canlı yayın
fendoglu-malatyanin-sorunlarini-dile-getirmeye-devam-ediyor

Fendoğlu Malatya'nın Sorunlarını dile getirmeye devam ediyor

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe kanunun Sağlık, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri Bakanlığı bütçelerinin görüşüldüğü TBMM genel kurulunun 5. Turunda İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya ; Malatya Özel Harekat Bölge başkanlığı inşaatına ne zaman başlanılacağı ve Arguvan, Pütürge ve Doğanyol’da geçtğimiz Mart ve Nisan aylarında meydana gelen depremlede DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) olmayan kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin gidrilmesi için kararname çıkarılıp çıkarılmayacağını sordu.

kuru-fasulye-etkinligi-dogansehirde-gerceklesti

Kuru Fasulye Etkinliği Doğanşehir'de Gerçekleşti

Dilaver Gür Malatya Doğanşehirliler Derneği Başkanı

tercih-yerli-mali-olmali

Tercih yerli malı olmalı…

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’nin tarımda her açıdan kendine yeter ülke haline gelmesi ve üretim açığı olan alanlarda yerli üretimin artırılması için yerli malı kullanılması gerektiğini bildirdi. Bayraktar, “İthal ürün özentisinden vazgeçmeli, milli değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz” dedi.

yazihan-ilce-emniyet-mudurlugune-silahli-saldiri

YAZIHAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE SİLAHLI SALDIRI

Malatya'nın Yazıhan İlçesi emniyet müdürlüğüne silahlı saldırı düzenlendi.

sergen-yalcin-ve-ogrencileri-istanbuldan-umutlu

Sergen Yalçın ve Öğrencileri İstanbul'dan Umutlu

Süper Lig 15 hafta mücadelesinde İstanbul temsilcisi Beşiktaş ile karşılaşacak olan BtcTürk Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, son 3 hafta kala ligin ilk devresinde alabilecekleri puanları toplayarak ligin ilk devresini rahat bir yerde bitirmek istediklerini açıkladı.

semih-yalcin-mhp-turkiyeye-donuk-milletimize-yonelik-hainane-hesaplari-yikmaya-devam-edecektir

Semih Yalçın: MHP, Türkiye’ye dönük, milletimize yönelik hainane hesapları yıkmaya devam edecektir

Küresel aktörlerin Türkiye’de kamuoyunu yönlendirme ve iç siyaseti yeniden dizayn etme çabalarının gündemi belirlediği son günlerdeki tartışmalarda, MHP’den sık sık söz edildiği ve fırsattan istifade eski kirli defterlerin açıldığı gözlemlenmektedir

vali-barus-dogansehirde-kurum-yetkilileri-ve-muhtarlari-bir-araya-getirdi

Vali Baruş, Doğanşehir’de Kurum Yetkilileri ve Muhtarları Bir Araya Getirdi

Vali Aydın Baruş, Doğanşehir ilçesinde başta genel güvenlik ve asayiş konuları olmak üzere ilçedeki yatırım çalışmaları, içme suyu, tarımsal sulumu ve kanalizasyon, elektrik, meralar, ağaçlandırma ile eğitim ve sağlık konularındaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili ilçenin yaşam kalitesini arttırmak, Devletimizin sağladığı imkânlarla halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için yapılacak çalışmalar üzerinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

mesut-izilden-dikkat-ceken-mesaj

MESUT İZİL'DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

ÇİN'in Uygur Sincan (Doğu Türkistan) Türklerine yönelik asimilasyon ve işkencelerine karşı dünya alem sessiz kalırken, yıldız futbolcu Mesut Özil, sesini yükseltti.

kiraz--bizi-partimiz-nerede-gormek-istiyorsa-orada-gorev-yapariz

Kıraz ; Bizi partimiz nerede görmek istiyorsa orada görev yaparız.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, parti tüzüklerine göre il başkan adayı olunabilmesi için delegelerin yüzde 10’unun imzası gerektiğini dile getirerek “Bugüne kadarki kongre sürecinde delegelerin önerileriyle aday oldum, bu kongrede de bu şekilde hareket edeceğim. Bizi partimiz nerede görmek istiyorsa orada görev yaparız. Dedi

ahmet-davutoglu-yeni-partisini-acikladi

Ahmet Davutoğlu yeni partisini açıkladı!

Bilkent Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısındaki konuşmasına "Bugün, 'Gelecek milletimizindir, gelecek Türkiye'nindir' diyerek partimizin kuruluşunu ilan ediyoruz." diye başlayan Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi.

erdogan-mujdeyi-vermisti-borcu-olanlar-icin-formul

Erdoğan müjdeyi vermişti! Borcu olanlar için formül

Öğrenim kredisinden faydalanan beş milyon civarındaki kişiden 400 bine yakınının borcunu ödeyemediği belirtiliyor. Buna göre; ödenmeyen borcun ana parası da yaklaşık 2,1 milyar lira. Gecikme cezası ve faizlerle birlikte bu rakam altı milyar lirayı aşıyor. Ödenmeyen borçlara aylık yüzde 1,40 oranında gecikme faizi uygulanıyor. Bu sebeple borçlar, alınan kredinin iki, üç katına çıkıyor.

meteoroloji-uyardi-kuvvetli-yagis-geliyor

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın batısı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Bilecik, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu, Çorum, Tokat ve Karaman çevrelerinin yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, Sivas, Erzurum, Kars, Ağrı, Bitlis ve Hakkari'nin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevreleri ile İzmir, Aydın, Muğla kıyıları, Çanakkale ve Adana'nın güney, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi, İç Ege ve İç Anadolu'nun batısında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

fendoglu-hekimhana-doglagaz-getirilmesi-talebini-iletip-enerji-bakanindan-soz-istedi

