canlı yayın
deva-partisi-kadin-calismalari-baskani-belkis-polat-in-basin-aciklamasi-ektedir

DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanı Belkıs POLAT 'ın Basın Açıklaması ektedir.

Tarihsel süreçte, kadının toplumsal, siyasi, ekonomik birçok alandaki yeri tartışma konusu olmuştur. Ülkemizde kadınlar Atatürk’ün önderliğinde 5 aralık 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını elde etmişlerdir. Cumhuriyetin ilk on yılında kazılmış hakların 21. yüz yılda geldiği nokta yeterli değildir. Ülkemizdeki kadınların dünyadaki birçok ülkeden önce bu hakka sahip olmalarına karşın günümüzde yaşanan toplumsal algılar, kadın kotalarının arttırılmaması gibi sınırlılıklar yaşamaktadır. Demokrasi ve Atılım Partisi %35 kadın kotası ile Türkiye’deki siyasi partiler içerisinde en yüksek orana sahiptir. Kadınların siyasal katılımını engelleyen, zorlaştıran toplumsal önyargıları aşmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Kadınlar karar alma mekanizmalarının her kademesinde yer alabilmelidirler. Partimiz, kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanında eşit katılımlarını esas alan toplumsal cinsiyet eşitliğini temel almaktadır. Demokrasi ve Atılım partisi eşitliği, adaleti, özgürlüğü esas alan çoğulcu bir yaklaşımı benimsemektedir

-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

chp-gaziantep-il-kadin-kollarindan-25-kasim-aciklamasi

CHP Gaziantep İl Kadın Kollarından 25 Kasım Açıklaması

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Şevran basın açıklaması gerçekleştirdi.

il-baskani-samanli-19-ekim-muhtarlar-gunu-basin-aciklamasi

İl Başkanı Samanlı 19 Ekim Muhtarlar Günü Basın Açıklaması

Devlet ile vatandaşlar arasında köprü görevi görerek, önemli görevler üstlenen muhtarlarımız yerel hizmetlerin de lokomotifidir.