canlı yayın
turizm-tanitim-paydaslari-ortak-akil-toplantisi-malatyada-duzenlendi

“Turizm Tanıtım Paydaşları Ortak Akıl Toplantısı” Malatya’da Düzenlendi

Vali Aydın Baruş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği “İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması” kapsamında gerçekleştirilen “Malatya Turizm Tanıtım Paydaşları Ortak Akıl Toplantısı’na” katıldı.

baskan-guder--turgut-ozal-universitemizde-bizim-ortak-paydamizdir

BAŞKAN GÜDER, “ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTEMİZ’DE BİZİM ORTAK PAYDAMIZDIR”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ’NDE ASFALT SERİMİ YAPTI Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, konforlu ve güvenilir bir ulaşım için asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Yeni Eğitim-Öğretim Yılı öncesi Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin yer aldığı arazi yolunda yeni asfaltlama çalışması yapan Battalgazi Belediyesi ekipleri, 2 bin metrelik satıh kaplama asfalt çalışmasını tamamladı. Yolların yenilenmesiyle Malatya Turgut Özal Üniversitesi yeni eğitim dönemine hazır hale getirilmiş oldu.

sifa-deposu-baharatlar-faydalari-ile-sasirtiyor

Şifa deposu baharatlar faydaları ile şaşırtıyor!

Yemeklere lezzet katarken sağlık açısından birçok faydayı beraberinde getiren baharatlar, sofralarımızın vazgeçilmezleri... Eski çağlardan itibaren şifa niyetine kullanılan baharatlar; günümüzde de birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterebiliyor veya hastalık semptomlarının azaltılmasında destekleyici rol oynayabiliyor. Ancak baharatları tüketirken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

direncleri-artti-ilaclar-da-fayda-etmiyor-yeni-kabus-sivrisinek

Dirençleri arttı, ilaçlar da fayda etmiyor! Yeni kabus sivrisinek...

Haziran ayı yağışlı geçti, sivrisinek sayısı arttı. Özellikle dere yatağına ya da durgun sulara yakın yerlerde yaşayan İstanbullular camlarını açamaz hale geldi. Doç. Dr. Zekai Kutlubay ise belediyelerin kullandığı ilaçlara dikkat çekerek “Sinekler mevcut ilaçlara karşı dirençliler” dedi.

genclik-ve-spor-bakan-yardimcisi-ihsan-selim-baydas-ve-beraberindeki-heyeti-kabul-eden-baskan-gurkan

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ve beraberindeki heyeti kabul eden Başkan Gürkan,

SAYIN BAKANIMIZIN MALATYA’YA ÖZEL BİR İLGİ VE ALAKASI VAR Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş beraberindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş’ın Büyükşehir Belediyesi ziyaretine Malatya Valisi Aydın Baruş ve AK Parti İl Başkanı İhsan Koca’da eşlik etti. Gençlik ve Spor Bakanımızın Malatya’mız için çok güzle müjdeleri olacak Misafirperverliğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya’da olmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.

dr-onur-akin-iftar-yemegimizi-bir-saate-yayarsak-sindirime-buyuk-faydasi-olur

Dr. Onur Akın: "İftar yemeğimizi bir saate yayarsak sindirime büyük faydası olur"

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Onur Akın, Ramazan ayında yapılan en büyük hatanın iftar saatinde hızlı yemek yemek olduğunu belirterek, iftar yemeğinin bir saate yayılmasının sindirime büyük faydası olacağını söyledi.

bin-aydan-daha-hayirli-kadir-gecesini-barindiran-ramazan-ayi-basliyor-ilk-sahur-bu-gece

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayı başlıyor: İlk sahur bu gece

İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran, kendinden önceki ve kendinden sonraki ayları adeta güneş gibi aydınlatan Ramazan ayı bu gece başlıyor. Peygamber Efendimizin, “Recep Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ise ümmetimin ayıdır” hadis-i şerifinden de anlaşılacağı üzere Ramazan Müslümanlar için manevi temizlik, af ve istiğfar ayıdır. Allah’ın rızasını kazanmak için gün doğumundan gün batımına kadar nefsini terbiye etmek için oruç tutan Müslümanlar, bütün ayı ibadet ve dualarla geçirmeye çalışır.

kalfalik-ve-ustalik-e-sinavlarina-15-ayda-40-bin-aday-basvurdu

Kalfalık Ve Ustalık E-Sınavlarına 1,5 Ayda 40 Bin Aday Başvurdu

Elektronik ortamda Kalfalık ve Ustalık Sınavı yapılabilmesi için pilot uygulama geçen yıl nisanda Ankara'da gerçekleştirilmişti. 2019 Aralık döneminde 19 bin 245 aday e-sınava başvurdu. Geçen yılın tamamında toplam 135 bin 959 aday kalfalık belgesi için 96 bin 345 aday da ustalık belgesi için talepte bulundu.

turk-kahvesinin-faydalari

Türk Kahvesinin Faydaları

Geleneksel lezzetlerimizden olan Türk kahvesi faydalarıyla merak ediliyor. Hem kilo verdiren hem kalp dostu olan kahvenin yararlarını duyan şaşırıyor. Günde en az 3 fincan Türk kahvesi içerseniz metabolizmanız hızlanır ve hızlı kilo verirsiniz. Düzenli olarak tüketilen kahvenizi sade, orta ve şekerli olarak tercih edebilirsiniz. Diyetisyenlerin önerisi ise kahvenin şekersiz sade tercih edilmesidir. Peki Türk kahvesinin faydaları nelerdir? İşte Türk kahvesinin bilinmeyen mucizevi faydaları

19-ayda-4132-orman-yangini-yasandi

19 AYDA 4132 ORMAN YANGINI YAŞANDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yönelttiği, orman yangınları ile ilgili sorulara Bakan yanıt verdi. Gürer, “Ülkemizde 2018 ve 2019 yıllarında meydana gelen orman yangını sayısı ne kadardır? Bu yangınların tahrip olan yeşil alan miktarı ve ağaç sayısı ne kadardır?” diye sordu

baskan-guder-malatyaspor-ortak-paydamiz

BAŞKAN GÜDER: “MALATYASPOR ORTAK PAYDAMIZ”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatyaspor Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcısı Mikail Devran Ulubey ile dernek yöneticilerini makamında ağırladı. Başkan Güder, “Kentimizin gözbebeği BtcTurk Yeni Malatyaspor’umuz bizim ortak sevdamız, ortak değerimiz ve ortak sevincimizdir” dedi.

ticaret-ve-sanayi-odasinda-gerceklestirilen-devlet-destekli-alacak-sigortasi-konulu-toplanti

Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen Devlet Destekli Alacak Sigortası konulu toplantı

TSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkanı-TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Halk Sigorta Genel Müdürü Bülent Karan, SMMMO Başkanı Nuh Boyraz, Banka Şube Müdürleri, Sigorta Acenteleri ve Tso üyeleri katıldı.

malatya-ticaret-borsasi-baskani-ozcan-baskan-guderi-ziyaret-etti--baskan-guder-kayisi-ortak-paydamiz

MALATYA TİCARET BORSASI BAŞKANI ÖZCAN, BAŞKAN GÜDER’İ ZİYARET ETTİ BAŞKAN GÜDER, “KAYISI ORTAK PAYDAMIZ”

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Güder, “Kayısı ortak paydamız” diyerek, kayısı için lisanslı depoculuğun önemli olduğunu söyledi.