AKP
AKP
-aylin-cesur-asgari-ucretlileri-emeklilerimizi-eytlileri-ve-esnafimizi-ciftcimizi-yokluga-mahkum-ettiniz

“AYLİN CESUR: “ASGARİ ÜCRETLİLERİ, EMEKLİLERİMİZİ,, EYT’LİLERİ, VE, ESNAFIMIZI, ÇİFTÇİMİZİ ,YOKLUĞA MAHKUM ETTİNİZ”

10 MİLYONA YAKIN SİGORTALI ÇALIŞANIMIZ AÇLIK SINIRININ ALTINDA! Bugün itibari ile açlık sınırının yaklaşık 2.500 lira, yoksulluk sınırınınsa 8.000 liraya yakın olduğunu söyleyen Cesur, 20 milyon ücretli çalışanın yüzde 43’ünü asgari ücretlilerin oluşturduğunu ve 2.324 lira olan asgari ücret sebebi ile milyonlarca vatandaşın açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakıldığını dile getirdi. Avrupa’da asgari ücretle çalışanların, toplam çalışanlara oranın yüzde 5 ile 15 arasında seyrettiğine dikkat çeken Cesur, “Bunca işsizle ve açlık sınırının altındaki asgari ücretle, bize sunduğunuz vatandaşlarımızın göstermelik düşük sosyal yardımlara muhtaç bir yapıdır” diyerek hükümete yüklendi.

fatih-erbakandan-cok-konusulacak-asgari-ucret-teklifi

Fatih Erbakan'dan çok konuşulacak 'asgari ücret' teklifi

makam araçları, makam uçakları, saraylar ile değil vatandaşının gelir seviyesi ve yaşam standartlarıyla ölçüldüğünü ifade ederek asgari ücretin en az 3500 TL olması gerektiğini belirtti

tedbir-nedeniyle-kapanan-isyeri-sahiplerine-asgari-ucret-destegiverilmeli

Tedbir nedeniyle kapanan işyeri sahiplerine asgari ücret desteğiverilmeli”

ESOB BAŞKANI KESKİN: “Tedbir nedeniyle kapanan işyeri sahiplerine asgari ücret desteği verilmeli” -“Cumhurbaşkanımızın da esnaf ve sanatkâra dönüp bakmasını talep ediyoruz” -“Süper marketlere pandemi de giremiyor, devlette giremiyor” -“Seçim günlerinde bizimle birlikte olanları, kötü günde, hastalıkta da görmek istiyoruz”

gurer-bayram-ikramiyeleri--asgari-ucret-duzeyine-cikarilsin

Gürer: “Bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyine çıkarılsın”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen 1000 TL tutarındaki ikramiyenin asgari ücret düzeyine çıkarılması için Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığında beklediğini belirtip bu süreçte TBMM gündemine alınmasını istedi.

agbaba-koronavirus-asgari-ucretliyi-acliga-surukleyecek

Ağbaba; 'Koronavirüs Asgari Ücretliyi Açlığa Sürükleyecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, asgari ücretlilerin iki yıldır ekonomik krizin yükü altında ezildiğini, virüs krizinin etkisiyle açlığa ve yoksulluğa sürükleneceğini vurgulayarak “Asgari ücretle alınan et 6 kilo, zeytin 10 kilo azaldı. Temel gıdada KDV’nin kaldırılması gerekiyor” dedi.

bakan-selcuk-turkiye-avrupada-asgari-ucreti-en-fazla-artiran-ikinci-ulke-oldu

Bakan Selçuk: 'Türkiye, Avrupa'da Asgari Ücreti En Fazla Artıran İkinci Ülke Oldu'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin satın alma gücü paritesine oranında Avrupa'da 8'inci sıraya yükselen Türkiye'nin aynı zamanda asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke olduğunu bildirdi.

milletvekili-calik-asgari-ucret-gorusmelerinde-sona-gelindi

Milletvekili Çalık, “Asgari Ücret Görüşmelerinde Sona Gelindi.”

şçilerin ve iş verenlerin merakla beklediği asgari ücret için bir açıklama yapan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık; “Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanımızın koordinasyonda ve işveren sendikalarımızın beraberce yürütmüş oldukları bir süreç. Sona doğru yaklaşıldı. İnşallah hem işçilerimizin, hem işverenlerimizin ortak mutabakatıyla bir karar verilecek” dedi.

asgari-ucret-belirlendi

ASGARİ ÜCRET BELİRLENDİ

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARIN BEKLENTİSİ KARŞILANDIMI