerin geçen yıllardan kalan desteklerinin halen ödenmeye devam edildiğini, 2020 yılına ait bir destek ödemesi yapılmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Çiftçilerimize destek olmak için 2020 yılı tarımsal desteklerinin yarıya yakınını bugüne kadar ödedik. Hububat ve sebze başta olmak üzere hemen tüm tarım ürünlerinin üretiminde kendi kendimize yeterlilik oranımız yüzde 100'ün üzerindedir” sözlerinin hatalı olduğunu ve Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgiler verildiğini söyledi. Gürer, “2020 yılında, hangi illerde çiftçilere ne kadar destek verildiği açıklansın.” dedi.

keskin-devletimizden-ozel-destek-paketi-bekliyoruz

Keskin: “Devletimizden özel destek paketi bekliyoruz”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESBO) Başkanı Şevket Keskin, “Koronavirüs konusunda alınan tüm tedbir ve uygulamaları destekliyoruz. Ancak bu süreçte esnaf ve sanatkarın ayakta kalabilmesi için özel destek paketi talep ediyoruz” dedi.

2-bin-colyak-hastasi-ekmek-bekliyor

2 Bin Çölyak Hastası ekmek bekliyor

alatya Çölyak Hastaler Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Derya Kayabaş ve Taner Öğüt Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Vahap Güner ve Genel Sekreter Ali Aladağ'a çölyak hastalarının sorunlarını anlattılar. Dernek Başkanı Karslıoğlu, Malatya'da 2 bin kayıtlı çölyak hastası olduğunu belirterek glutensiz ekmek ihtiyaçlarını İstanbul'dan karşıladıklarını belirterek "Malatya'da 2 bin çölyaklı hastamız var ve enbüyük sorun glutensiz ekmek almak. Gulutensiz makarna bulmak. Hastalarımız ekmek ihtiyaçlarını glutensiz ekmekleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek'ten kargo ile getirerek karşılıyoruz. Nakliyesini dahi ödüyoruz. Oysa Malatya'da bunu yapmak mümkün olduğu halde Belediyeler ve resmi kurumlarımız un ve fırın konusunda yardımcı olmadıklarını görüyoruz. 2 Bin Hastaya ekmek üretecek bir tesise ihtiyaç var" dedi.

cocuklarimizi-pazar-gunku-etkinligimize-bekliyoruz

Çocuklarımızı Pazar Günkü Etkinliğimize Bekliyoruz”

BAŞKAN ÇINAR’DAN ÖĞRENCİLERE BİR KARNE HEDİYESİ DAHA: ŞİRİNLER TİYATROSU Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, öğrencilere hem karne hediyesi vermek hem de deprem nedeniyle moral ve motivasyon desteği sağlamak amacıyla, ‘Rafadan Tayfa: Göbeklitepe’ sinema etkinliğinden sonra ‘Şirinler Tiyatrosu’ etkinliğiyle karne hediyesini ikiye çıkardı.

malatyali-emekliler-sehir-ici-otobus-biletlerinde-indirim-bekliyor

MALATYALI EMEKLİLER ŞEHİR İÇİ OTOBÜS BİLETLERİNDE İNDİRİM BEKLİYOR

Önceki yıllarda şehir içi otobüslere indirimli binen emekliler yine aynı indirimi bekliyor

taraftarlarimizi-tarihi-macimiza-bekliyoruz

“Taraftarlarımızı Tarihi Maçımıza Bekliyoruz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bölgesel Amatör Futbol Ligi Play-Off 2.Turunda Ağrı 1970 Spor takımıyla Trabzon’da karşılaşacak olan Yeşilyurt Belediyespor’umuza tarihi maçında taraftar desteği sağlamak adına 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 22:00’de MAŞTİ karşısında ki Hizmet Binamızın önünden otobüsler kaldıracağız. Tüm taraftarlarımızı ve basın mensuplarımızı tarihi maçta destek vermeye davet ediyoruz” dedi