FENDOĞLU HEKİMHAN’A DOĞLAGAZ GETİRİLMESİ TALEBİNİ İLETİP ENERJİ BAKANINDAN SÖZ İSTEDİ”

MEHMET CELAL FENDOĞLU (Malatya) - Teşekkürler Başkan. Sorum Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza. Kendileri 2019 Ocak ayında Malatya'yı ziyaretlerinde "Darende'ye doğal gazı getireceğiz." demişlerdi ki geldi; buradan kendilerine teşekkür ediyorum ben. Yine aynı şekilde, 1,7 milyar ton maden cevheriyle zengin yatakları olan Hekimhan ilçemizin de -ki bu ilçemize de doğal gaz boru hattı 13 kilometre uzaklıkta- doğal gaz talebi vardır. Bu sözü buradan alabilir miyiz Sayın Bakanım? Teşekkür ederim. CEVAP BAŞKAN - Şimdi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez'e söz veriyorum. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ - Teşekkür ederim Sayın Başkan. Malatya'yla alakalı olarak "Hekimhan'a ne zaman doğal gaz gelecek." dendi. Şunu ifade edeyim: Tabii, bu sadece Hekimhan'ın talebi değil, birçok ilçemizden bu tip talepler geliyor -konuşmamda da ifade ettim- 540 yerleşim birimine ulaştık. Hekimhan gibi birçok yerimiz var, onlara çalışıyoruz. Yalnız, şunu söylememde fayda var: Ekonomik ve teknik koşulları uygun olan her yere gazı götüreceğiz. Şu an itibarıyla nüfusumuzun yüzde 80'i doğal gaz şebekesine erişebilir durumda. 15 milyon hane doğal gaz kullanıyor, fiilen kullanıcı sayısına baktığımızda da 50 küsur milyon civarında. Talep geliyor zaman zaman, hatta "Sayın Bakanım, bizim köyümüze ne zaman gelecek?" dendi. Burada ithal bir kaynak kullanıyoruz. Elbette, şehirlerimizin hava kalitesini ve konforunu yakından etkilediğinin farkındayız, bunun için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ancak özel şirketler eliyle bu dağıtım faaliyeti yapıldığı için işin ekonomik ve teknik şartlarının da uygun olması gerekiyor. Hekimhan'a da bu gözle bakacağız.

baskan-cinarin-yeni-donem-vaatlerinden-mahalle-meclisleri-hayata-gecti

BAŞKAN ÇINAR’IN YENİ DÖNEM VAATLERİNDEN ‘MAHALLE MECLİSLERİ’ HAYATA GEÇTİ

“Yeşilyurt İçin Birlikte Karar Verelim” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerindeki vaatlerinden olan ‘Yeşilyurt İçin Birlikte Karar Verelim’ temalı ‘Mahalle Meclisleri’ projesi ilk olarak Şahnahan Mahallesinde hayata geçti.

baskan-guder-kirsal-bolgenin-dezavantajlarini-ortadan-kaldiriyoruz

BAŞKAN GÜDER: “KIRSAL BÖLGENİN DEZAVANTAJLARINI ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Okuldan Havuza Kulaç At’ projesi ile Battalgazi Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde hayatlarında ilk kez havuzla buluşan öğrencileri ziyaret ederek, “Kırsal bölgelerin dezavantajını bu tür projeler ile bir nebze olsun ortadan kaldırabiliyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

2019-yilinin-son-meclis-toplantisi-yapildi

2019 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısı 13 Aralık Cuma günü yapılan II. Birleşimle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlık etti.

dogu-turkistan-kan-agliyor

Doğu Türkistan Kan Ağlıyor

Orta asyanın orta bölümünde bulunan Doğu Türkistan 1949 yılında dönemin çin devlet başkanı mao tarafından işgal edilmiştir. İşgal edildiğinde %95 müslüman türk %5 çinli olan Doğu Türkistan o dönemlerde ibadetlerini yapabilen hayatlarını mutlu huzurlu bir şekilde sürdüren insanlardan oluşmaktaydı, işgal sonrası o topraklarda Müslüman Türklerin olmasını istemeyen Çin devleti tarafından işkenceler zulümler öldürmeler ve kültürel asimile yapılarak orda yaşayan Müslümanlar yok edilmeye başlanmıştır.

battalgazi-belediyesinden-sifir-atik-projesine-destek

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN ‘SIFIR ATIK’ PROJESİNE DESTEK

Battalgazi Belediyesi’nden Çevre İçin Farkındalık Projesi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Okullarda Sıfır Atık Eğitim Projesi hayata geçirildi. "Sıfır Atık Projesi" kapsamında çocuklarda çevre bilincini geliştirmek üzere Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince eğitim verilmeye başlandı. Verilen Eğitime Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer’de katıldı.

131-ekip-386-personelle-okullara-siki-denetim

131 Ekip 386 Personelle Okullara Sıkı Denetim

Vali Baruş Tedavi Görev Polis Memurunu Ziyaret Etti

131-ekip-386-personelle-okullara-siki-denetim

131 Ekip 386 Personelle Okullara Sıkı Denetim

Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe Emniyet Müdürlükleri personelinden oluşan 131 ekip, 386 personel katılmıştır. Ana Sayfa / Haberler / Asayiş 12 Aralık 2019 19:54