canlı yayın
sosyal-tesisler-ve-hali-sahamiz-yesiltepenin-sosyal-hayatina-renklilik-getirecek

“Sosyal Tesisler ve Halı Sahamız, Yeşiltepe’nin Sosyal Hayatına Renklilik Getirecek”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşiltepe Merkez Fatih Mahallesinde 12 bin 626 metrekare alanda hizmete girecek olan ‘Yeşiltepe Sosyal Tesisleri ve Halı Saha’ projesinin Yeşiltepe’nin sosyal ve sportif hayatına büyük bir canlılık kazandıracağını söyledi. Yeşilyurt’un en kalabalık bölgelerinden olan Yeşiltepe’nin gerek fiziksel gerekse de sosyal, kültürel, eğitim ve sportif yönden gelişim düzeyini artıracak dev yatırımlara yoğunlaşan Yeşilyurt Belediyesi, mimari yapısı, iç ve dış tasarımı, sosyal tesisleri, oyun alanları ve halı sahasıyla farklı bir konsepte sahip ‘Yeşiltepe Sosyal Tesisleri ve Halı Saha’ projesini hizmete sunmaya hazırlanıyor.

malatyada-basari-rehberim-ogretmenim-projesi--hayata-gecirildi

Malatya’da ‘Başarı Rehberim Öğretmenim Projesi ‘ Hayata Geçirildi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında 13 ilçede uygulanacak olan ‘Başarı Rehberim Öğretmenim Projesi’ hayata geçirildi. Başarı Rehberim Öğretmenim Projesi; tüm 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerinin başarılarını arttırmak, düzenli takiplerini yapmak ve öğrencilerin öğrenme yöntemlerini fark ederek ilerleyebilmeleri amacıyla hazırlanmıştır.

-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

hosgoru-sefkat-ve-merhameti-hayatimizin-merkezine-yerlestirelim

“Hoşgörü, Şefkat ve Merhameti Hayatımızın Merkezine Yerleştirelim”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ temasıyla düzenlenen 2020 Yılı Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kiltepe Yeni Camide kılınan cuma namazı sonrasında vatandaşlara Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitap hediye ettikten sonra gül lokumu ve gül suyu ikramında bulundu.

malatyada-14-vatandas-hayatini-kaybetti

Malatya'da 14 vatandaş hayatını kaybetti

Malatya Şehir Mezarlığı Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Malatya'da bugün 14 vatandaş hayatını kaybetti.

65-kisi-kovid-19-nedeniyle-hayatini-kaybetti

65 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 30 Eylül koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

ferah-modern-ve-kaliteli-alanlara-sahip-guzel-bir-eseri-malatyaya-kazandiracagiz--

“FERAH, MODERN VE KALİTELİ ALANLARA SAHİP GÜZEL BİR ESERİ MALATYA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eski SSK Hastanesinin bulunduğu 40 dönümlük alanda inşa edilecek olan ‘Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Millet Bahçesi’ alanında misafir ettiği AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi’ye hazırlanan proje üzerinden geniş kapsamlı bilgiler paylaştı.

battalgazi-belediyesi-5-mwlik-ges-projesini-hayata-geciriyor

BATTALGAZİ BELEDİYESİ 5 MW’LİK GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR

Battalgazi Belediyesi, Hacıhaliloğlu Çiftliği Mahallesi’nde yaklaşık 25 Milyon liralık yatırımla Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurarak Battalgazi Belediyesi ve iştiraklerin enerji ihtiyacını karşılayacak. Kurulacak alanda incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, doğadaki kaynakları gelire dönüştürmeyi planladıklarını belirtti.

baskan-guder-kurallara-uyarsak-normal-hayata-donusumuz-hizli-olacak

BAŞKAN GÜDER, “KURALLARA UYARSAK NORMAL HAYATA DÖNÜŞÜMÜZ HIZLI OLACAK”

İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında Battalgazi Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimlerine katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, esnaflara uyarılarda bulunarak, “Kurallara uyarsak normal hayata dönüşümüz daha hızlı olacak” dedi.

dayatilan-tarife-gayri-mesru

DAYATILAN TARİFE GAYRİ MEŞRU

Bir süreden beri Malatya gündeminin en önemli maddelerinden biri olan pide rayici tartışmaları toplumun temel tüketim maddelerinden olan pide üzerinden pide fırınlarını ve fırıncıların temsilcisi olan Fırıncılar Esnaf Odasına karşı bir algı operasyonuna dönüştürüldüğünü müşahade etmekte ve bir esnaf odası başkanı olarak süreci yakından takip etmekteyim. Bir hukuk devletinde, hukukun üstünlüğünde mutabık kalmış bir toplumun kurumlarının özerk bir tutumla hukuku ayaklar altına alan uygulamaları ile el emeğinin en önemli hammadde olduğu pide üretimlerinin içine düşürüldüğü durum bizleri endişelendirmektedir.

yesilyurt-belediyesi-kitap-kafe-projesini-cavusoglu-mahallesinde-hayata-gecirdi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, KİTAP KAFE PROJESİNİ ÇAVUŞOĞLU MAHALLESİNDE HAYATA GEÇİRDİ

“Çavuşoğlu Mahallesi Kitap Kafe Hayırlı Olsun” Çavuşoğlu mahallesinde yapımı tamamlanan iki katlı Kitap Kafe’yi ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Bölgemizin ihtiyaç duyduğu, her yaştan vatandaşımızın sakin ve sessiz bir ortamda kitabını okuyup kendini geliştirebileceği Çavuşoğlu Kitap Kafe projemiz hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

oxford-universitesi-profesoru-corona-virus-ortaya-cikmadan-once-yillarca-pusuda-bekledi

Oxford Üniversitesi profesörü: Corona virüs ortaya çıkmadan önce yıllarca pusuda bekledi

Oxford Üniversitesi'den Profesör Dr. Tom Jefferson, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha önceki yıllarda İspanya, İtalya ve Brezilya’dan alınan kanalizasyon suyu örneklerinde görüldüğünü ve uygun çevre koşullarının ortaya çıkmasının ardından mutasyona uğrayarak salgını yarattığını açıkladı.